Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szereted ezt a világot vagy...

Szereted ezt a világot vagy nem szereted, és miért? Indokold meg a véleményedet.

Figyelt kérdés

#világszeretet
2012. szept. 23. 13:39
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Ha arra gondolok, hogy a középkor milyen volt, ez a világ még a legjobb, szerintem.

Meg van a jó és a rossz is. Amíg nem veszek részt olyan dolgokban, amelyek károsak rám vagy másra nézve, akkor elviselhető. Szeretem az embereket, segítek másokon, s elfogadom más segítségét. Az élet ajándék, szeretni kell még most, amíg van ez a lehetőség.

2012. szept. 23. 18:18
 12/15 A kérdező kommentje:
Isten megindokolja, hogy mi miatt ne szeressük a világot az 1 János 2:15-17-ben, de megértettük az ebben foglaltakat, különösen megértették azok, akik világiak, hiszen a világ erkölcsei/normái szerint élnek és nem Isten irányítása szerint?!
2012. szept. 23. 20:19
 13/15 anonim ***** válasza:

Na én pont ezért nem szeretem.

Csak azok élnek jól akiknek anyagi hátterük van.

Ha nincs akkor már semmibe veszik az embert. ezért írtam, hogy ember és isten ellenes.

De ettől függetlenül, hogy szegény vagyok, és ha nem is telik mindig rendes élelemre, boldog vagyok, mert körbevesznek a testvérek akik ha kell segítenek, és semmire ne vágyom csak, hogy meg legyen a minden napi élelmem, ruhát mindig hoznak ajándékba, és jelenleg még fedél is van a fejem felett. :)

Semmi másra nincs szükségem.

2012. szept. 23. 20:25
 14/15 anonim ***** válasza:

Szeretem a világot, mert imádhatom az Istent, amíg az eszemet tudom.

Mert Istennel együtt tölthetem minden percemet.

Ahogy a Prédikátor könyve is mondja, az ember legyen boldog a nap alatt bármit is csinál, azt Istennel tegye.

2012. szept. 27. 20:40
 15/15 A kérdező kommentje:

"Szeretem a világot"

A gyülekezet a világból kihívottak közössége.

2012. szept. 29. 20:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!