Szerinted létezik vagy nem létezik Isten?
Én nem hiszek benne. Az egész Naprendszert az Ősrobbanásnak köszönhetjük, nem pedig holmi kitalált mindenhatónak. Azért is gondolom úgy, hogy nem létezik, mivel általában azok az emberek szenvednek/halnak meg, akik segítenek másoknak és kedvesek, akik viszont bunkók vagy ittasak pedig mindig megússzák, semmi rossz dolog nem éri őket, balesetekben mindig az utóbbiak élik túl. Persze rengeteg hasonló dolgot tudnék írni...
Most pedig az a rész jön, hogy lepontoznak a hívők, de én csak leírtam a véleményem, ahogy a kérdező kérte. Nem egy olyan ismerősöm van, aki hisz Istenben, én pedig tiszteletben tartom ezt.
Véleményem szerint létezik Isten, még ha nem is egészen a vallások által leírt "főhős" karakterével...
Az emberiség eddigi történelme során hihetetlen mennyiségű kultúrát, tudást és technikai teljesítményt halmozott fel, de még a mai napig nem jutottuk tovább a saját Holdunknál (ember alkotta szerkezet éppen a következő években fog először kilépni a Naprendszerünkből a Voyager űrszondákkal), illetve csupán tapogatózunk arra vonatkozóan, mi lehet más csillagok környezetében, sőt, még azt sem tudjuk bizonyosan, mi van a lábunk alatt több ezer kilométerrel.
Néhány dolog viszont nagyon valószínű:
- a Naphoz hasonló csillagból sok száz milliárd van a Tejútrendszerben
- Tejútrendszerhez hasonló galaxisokból szintén több százmilliárd létezik
- ebből könnyen kikövetkeztethető, hogy annak valószínűsége, hogy a Földön kívül nincsen más, fejlett civilizációk által lakott bolygó, szinte egyenlő a nullával. Sokkal valószínűbb, hogy a világegyetem hemzseg az élettől.
Ennek a hatalmas világnak mi, emberek az összes gondolatunkkal, érzéseinkkel, alkotásainkkal csupán porszemnyi töredéke vagyunk. Tehát ha az univerzumban létező tudást, intelligenciát tekintjük, az a mienkhez képest végtelenszer magasabb rendű. Ezt a mindent átható végtelen intelligenciát, rendező erőt tekintem Istennek, aminek a létezése gyakorlatilag triviális.
"Kedves utolsó előtti, az érvelésed eléggé rossz. Semmi akadálya nincs annak, hogy az egész világegyetemben csak itt alakult ki élet. Azt pedig, hogy "hemzseg", majd elhisszük, ha miénken kívül mutatnak még EGYET."
Ennek is eljön majd az ideje, a következő tízezer-százezer évben. 150 évvel ezelőtt pl. még azt sem tudtuk, hogy léteznek a Tejútrendszeren kívül más galaxisok. 520 évvel ezelőtt még azt sem tudtuk, hogy létezik Amerika. A legközelebbi csillagok több tíz illetve több száz fényévnyire vannak...
Nyilván benne van a pakliban az is, hogy csak a mi kis Földünkön van élet az egész Univerzumban, de ennek a valószínűsége tudományos szemmel kb. egy a milliárdhoz :) Ha van érved arra, hogy márpedig így van, és a többi pár kvadrillió csillag csak dísz az égen azért, hogy éjszaka táthassuk a szánkat, szívesen elolvasom...
Amúgy ha valóban a gyarló, buta és kártékony homo sapiens a legintelligensebb lény az egész világegyetemben, az számomra külön csalódás lenne :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!