Mi a véleményetek erről? Ki beszél most hazugságot, Ő káromolja a H. GYülisek (szentlelkét) Vagy Ő mondja az igazságot, Paul egy elég elismert lelkész, mondana ilyet, ha nem lenne igaz? AZért hallgassátok végig! Érdeklődve várom válaszaitokat!
1-ső vagyok.
Bár lenulláztál, nem baj.:)
Nem a szent lélekben hiszek hanem a szent szellemben.
Egyébként meg csatlakozom az előttem szólókkal.
Jézus ha így prédikált volna, nem sokan lennének mára követői.
Zsömle/lány
Lehet nullázni.
szerintem teljesen mindegy hogy szentlélek vagy szentszellem
a lényeg hogy a Szerelmes Isten előtt idő, időt, időt tölteni... de ezt már írtam
egyébként hiszem ha Isten Szellemét kérdezed a szívedben felmerülő kérdésről kedvesen átölel és elmagyarázza neked ami nem világos
Az Isten jelenlétében való elesésnek komoly bibliai alapja van. Aki ezt cáfolja, az nem ismeri az írásokat vagy készakarva félremagyarázza.
Párat beollózok a teljesség igénye nélkül:
2Krónikák 5,13-14. Mert a kürtölőknek és éneklőknek volt tisztük egyenlőképpen zengeni az Úrnak dicséretére és tiszteletére. És mikor nagy felszóval énekelnének kürtökkel, cimbalmokkal és mindenféle zengő szerszámokkal, dicsérvén az Urat, hogy Ő igen jó és örökkévaló az Ő irgalmassága: akkor a ház, az Úrnak háza megtelék köddel, / Annyira, hogy meg sem állhattak a papok az ő szolgálatjukban a köd miatt, mert az Úr dicsősége töltötte be az Istennek házát.
Ezékiel 1,28. – 2,1-2. Mint amilyen a szivárvány, mely a felhőben szokott lenni esős időben, olyan volt a fényesség köröskörül. Ilyen volt az Úr dicsőségének formája, és látám, és orcámra esém, és hallám egy szólónak szavát. / És monda nékem: Embernek fia! Állj lábaidra, és szólok veled. / És Szellem jöve én belém, amint szóla, és állata engem lábaimra
Máté 17,1-6. És hat nap múlva magához vevé Jézus Pétert, Jakabot és ennek testvérét Jánost, és felvitte őket magukban egy magas hegyre. ... És a tanítványok amint ezt hallák, arcra esének és igen megrémülének.
János 18,3-6. Júdás azért magához vevén a katonai csapatot...Monda nékik Jézus: Én vagyok. Ott állt pedig ővelük Júdás is, aki elárulta Őt. / Mikor azért azt mondá nékik: Én vagyok; hátra vonulának és földre esének.
Ap. Csel. 9,1-4. Saulus pedig még fenyegetéstől és öldökléstől lihegve az Úrnak tanítványai ellen, elmenvén a főpaphoz,... fény sugárzá őt körül a mennyből: / És ő leesvén a földre, halla szózatot,...
Látható, hogy Isten megjelenik valahol, ott az ember alól hirtelen kicsúszik a talaj. :)
Nem ördögtől való dolog ez!
Ez a Paul nevű pedig, aki a videón látható, egyáltalán nem tünt boldognak, pedig Szentlélekkel betöltekezésről beszélt, meg Isten erejéről, mégis inkább hasonlított egy görcsölő, dühtől fuldokló emberhez, aki minden áron hatással akar lenni a hallgatóságra. Akinek ezek a szentlélek gyümölcsei, azok meg is érdemlik. Nekem nem jött át sem szeretet, sem öröm, sem békesség...sorolhatnám még a szellem gyümölcseit... hanem egy szitkozódó, megkeseredett, meg nem értett ember benyomását kelti.
Egyébként pedig nem a hitgyüliről beszélt, hanem általánosságban az Isten jelenlétében való földreesés ellen, amely némely gyülekezetben gyakori.
Hitgyüliseknek nincs külön szentlelkük, ahogy a kérdező fogalmaz, hiszen Szentlelket nem lehet birtokolni. Örülök, ha ott Ő munkálkodik. Meggyőződésem, hogy még sok más helyen is és nem mi birtokoljuk a Szentlelket, hanem Ő minket. Gondoljátok el, ha mi irányítanánk Istent?!
Abszurd még a feltételezés is. :)
mitől hasznos a válasz?
attól, hogy egyezik az egyén nézetével, vagy ha a szent Isten nézetével egyezik?
Nem azt fogom leírni amit hallani akarsz, hanem amit a biblia ír.
Azzal kell egyezni nem a saját nézetünkkel.
Zsömle/lány
Az elötted szóló láthatod hasznos választ adott, értelmeset... Bibliaára alapozva megpróbált elmagyarázni valamit! Az ő látását! Kiemelem mégegyszer, ALÁTÁMASZTOTTA!
DE ne aggodj, nem pontozlak le többször, mert igy is látom elég rosszul áll a szénád...milyen szánalmas azt nézegetni, hogy tejóég ez lepontozott...nemsemmi értelem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!