Szervusz.
Én nagyon régóta folyamatosan olvasom és tanulmányozom a szent írást.
Így több alkalommal is olvastam és olvasom, napi szinten.
Nem kell ahhoz börtönbe menni, mert ha kb, 5-10 percet szánsz naponta az olvasására kb egy év alatt kilehet olvasni.
Az biztos, hogy jó más írásokat is elolvasni.
Nem azért mert a keresztények a Talmud, vagy a Rámájana szerint éljenek, hanem hogy legyen összehasonlítási alapjuk.
Pál jó példa erre, Ő is számtalan kultúrában otthon mozgott.
Miért?
Nem azért mert az szerint akart élni, hanem azért, hogy a más hitű embereknek logikusan elmagyarázza összevetésekkel, mi az amit rosszul tudnak, vagy értelmeznek Istenről.
ma 21:19
De nagyonis komoly volt. Érdekelne mit tartottál olyan komolytalannak benne ;)
Az egy dolog, hogy vallással mélyen foglalkozóknak nem hátrány ha behatóbban tanulmányoz más vallásokat, de a legtöbb ember a saját vallásával sem foglalkozik, nem hogy máséval.
És még egyszer kiemelem: átlag európai az életben nem kerül olyan helyzetbe, hogy lenézik amiért egyáltalán nem olvasott Koránt meg Talmudot. De ha látsz egy feszületet rajta Jézussal, vagy azt mondják "pálfordulás", vagy említik a tízparancsolatot, kicsit ciki ha azt sem tudod eszik-e vagy isszák.
ma 22:28
Más vizekre eveztél. Nem tisztem eldönteni melyik vallás az igaz, ne is menjünk bele a témába.
A lényeg az, hogy Európában (mivel a történelme meghatározó része a kereszténység) a Biblia ismerete része az alapvető műveltségnek. A többi vallásos szent könyv csak szimplán műveltség.
A közelkeleten, Indiában, Kínában ez nyilván változik. Ott más tartanak számon alapvető műveltségnek és mást szimpla műveltségnek.
Te vallási nézőpontból közelítettél, én kultúrális nézőpontból. Remélem most tisztázódott. :)
Olyat, hogy elkezdem a Teremtés könyvénél, és befejezem a Jelenéseknél, úgy sosem olvastam a Bibliát, és szerintem nem is szükséges így olvasni, mert ez nem egy elbeszélő mű. Ami azt illeti, van benne olyan rész, amit még életemben nem olvastam, vagy hallottam.
Egyébként meglehetősen sok benne a történeti elbeszélés Izrael történelméből, ami tényleg olyan, hogy olykor sok oldalt pár szóban össze lehet foglalni. Más részeket meg hallottam miséken. De azért elég sokat elolvastam belőle.
(Spoiler: Jézus meghal.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!