Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az mit jelent hogy "Istent...

Az mit jelent hogy "Istent magunkban kell keresni"?

Figyelt kérdés
Hogy kell ezt értelmezni?
2012. júl. 5. 20:36
 1/9 anonim ***** válasza:
90%

Vivisectio. De úgy tudom, ez már mindenhol tilos a világon. :D

Bocs, tudom, hogy a sárga földig le leszek pontozva, de nem bírtam kihagyni.

Amúgy meg fogalmam sincs, szerintem ez nem keresztény tanítás, máshoz meg nem nagyon értek.

2012. júl. 5. 20:41
 2/9 anonim ***** válasza:
Nos számomra nem érthető a kérdés. Légyszi fejtsd ki bővebben, és ha lehet írj biblia verset is.
2012. júl. 5. 20:42
 3/9 anonim ***** válasza:
Magadban és a világban. Csak a belső szemeddel láthatod meg, mert kintről nem látható. Nem lakik benned. Egyszer aztán veled lesz, ha méltó leszel rá.
2012. júl. 5. 20:45
 4/9 anonim ***** válasza:
Szerintem miden emberben van jó és rossz. A jó oldalad az "isteni", ha azt engeded szabadon, akkor vagy jó ember. Isten benned van! Amikor Vele beszélsz, imádkozol Hozzá, ezért hallja, mert ott van benned!
2012. júl. 5. 21:11
 5/9 A kérdező kommentje:

21:11

Rendben, köszönöm!

2012. júl. 5. 21:17
 6/9 anonim ***** válasza:

Lukács 17

20

Megkérdeztetvén pedig a farizeusoktól, mikor jő el az Isten országa, felele nékik és monda: Az Isten országa nem szemmel láthatólag jő el.

21

Sem azt nem mondják: Ímé itt, vagy: Ímé amott van; mert ímé az Isten országa ti bennetek van.

22

Monda pedig a tanítványoknak: Eljő az idő, mikor kívántok látni egyet az ember Fiának napjai közül, és nem láttok.

23

És mondják majd néktek: Ímé itt, vagy: Ímé amott van; de ne menjetek el, és ne kövessétek:

24

Mert miként a felvillanó villámlás az ég aljától az ég aljáig fénylik; úgy lesz az embernek Fia is az ő napján.

Tamás:

2 Jézus mondta: Ha azt mondják, akik előttetek járnak: "íme, a királyság az

égben van", akkor a madarak meg fognak előzni titeket az égben. Ha azt mondják

nektek, hogy a tengerben van, akkor a halak meg fognak előzni titeket. Ám a

királyság bennetek és kívületek van. Ha megismeritek magatokat, akkor

megismertettek, és fölismeritek, hogy az élő Atyának a fiai vagytok. De ha nem

ismeritek meg magatokat, akkor szegénységben lesztek, és ti magatok lesztek a

szegénység.

2012. júl. 5. 22:18
 7/9 anonim ***** válasza:

Jézus azt mondta hogy az Istennek országa tibennetek van, mégpedig nem evés avagy ivás hanem igazság, békesség és szent szellemtől való öröm.

Azt is mondta, hogy aki szeret engem, azt szereti az én mennyei Atyám és ahhoz megyünk és annál lakozunk.

Azért elvárás a keresztényektől, hogy egymást szeressék, mert Isten maga a szeretet a Biblia szerint, és hol találsz szeretet a világban? Az emberi szívben. (ha ugyan találsz). erről ismerszik meg a hívő hogy átadja a szívét a szeretetnek.

Végül azért is, mert ha Isten megszólít, a szíveden keresztül szólít meg. Nem kívülről jön majd az angyali szózat hanem belülről jön a felismerés.

A szellemed az a részed, amely kapcsolatban van Istennel, az pedig benned van.

Freya

2012. júl. 5. 22:32
 8/9 anonim ***** válasza:
A keleti vallásokban is ugyanez van, hogy a megtérést magunkban kell megtalálni.
2012. júl. 6. 11:26
 9/9 anonim ***** válasza:
Sok közös vonás van a vallások között, mert az igazságot valamilyen szinten mindenki felismerte.
2012. júl. 6. 21:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!