Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek erről? Ki...

Mi a véleményetek erről? Ki beszél most hazugságot, Ő káromolja a H. GYülisek (szentlelkét) Vagy Ő mondja az igazságot, Paul egy elég elismert lelkész, mondana ilyet, ha nem lenne igaz? AZért hallgassátok végig! Érdeklődve várom válaszaitokat!

2012. szept. 13. 12:13
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
19%

Tévedsz, engem nem a pontozás érdekel, hanem az hogy az igazat írjam, és ne az emberek kedvébe járjak.

Ha biblia vers kell, akkor írok.

(1Mózes 2:7) 7 És ekkor Isten megformálta az embert a föld porából, és az orrába lehelte az élet leheletét, így lett az ember élő lélekké.

Tehát itt látható, hogy nem lelket tett az emberbe, hanem az orrába lehelte az életet, vagy is elindította a légzést.

Így az addig halott lélekből lett élő lélek.

A lélek az ember, a szellem a Teremtő.

Zsömle/lány

2012. szept. 13. 21:17
 22/36 A kérdező kommentje:
Még jó hogy a Biblia ugy hívja VIgyasztaló SZentlélek! De mind1, nincs kedvem ezen vitatkozni!
2012. szept. 13. 21:21
 23/36 anonim ***** válasza:
78%

Szia, én jártam gyülibe pár évig. Most nem járok, hogy miért az magánügy, de nem tartozom azok közé akik feleslegesen vádaskodnának,mert igazából nincs miért. Igen, ha Isten szent szelleme (lelke, as you like it) betölt,akkor lehet, hogy a földre esel. Velem is megtörtént. Volt, hogy szálegyenesen ültem végig az egészet mert nem voltam lelkileg ráhangolva. Tudod, Isten Szelleme olyan szelíd mint egy galamb, nem erőlteti rád magát. Akkor esel a földre, ha átadod magad neki. akkor szólsz nyelveken, énekelsz vagy mit tudom én, ha hagyod, hogy egy percre kikapcsoljon a tudatos elméd és elengeded magad.

Az Apostolok cselekedeteiben volt egy olyan rész, hogy azt mondták a keresztényekre, hogy édes bortól részegedtek meg, mert furcsán viselkedtek. Aztán Péter elmagyarázta a döbbent nézőközönségnek hogy nem bortól hanem Isten szellemétől "részegedtek meg." Nos, szerinted azok az emberek hogy viselkedtek?

A szellemtől való lerészegedés máshol is előfordul a Bibliában, ne haragudj, én pontos igehelyeket nem tudok, nem vagyok tanú, én az egészet olvasom összefüggésében.

