Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek ez helyes?

Szerintetek ez helyes?

Figyelt kérdés

Nem vagyok hívő, legalábbis a szó szoros értelmében! Elképzelhetőnek tartom, hogy létezik lét a halál után lehetséges, hogy van egy felsőbb erő hatalom netán isten aki netán szerepet játszott létrejöttünkben, de nem hiszem el a bibliai történeteket, és főleg nem veszem szent írásnak a benne lévő ellentmondások a történelem során keletkezett átírások kihagyások hozzáírások miatt egy olyan könyvet amely olyan írók írásait tartalmazza akik "isteni sugallatból" írtak és valaki (ki volt vajon..) öszegyüjtött és rámondták hogy ez szent könyv isten írása... . Na de hosszú lesz ez így. Sok mindent tudnék írni mindenről megvan a véleményem, de a lényeg hogy barátnőm által belecsöppentem a vallásosság véleményem szerint szélsőséges formájába. Hit gyülekezetes, az édesanya fanatikusan gyülis, semmi más nem számít az életében csak a gyüli és a lányát is szépen belenevelte egész kiskora óta. Na már most, szerintetek a gyüli vagy más felekezetek ( a többit nem ismerem ) itt voltam ezt tapasztaltam úgyhogy erről írok.

Szerintetek a nagy töbsége nem csak azért jár oda mert akar valahova tartozni ebben a széthúzó semmirekellő társadalomban, és mivel a gyülisek olyan kedvesek mindenkivel és jópofát vágnak mindenkire úgy érzi befogadják és tartozhat valahova?

A legtöbb gyülis alig ismeri a bibliát! A barátnőm 23 éve jár oda és én alapból jobban ismertem.... Egy alkalomkor a pásztor bibliai quizt rendezett (mikuláskor) és a kérdésekre alig tudott válaszolni az a 200 fős társaság, néha egy egy ember tudott valamit.... Szerintetek ilyenek a jó igaz hívők?

Szerintetek az helyes ha egy hívő csoportnak minden gyülekezetkor tartunk egy 15 perces lelkesítő beszédet hogy a jó hívő adakozik és nem sajnálja a javait és ha majd adakozik isten többszörösével jutalmazza meg az ilyen embert és felállítják utána a társaságot és körbe járnak egy kosárral hogy adakozz! Szerintetek ez nem a pénzről szól? Szerintem ez kifejezetten erkölcstelen, valaki más hitét kihasználni és befolyásolni, mert bűntudatot ébresztenek bennük a jól megfogalmazott adakozz beszédjükkel, mert ha nem adakozik rossz hívő... Pszichológia az egész. És a pénz nagy része szerintem nem ott landol ahol kéne, hanem szép nagy házakban és luxus autókra.

Szerinted aki más véleménnyel létezik ezen a bolygón az már jó ember nem lehet? De ha még jó is és mondjuk saját akaratából és saját kialakított értékrendjének megfelelően éli le az életét ami mondjuk megfelel a bibliában előirtanak, vagy más vallásba születik bele akkor is a pokolra jut mert nincs megkeresztelve...?

írhatnék egy regényt de inkább nem, akinek van válasza véleménye kérdése írja meg. Üdv.

2012. szept. 4. 11:30
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Bocsi a bekezdéseket nem így akartam.
2012. szept. 4. 13:33
 12/15 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező.

Egyet értek veled.

Különben azzal, hogy a férfi vette át a szót az nem jelentette azt, hogy a hölgy nem tudta, vagy nem értett volna vele egyet.

A tanúk pont ezért mennek kettesével.

Mivel nem vagyunk egyformák, ne mindenkinek jó képessége bizonyos dolgokban. az egyiknek jobban megy egy dolog, a másik embernek egy másik téma megértése, és elmagyarázása megy jobban.

Az írás mondja is jobb kettőnek mint egynek, és ezt nem csak házastársakra érti, hanem a testvérek szolgálatára.

Mert ha az egyik megakad, a másik kitudja segíteni.

Tisztelettel

Zsömle/lány.

2012. szept. 4. 16:41
 13/15 anonim ***** válasza:
Az EGYETÉRTEK egy szó! Elnézést az offért, de nagyon zavar.
2012. szept. 4. 18:40
 14/15 Sághegyi Csaba ***** válasza:

Ugyan én újjászületett keresztény vagyok, szilárdan hiszem, hogy a Biblia Isten szava, mégis az említett gyülekezetet illetően hozzád hasonló állásponton vagyok. Bizonyos okok miatt évekig jártam oda, és pontosan ugyanezt tapasztaltam. Nálam még annyi adalék volt, hogy nem mindenki volt kedves, aki az volt, gyakran az is művigyor volt, kevés barátra tettem szert ott, míg sunyi áskálódókat, és néhány nyílt rosszindulatot annál inkább szereztem.

A válaszom pedig az, hogy ha kereszténységről beszélünk, annak a doktrinális alfája és omegája egyedül a Biblia lehet. Természetesen ismerni kell a kor kultúráját, amelyben adott könyvét írták, valamint az író és a célközönség történelmi dolgait is, különben félreértjük egyes igerészek mondandóit, de akkor is az alap a Biblia. Tehát ahol Istent keresik, ott a teljes Biblia ismeretére buzdítanak, és felszólítják a hallgatót is, hogy ha másképp látja az elhangzottakat a Bibliából, akkor azt ossza meg a vezetővel, mivel a vezető felelőssége az olyan pásztorlás, ami Isten akarata szerint való.

2012. szept. 4. 18:47
 15/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Láthatod a válaszokból is, hogy ha valaki nem csupán beleszületik a vallásába, hanem hisz is benne akkor természetesen meg van győződve arról, hogy az az igaz vallás / különben nem lenne benne/.

Kicsit olyan ez mint, amikor az ember ragaszkodik az igazához.

De mi történik ha megmutatják, hogy nincsen igazam?

Na ez már ember függő, lehet hogy beismerem a tévedésemet, de lehet, hogy makacsul ragaszkodok hozzá.

A keresztény egyházaknál, felekezeteknél egy közös alap van csak: a biblia - ha ezt nem ismerik az nincsen jól, mert ez olyan mint egy alap nélküli ház ami ideig - óráig megáll, de valódi védelmet nem nyújt.

Az anyagiakról meg Jézus példája jut eszembe, amikor azt mondja, hogy a rókáknak van barlangja a madaraknak fészkük, de ő még ezekkel sem rendelkezik.

Ha mint követői csak hasonló önfeláldozást tudnánk mutatni a világ minden problémája megoldódna

Egy másik téma: szerintem itt nem nyelvórán vagyunk, ezért ha valaki elgépel egy szót, vagy nem tudja helyesen leírni az még nem probléma - erről a had vegyem ki a szemedből a szálkát gondolat jut eszembe.

2012. szept. 6. 08:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!