Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek erről? Ki...

Mi a véleményetek erről? Ki beszél most hazugságot, Ő káromolja a H. GYülisek (szentlelkét) Vagy Ő mondja az igazságot, Paul egy elég elismert lelkész, mondana ilyet, ha nem lenne igaz? AZért hallgassátok végig! Érdeklődve várom válaszaitokat!

2012. szept. 13. 12:13
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:
Hát azért ez elég kemény amit irtál, hogy ölnének? Nem hiszem...azért egy kicsit eltorzultan látod ezt a dolgot, nem gondolod? Csak azért mert valaki hangosabban beszél, avagy gesztikulál, nem mondhatod,hogy ördöngős!
2012. szept. 13. 14:19
 12/36 anonim ***** válasza:
Nem mondom, hogy ölni fognak. De ez a módszer, ez a stílus, ez a tömegpszichózis alkalmas erre, igen.
2012. szept. 13. 14:40
 13/36 anonim ***** válasza:
15%

1-ső vagyok.

Bár lenulláztál, nem baj.:)

Nem a szent lélekben hiszek hanem a szent szellemben.

Egyébként meg csatlakozom az előttem szólókkal.

Jézus ha így prédikált volna, nem sokan lennének mára követői.

Zsömle/lány

Lehet nullázni.

2012. szept. 13. 15:11
 14/36 A kérdező kommentje:
Ha hasznos választ adnál, nem pontoználak le! Ezvan!
2012. szept. 13. 16:05
 15/36 anonim ***** válasza:

szerintem teljesen mindegy hogy szentlélek vagy szentszellem

a lényeg hogy a Szerelmes Isten előtt idő, időt, időt tölteni... de ezt már írtam

egyébként hiszem ha Isten Szellemét kérdezed a szívedben felmerülő kérdésről kedvesen átölel és elmagyarázza neked ami nem világos

2012. szept. 13. 17:17
 16/36 yuda ***** válasza:
58%

Az Isten jelenlétében való elesésnek komoly bibliai alapja van. Aki ezt cáfolja, az nem ismeri az írásokat vagy készakarva félremagyarázza.

Párat beollózok a teljesség igénye nélkül:

2Krónikák 5,13-14. Mert a kürtölőknek és éneklőknek volt tisztük egyenlőképpen zengeni az Úrnak dicséretére és tiszteletére. És mikor nagy felszóval énekelnének kürtökkel, cimbalmokkal és mindenféle zengő szerszámokkal, dicsérvén az Urat, hogy Ő igen jó és örökkévaló az Ő irgalmassága: akkor a ház, az Úrnak háza megtelék köddel, / Annyira, hogy meg sem állhattak a papok az ő szolgálatjukban a köd miatt, mert az Úr dicsősége töltötte be az Istennek házát.

Ezékiel 1,28. – 2,1-2. Mint amilyen a szivárvány, mely a felhőben szokott lenni esős időben, olyan volt a fényesség köröskörül. Ilyen volt az Úr dicsőségének formája, és látám, és orcámra esém, és hallám egy szólónak szavát. / És monda nékem: Embernek fia! Állj lábaidra, és szólok veled. / És Szellem jöve én belém, amint szóla, és állata engem lábaimra

Máté 17,1-6. És hat nap múlva magához vevé Jézus Pétert, Jakabot és ennek testvérét Jánost, és felvitte őket magukban egy magas hegyre. ... És a tanítványok amint ezt hallák, arcra esének és igen megrémülének.

János 18,3-6. Júdás azért magához vevén a katonai csapatot...Monda nékik Jézus: Én vagyok. Ott állt pedig ővelük Júdás is, aki elárulta Őt. / Mikor azért azt mondá nékik: Én vagyok; hátra vonulának és földre esének.

Ap. Csel. 9,1-4. Saulus pedig még fenyegetéstől és öldökléstől lihegve az Úrnak tanítványai ellen, elmenvén a főpaphoz,... fény sugárzá őt körül a mennyből: / És ő leesvén a földre, halla szózatot,...

Látható, hogy Isten megjelenik valahol, ott az ember alól hirtelen kicsúszik a talaj. :)

Nem ördögtől való dolog ez!

Ez a Paul nevű pedig, aki a videón látható, egyáltalán nem tünt boldognak, pedig Szentlélekkel betöltekezésről beszélt, meg Isten erejéről, mégis inkább hasonlított egy görcsölő, dühtől fuldokló emberhez, aki minden áron hatással akar lenni a hallgatóságra. Akinek ezek a szentlélek gyümölcsei, azok meg is érdemlik. Nekem nem jött át sem szeretet, sem öröm, sem békesség...sorolhatnám még a szellem gyümölcseit... hanem egy szitkozódó, megkeseredett, meg nem értett ember benyomását kelti.

Egyébként pedig nem a hitgyüliről beszélt, hanem általánosságban az Isten jelenlétében való földreesés ellen, amely némely gyülekezetben gyakori.

Hitgyüliseknek nincs külön szentlelkük, ahogy a kérdező fogalmaz, hiszen Szentlelket nem lehet birtokolni. Örülök, ha ott Ő munkálkodik. Meggyőződésem, hogy még sok más helyen is és nem mi birtokoljuk a Szentlelket, hanem Ő minket. Gondoljátok el, ha mi irányítanánk Istent?!

Abszurd még a feltételezés is. :)

2012. szept. 13. 17:42
 17/36 anonim ***** válasza:
0%

mitől hasznos a válasz?

attól, hogy egyezik az egyén nézetével, vagy ha a szent Isten nézetével egyezik?

Nem azt fogom leírni amit hallani akarsz, hanem amit a biblia ír.

Azzal kell egyezni nem a saját nézetünkkel.

Zsömle/lány

2012. szept. 13. 18:37
 18/36 A kérdező kommentje:

Az elötted szóló láthatod hasznos választ adott, értelmeset... Bibliaára alapozva megpróbált elmagyarázni valamit! Az ő látását! Kiemelem mégegyszer, ALÁTÁMASZTOTTA!

DE ne aggodj, nem pontozlak le többször, mert igy is látom elég rosszul áll a szénád...milyen szánalmas azt nézegetni, hogy tejóég ez lepontozott...nemsemmi értelem!

2012. szept. 13. 21:03
 19/36 anonim ***** válasza:
Kérdező, mit is mondjak, te sem vagy egy keresztény ezek alapján.
2012. szept. 13. 21:09
 20/36 A kérdező kommentje:
Köszi, sztem nem ez volt a kérdés!
2012. szept. 13. 21:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!