2012. szept. 13. 21:31
 24/36 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszod! Érdekes...szóval kikapcsol az agyad és azért dől ki az ember? ÉS nem lökött meg senki? CSak kiváncsiságból...
2012. szept. 13. 21:37
 25/36 Hazardteam ***** válasza:
A srác erősen küzd, értem is, hogy miért csinálja, de téved. Pár imposztor/csaló/kókler miatt kiöntené a fürdővízzel együtt a gyereket, kiszaggatná a konkoly miatt a búzát. Erőlködik lelki szinten, beszél a Szent Szellemről, de megtagadja erelyét. Tehát: a mondanivalója egyik fele igaz, másik hamis. Isten beszéde, bölcsessége viszont felülről, az Atyától való, egyértelmű és tiszta, nincsenek benne felemás hatások. Ő abban téved, hogy pár nyomorult hitető tevékenységéből (részleges, ezért hamis premisszákból) von le egyöntetű véleményt és konklúziót, holott, ha a kérdések rosszak, a válaszok is rosszak lesznek. Egy számítógépbe is ha rossz adatokat táplálunk be, a végeredmény, amit kiköp szintén rossz lesz, annak ellenére, hogy a bevitt adatokHOZ képest logikus végeredményt adott. 2 globális mérce van: 1. Mennyire egyezik Isten igéjével és 2. Gyümölcseiről ismerni meg a fát (és 0. NINCS világméretű, vagy "homogén" ALANY - emberek és közösségek vannak, egyének és felekezetek, ahová egyének járnak) Ha a szomszédom lop, az egész kerületem lop, abból egyenesen következik, hogy én és a családom is lop? Ha ismerek 100 buta szőke nőt (bocs a példáért) akkor az összes szőke nő buta a világon? Ha ismerek 30 márkagőgös iPhone tulajt, akkor az összes iPhone tulaj márkagőgös, sőt az Apple maga a márkagőg? Ha ismerek 10 katolikust, jehova tanúját, hit gyülekezetest, kínait, négert, magyart, akárkit (!) akkor az összes katolikus, jehova tanúja, hitgyülis, kínai, néger és magyar elvetemült gazember? Lehet egy kérdést úgy feltenni, hogy az igazság objektív/racionális megismerésére törekedve fogalmazom meg és lehet úgy, mint Évának tette fel a kígyó a kertben: "tényleg azt mondta Isten, hogy a kert egyetlen fájáról sem ehettek?" szemben azzal, hogy "Annak a fának a gyümölcséről ne egyetek". Nagyon nem mindegy az sem, hogy ki teszi fel a kérdéseket. Kérdést feltenni könnyű, 2 pillanat alatt kitalálok olyat, amin egy évig gondolkozhattok, de a válaszra rá nem jönnétek és nem lennétek tőle sem boldogabb, sem jobb emberek, ahogy Istenhez sem kerülnétek közelebb, ez jó és jogos? Pedig "csak kérdeztem" hiszen "kérdezni nem bűn" (Ajánlom mindenkinek Efraim Kishont: Kérdezni csak szabad című humoreszkjét) Személyes MAGÁN véleményem, hogy az előadásmódja sokban hasonlít azoknak az erőltetett prédikátorokéra, akik Isten erejét nélkülözve (de imitálva) lelki ráhatásokkal igyekeznek meggyőzni a hallgatóságukat. Éppen azokéra, akik ellen/akiknek a tevékenysége ellen ez az ember, állítása szerint próbál fellépni. Az egész olyan "nagyonamerikai" (de ez csak az én magánvéleményem)
2012. szept. 14. 01:45
 26/36 anonim ***** válasza:
0%

A Tanúk nem kiragadnak, hanem értelmeznek.

Ezt a verset hogyan magyaráznád?

Eleve ellenséges a hozzáállás, úgy hogy írhatnék amit csak akarok.:(

Úgy hogy ne írok

Zsömle/lány

2012. szept. 14. 08:24
 27/36 Pietrosol ***** válasza:
0%

Szia!

Amit a H.Gy. csinál,sima érzelmeken keresztüli tudatmanipuláció és a kevésbé figyelmesek lelki fogságban tartása!

Magyarázhatod te egy alkoholistának,hogy rossz úton jár,amíg maga fele nem ismeri függőségét,lekiabál!

2012. szept. 14. 09:59
 28/36 anonim ***** válasza:
Pietrosol, voltál te a Hit Gyöülekezetében, vagy csak feltételezéseid vannak?
2012. szept. 14. 10:13
 29/36 Pietrosol ***** válasza:

Szia ma 10:13!

Voltam,ezért vagyok bátor elmondani,hogy egyszerű pszichológiai módszerekkel dolgoznak!

2012. szept. 14. 12:48
 30/36 A kérdező kommentje:

ÉS mit tartassz függőségnek ott, mi miatt függők?

Nekem csak ezt az eldőlést nehéz megértenem... lehet csak elalszanak..:D najó ez csak poén volt.. Meg persze a rángások... azért kérdeznék olyat, hogy akinek volt benne része mit érzett? Miközben mondjuk rángatózott? Nem tűnik jó érzésnek a videokból itélve!!!

Meg miután eldölt, mivan ha beveri a fejét?ÉS azután alszol, vagy csak ugy fekszel ott? És minek kell még betagargatni is? Bocsi a sok, és kusza kérdésért:D

De ugy gondolom, azokat is illene megkérdezni akikkel megtörtént!

2012. szept. 14. 17:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!