A Biblia szerint nem csak egy Isten létezik?
"És mondá Isten: teremtsünk embert a mi képünkre és hasonlatosságunkra"( 1 Móz. 1,26)
Ezt kinek mondta?Nyilván nem magában beszélgetett!
HÚÚ Ha Kár hogy sokan nem tudják Jézus az akiről itt ír!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pédabeszédek 8
23.
Örök időktől fogva felkenettem, kezdettől, a föld kezdetétől fogva.
24.
Még mikor semmi mélységek nem voltak, születtem vala; még mikor semmi források, vízzel teljesek nem voltak.
25.
Minekelőtte a hegyek leülepedtek volna, a halmoknak előtte születtem.
26.
Mikor még nem csinálta vala a földet és a mezőket, és a világ porának kezdetét.
27.
Mikor készíté az eget, ott valék; mikor felveté a mélységek színén a kerekséget;
28.
Mikor megerősíté a felhőket ott fenn, mikor erősekké lőnek a mélységeknek forrásai;
29.
Mikor felveté a tengernek határit, hogy a vizek át ne hágják az ő parancsolatját, mikor megállapítá e földnek fundamentomait:
30.
Mellette valék mint kézmíves, és gyönyörűsége valék mindennap, játszva ő előtte minden időben.
31.
Játszva az ő földének kerekségén, és gyönyörűségemet lelve az emberek fiaiban.
Könnyű kérdésre egyszerű válaszok:
Isten 3 személye bár egyenrangúan és teljes egységban vannak, mégis különálló személyekként jelennek meg a bibliában.
Pl. Jézus vízbemerítkezéskor Jézus itt volt a földön, Szentlélek galamb formát vett fel abban a bizonyos helyzetben, az Atya pedig, aki nem hagyta el a mennyet azt monda: Ez amaz én szerelmes fiam, a kiben én gyönyörködöm. Láthatod tehát, hogy 3 egészen más személy, megjelenési formában.
Ádám mondása, hogy elhagyja a ffi apját és anyját- az ilyen kijelentéseket a biblia próféciának hívja. Prófécia minden esetben Isten mindentudásából fakad, amikor olyat jelent ki Isten ember, -történetesen itt Ádám,- ami még nem következett be, hanem a jövőben fog. ..és valóban. Amikor az ember megházasodik, egészséges lelkületű emberek nem akarnak a szüleikkel fennhatósága/tekintélye alá tartozni, hanem önálló családot alapítanak és abba nem engedik a szülők beleszólását- jó esetben mondom, mert elég nagy a degeneráció.
Hát az utolsó hozzászóló, igencsak rá tapintott a lényegre,
Hogy ez a szemléltetés eddig nem jutott eszembe?!
Nincs is hozzáfűzni valóm.:))
Zsömle/lány
Nem hiszem, hogy minden fordításnál így fordítják, ha nem többesszám lenne alapból. Ez inkább a szentháromságra utal, mint fordítási hibára.
János első fejezetére sokan, mondják, hogy akkor játszódik, amikor a teremtés, és ott beszél az "igéről", ami Jézus. Márpedig ha ott volt Jézus a teremtésnél, akkor a szentlélek is, tehát a szentháromság is öröktől fogva van.
Ez tipikusan az egyik olyan dolog a kereszténységben, amit csak odaát érthetünk meg (vagy még ott sem).
Köszönöm,az új válaszokat!Bár nem értünk egyet,de azért zöld kezet adok!
Világbéke!
A Biblia szerint nem egy Isten van.
"Én vagyok a te istened az istenek közt a legerősebb"
Aztán amikor a Biblia szerint az Úr bőrruhát csinál Ádámnak
így szól nem éppen szó szerint : "Nizzitek mán hé istenek most Ádám olyan lett mint egy közülűnk ! Mostmán aztán vigyázzunk ,nehogy egyen az élet fájárul és örökké éljen mint mi! " Különben a bibliai mesebeli Isten fejedelmi többest használ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!