A Biblia szerint nem csak egy Isten létezik?
"És mondá Isten: teremtsünk embert a mi képünkre és hasonlatosságunkra"( 1 Móz. 1,26)
Ezt kinek mondta?Nyilván nem magában beszélgetett!
Az 1.Mózes 1/2-ben ez van: "... és az Isten Szelleme lebegett a vizek felett" - Az Isteni Szentháromság 3. személye tehát már a teremtés előtt is létezett, ugyanúgy, mint a Krisztus, akit az Újszövetség teremtőnek ír le: tehát minden ami van, Őbelőle és őáltala állt elő.
Ez a beszélgetés - 1.Mózes 1/26 - az Isteni Szentháromság személyei közti beszélgetést rja le, persze nem úgy mint különálló személyek, hanem mint akik egymással egylényegűek.
Nem mint különálló személyek?
Mint akik egy lényegüek?
Tehát én egy vagyok a tudatommal és a testierőmel!Még se beszélgetek egyikel se úgy mint,ha az nem én lennék!
Más részről Istennek van felesége is!
Annakokáért elhagyja a férfi az ő atyját és az ő anyját,és ragaszkodik feleségéhez: és lesznek egy testé (1 Móz. 2,24)
A válaszokat pedig ismét csak köszönöm!
1. Istennek nincs felesége!
2. Az Atya, a Fiú és a Szent Szellem egylényegűek, de három külön személy. Egy Isten van
Akkor ki az Anya akit elhagy Ádám a Biblia szerint?
Hisz oda van írva!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!