Szerinted létezik vagy nem létezik Isten?
Már sokszor volt ez a téma és rengetegszer ki is lett vesézve, még nagy viták is kialakultak-
de néhány forrás anyag a teremtő létezésére.:)
A tudósok felismerték, hogy az anyag az energia koncentrált formája. Ezt bizonyítja az atombomba felrobbanása. Josip Kleczek asztrofizikus kijelenti: „ A legtöbb és valószínűleg minden elemi részecske az energia anyaggá formálásával megalkotható” (The Universe. [Boston, 1976] 11. köt., 17. o.).
Honnan származhat ez az energia? Miután a Biblia felteszi a kérdést: „Ki teremtette azokat [a csillagokat és a bolygókat]?”, ezt mondja Istenről: „Tevékeny energiájának bősége és hatalmas ereje miatt egy sem hiányzik közülük” (Ézs 40:26). Tehát maga Isten a világegyetem megteremtéséhez szükséges összes ’tevékeny energia’ Forrása.
röviden, de ha kell tudom hosszabban is.
tisztelettel
Zsömle/lány
Hát az emberi elme nagyon-nagyon sok istent talált ki magának. De ha most véletlenül a Bibliában szereplőről beszélünk akkor ő se létezik. Nincs semmi bizonyíték a létezésére. Általában a következő "bizonyítékok" szoktak lenni:
- mert a Bibliában van ami Isten kinyilatkoztatása tehát igaz
- mi csak emberek vagyunk, akkor hogy is bizonyíthatnánk Isten létezését, ő nem evilági, ő nem földi, őt nem lehet megérinteni csak hinni benne
- azért létezik, mert érzem, tudom, itt lakik bennem a szívemben és majd talán egyszer neked is felfedi magát
-temérdek bizonyíték van rá (és nem mond egyet sem)
- az 5. kategória pedig a hézagkategória. Ami úgy működik, hogy keres valamit a világban, amire nem ismert még a válasz, és rögtön lecsap rá, hogy ez mi más lehetne mint a Teremtő munkája. Gyakran összekötik az evolúcióval, hogy mégis hogy létezhetne mindez ha nem egy isteni Teremtő teremtette, csak szét kell nézni a világban.
Bizonyítékok híján pedig marad a hit, ami ugye nem más mint valami elfogadása bizonyíték nélkül, ami egy értelmetlen dolog, ezért könnyebb beadni az embereknek hogy a hit egy jó dolog, a hit egy erény, az a jó akinek jó szilárd a hite.
Vidiripi
Róma 1:20 Ami ugyanis nem látható belőle: az ő örök hatalma és istensége, az a világ teremtésétől fogva alkotásainak értelmes vizsgálata révén meglátható.
A teremtett anyagi világ vizsgálható.
A "tudattalan" anyag eljutott az emberi test s ezen belül is az agy komplexitásáig. Ez nem a véletlen műve hanem teremtés.
Hogyan lett az anyagnak tömege? Vagy ott a "sötét energia". Jelen pillanatban nem tudják mérni de tendenciát mutat a létezésére.
"A kozmológiában a sötét energia az a feltételezett energiaforma, mely az egész Világegyetemben jelen van, erős antigravitációs hatást, más szóval negatív nyomást fejt ki. Az általános relativitáselmélet szerint a negatív nyomás nagy távolságokon a gravitációs vonzást semlegesíti. Ez jelenleg a legelfogadottabb elmélet annak a megfigyelésnek a magyarázatára, hogy a világegyetem gyorsulva tágul.
Két lehetőséget ismerünk a sötét energia magyarázatára. Az egyik a kozmológiai állandó, egy konstans energiasűrűség, amely egyenletesen tölti ki a teret, a másik a kvintesszencia, egy dinamikus erőtér, melynek az energiája térben és időben változhat. A kettő közötti különbségtételhez nagyon pontosan kell mérni a világegyetem tágulását, hogy megértsük, hogyan változik a tágulás sebessége az időben."
"Bizonyítékok híján pedig marad a hit, ami ugye nem más mint valami elfogadása bizonyíték nélkül, ami egy értelmetlen dolog, ezért könnyebb beadni az embereknek hogy a hit egy jó dolog, a hit egy erény, az a jó akinek jó szilárd a hite."
Maga a Biblia a bizonyíték Isten létére. De oké ezzel lehet vitatkozni. De akkor áruld már el nekem hogy emberek miért vállalták a halált is egy mese vagy hazugság miatt. Mert hogy anyagi hasznuk nem volt a dologból az biztos s régészeti bizonyítékok is vannak rá hogy az apostolok léteztek.
András - megfeszítették
Barnabás - a zsidók megkövezték
Bertalan - bottal verték agyon Jakab,
Jézus testvére - megkövezték
a kis Jakab - ledobták a templom csúcsáról és megverték
Júdás - megfeszítették
Lukács - felakasztották egy olajfára
Márk - lábánál fogva végigvonszolták az utcákon, majd megégették
Mátyás - megkövezték és lefejezték 18
Máté - karddal ölték meg
Pál - lefejezték
Péter - megkorbácsolták és fejjel lefelé megfeszítették
Fülöp - megkorbácsolták és megfeszítették
Simon – megfeszítették
Tamás - lándzsával átdöfték
Jakab, Zebedeus fia - karddal ölték meg
János - természetes halállal halt meg
János az egyetlen kivétel. De nem hagyott hátra családot akik marakodhattak volna a vagyonon. Birodalmat sem hagyott hátra. Akkor miért? Mi más marad?
Szerintem létezik, és hogy miért gondolom így azt egy André Marie Ampère idézettel fejteném ki:
„Isten létének legmeggyőzőbb bizonysága… az a nyilvánvaló harmónia, amely a világegyetem rendjét fenntartja, és amelyben az ott élő lények megtalálják mindazt, … amire szellemi és fizikai fejlődésükhöz szükségük van.”
De idézhetnék Johannes Reinke botanikustól is, aki szerint:
„A természet nem úgy jelenik meg előttünk, mint vak erői káosza, nem úgy, mint energiának és anyagi részecskéknek a kusza keveréke; éppen ellenkezőleg, nyilvánvaló rend van benne. A bolygónkon tévelygő emberek számára Isten lényege mély titok marad, mindazáltal a természet megfigyelése nem hagy kétséget az Ő létezésének valósága felől, amely egyszerre transzcendens és immanens.”, és folytathatnám számos más elismert tudós gondolataival akik szintén arra a következtetésre jutottak életük során, hogy kell lennie Teremtőnek.
Vidiripi
Hitchens!
De vajon miért lett hitük? Hogyan győződtek meg róla hogy ezért érdemes meghalni is?
Ismered az evangéliumokat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!