Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Halála után mindenki látni...

Ozmium42 kérdése:

Halála után mindenki látni fogja az Istent?

Figyelt kérdés
2012. aug. 30. 21:39
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

A Bizonyságok arra utalnak hogy az látja meg az Istent aki mindvégig hű maradt hozzá.Jézus Krisztus által tisztulhat meg...

"A mennyek országa bennetek van..."Lukács ev.

39Aki megtalálja életét, az elveszti azt, aki pedig elveszti életét énértem, az megtalálja azt." 40"Aki titeket befogad, az engem fogad be, és aki engem fogad be, az azt fogadja be, aki elküldött engem. 41Aki befogad egy prófétát azért, mert az próféta, prófétának járó jutalmat kap; aki pedig egy igaz embert fogad be azért, mert az igaz, igaz embernek járó jutalmat kap. 42Aki pedig csak egyetlen pohár friss vizet ad inni egynek e kicsinyek közül, mert az tanítvány: bizony, mondom néktek, semmiképpen sem fogja elveszteni jutalmát."Máté10

(K.Gy)

2012. aug. 30. 23:40
 12/26 anonim ***** válasza:

Máté5 8Boldogok a tiszta szívűek, mert ők meglátják az Istent...

Jelenések15De kinn maradnak az ebek és a bűbájosok, és a paráznák és a gyilkosok, és a bálványimádók és mind a ki szereti és szólja a hazugságot.

(K.Gy)

2012. aug. 30. 23:49
 13/26 anonim ***** válasza:
Nem mindenki láthatja, viszont mindenkit ítéletre von az Isten, az emberek egyszer meghalnak, utána az ítélet. Ez az ítélet a feltámadásukkor realizálódik az Írások szerint.
2012. aug. 31. 12:24
 14/26 anonim ***** válasza:

Szerintem is látni fogjuk.

Vagyis hát... Isten egy szellemi lény. Ha meghalunk, akkor a testünk hal meg, de a lelkünk él tovább. Nem tudom, hogy a lélek hogyan érez, de találkozni fogunk vele.

2012. aug. 31. 14:00
 15/26 lsandor ***** válasza:
38%
Most ha arra gondolsz, hogy minden ember megy valahova halála után, akkor szerintem nem. Szerintem nincs arról szó a Bibliában, hogy minden jó ember az égbe megy a rosszak meg a pokolban. Ha alaposan megvizsgálod a Bibliát akkor kiderül belőle, hogy általánosságban véve a földön lévő örök élet a reménysége az embereknek
2012. aug. 31. 15:25
 16/26 A kérdező kommentje:

A protestánsok mindig zavarba hoznak. Honnan tudhatunk Istenről szerintük, ha nem lehet látni, nem lehet hallani, nem lehet érzékelni, mert belehalunk (HALÁL UTÁN????), és még a lelkünk sem érzékelheti, mert az is velünk hal. De ennek ellenére megítél. Honnan? Hogyan? Honnan fogom tudni? Küld táviratot? Hogy olvasom el, ha nincs halál után semmi? Mi lehet az ítélet? Több semmi?

Egyáltalán mi az Isten, ha soha senki nem érzékelte, és nem is fogja soha?

2012. aug. 31. 20:08
 17/26 anonim ***** válasza:

Az előbb pont azt mondtam, hogy a lélek nem hal meg!!!

Igen Istent soha senki nem látta, ugyan néhányan hallották, de az elenyésző, és itt a földön nem érzékelhető testileg. Nem véletlen kell hinni benne, hiszen ha be tudnánk bizonyítani a létezését, akkor nem lenne értelme a hitnek. Ellenben, ha úgy nézed a dolgokat, ahogy a Biblia mondja, könnyebben megtapasztalhatod segítségét, jelenlétét stb... Persze ez is csak hit beli kérdés, egy megrögzött ateista soha nem lesz vallásos.

A (testi)halál után a lélek él. És aki nincs benne az élet könyvében azt a tűz tavába hajítják, és az a második halál. Ez a Jelenések könyvében van. A második, a lelki halál azt jelenti, hogy a lélek elszakad Istentől. Ez az ami borzasztóvá teszi az örökkévalóságot annak, aki nincs benne az élet könyvében, hogy egyáltalán nincs vele Isten.

2012. szept. 1. 18:41
 18/26 anonim ***** válasza:

A teremtő Istent a teremtett dolgokból lehet érzékelni, ami körül veszi az embereket.

Nem látható, mint a levegő, vagy a falban keringő áram sem, de még is tudod érzed, hogy van.

Azok akik meghaltak, azoknak a feltámadás a reménységük, mert a Róma 6:7, és a 6:23, versek alátámasztják, hogy aki meghalt, az felszabadult a bűne alól, ha nem lenne Jézus váltsága akkor is, De még Jézus halála is jogilag érvényes az emberekre a meghaltak így kétszeresen jogosultak a feltámadásra., míg a megmentettek csak Jézus váltsága által kaphatnak kegyelmet ha megérdemlik.

Isten a feltámadás után ezer évig lehetőséget ad a bizonyításra az embereknek, hogy mennyire akarnak az Ő akarata törvénye szerint élni, ez alapján lesz az ezer év végén megítélve.

A túlélők úgy szintén.

Persze ez azokra vonatkozik akik túl élik a nagy nyomorúságot, és Isten háborúját, és át vezeti őket az új rendszerbe, ahol Jézus fog uralkodni, mint király.

Akik meghalnak ezen ítélet nap alatt azoknak még feltámadásuk sem lesz, nem létezés állapotában maradnak, mert nem méltóak az életre.

2012. szept. 1. 18:49
 19/26 anonim ***** válasza:
A halál után csak az enyészet van.Elporlad az agyad és a szemed is.Hogy láthatnál valami féle Istent ha akkor sem láttad amikor volt agyad és szemed?Ha a lélek nem pusztulna el a testtel együtt szeme akkor se lenne és agy nélkül hülye lenne.
2012. szept. 2. 09:17
 20/26 Hitchens ***** válasza:
Hát én max a szemhéjamat fogom látni belülről. Elképzelem ahogy sokmillió ember aki nem is hallott még Istenről milyen nagyot nézne. Vagy a kis busman embereknek elkezdene pampogni, hogy na jó voltál-e fiam, aki azt se tudja, hogy mi folyik. Nem túl valószínű.
2012. szept. 2. 12:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.