Ha föltehetnétek egyetlen kérdést Istennek, mi lenne az?
Úgy értem, hogyha feltehetnél egy kérdést, amire konkrét szöveges választ kapnál, milyen kérdést tennél fel.
Akik nem hisznek Istenben, azok legyenek szívesek ne írjanak! Vezessék le más kérdésnél a frusztrációjukat, ha egy mód van rá.
Erről eszembe jut egy humoros képregény.
"Ha lenne isten, azt kérdezném tőle, hogy mit akar azzal a sok lélekkel akit becsapott és félrevezetett!!! Egy lelket nem lehet kínozni, csak a testet! Ezért adódik a válasz, nem létezik pokol és mennyország és isten sem létezik!!!"
Már elnézést, de Isten nem vezetett félre senkit, inkább a nevében cselekvő emberek.
Isten pedig ettől még nyugodtan létezhet, legfeljebb nem olyan formában, ahogy azt a vallások tanítják. Isten lénye (szándékosan nem "személyt" írok) valószínűleg sokkal megfoghatatlanabb, emberi ésszel felfoghatatlanabb annál, mintsem meg lehessen személyesíteni.
Antimod, azt ismered, a skolasztikusok mit mondtak?
Esse est Deus. Isten a Lét.
"Aki hisz istenben az meg sajnálatraméltó életképtelen ember!!! Bocs!!!"
Hát pedig én 1000% biztos vagyok benne hogy találkoztam a Szentlélekkel és kb. annyira valóságos volt mint az hogy most itt ülök. De nem kötelező hinni Istenben nem azért mondtam ezt csak figyelmeztetni szerettelek volna hogy így saját magadat csapod be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!