Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki olvasta ki a Bibliat?

Melike99 kérdése:

Ki olvasta ki a Bibliat?

Figyelt kérdés

2012. aug. 28. 19:48
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
33%
Ez nem volt komoly válasz, köszönöm!
2012. aug. 28. 21:19
 12/23 anonim ***** válasza:
Ki olvastam!Szerintem visszont nem alapműveltség!Ezt az alapműveltség dolgot mindig is hülyeségnek tartottam csak úgy mint a kötelező olvasmányokat.De ez van!Ez nem tartozik a kérdés megválaszolásához!
2012. aug. 28. 21:24
 13/23 anonim ***** válasza:
54%

Szervusz.

Én nagyon régóta folyamatosan olvasom és tanulmányozom a szent írást.

Így több alkalommal is olvastam és olvasom, napi szinten.

Nem kell ahhoz börtönbe menni, mert ha kb, 5-10 percet szánsz naponta az olvasására kb egy év alatt kilehet olvasni.

Az biztos, hogy jó más írásokat is elolvasni.

Nem azért mert a keresztények a Talmud, vagy a Rámájana szerint éljenek, hanem hogy legyen összehasonlítási alapjuk.

Pál jó példa erre, Ő is számtalan kultúrában otthon mozgott.

Miért?

Nem azért mert az szerint akart élni, hanem azért, hogy a más hitű embereknek logikusan elmagyarázza összevetésekkel, mi az amit rosszul tudnak, vagy értelmeznek Istenről.

2012. aug. 28. 21:38
 14/23 anonim ***** válasza:
Ez szép válasz volt 13-as, köszönöm!
2012. aug. 28. 21:44
 15/23 anonim ***** válasza:
48%

ma 21:19

De nagyonis komoly volt. Érdekelne mit tartottál olyan komolytalannak benne ;)

Az egy dolog, hogy vallással mélyen foglalkozóknak nem hátrány ha behatóbban tanulmányoz más vallásokat, de a legtöbb ember a saját vallásával sem foglalkozik, nem hogy máséval.

És még egyszer kiemelem: átlag európai az életben nem kerül olyan helyzetbe, hogy lenézik amiért egyáltalán nem olvasott Koránt meg Talmudot. De ha látsz egy feszületet rajta Jézussal, vagy azt mondják "pálfordulás", vagy említik a tízparancsolatot, kicsit ciki ha azt sem tudod eszik-e vagy isszák.

2012. aug. 28. 22:20
 16/23 anonim ***** válasza:
51%
Az nyilván egy földrajzi véletlen, hogy ki hová születik és a születésénak helye ezek szerint hite igazságtartalmát is lényegesen befolyásolja. Ettől viszont megroppan az egész, mert egyik sem ér többet a másiknál, hiszen senkinek sincs összehasonlítási alapja. De ha valaki valamennyi vallás közül választhat és nem csak annyi az esély a választásra, hogy a faluban református vagy evangélikus templom van, akkor a választás valódi lehet és a hit összevethető más lehetőségekkel is. Nem hiszem, hogy az európai ember genetikusan keresztény. Mert miért is lenne az ő alapvető hitlehetősége egy kisázsiai vallás? Csak? Például a gyerekemet szeretném minél több vallással megismertetni, hogy aztán ha van kedve válasszon olyant, ami neki tetszik. nem kényszer a család hite, csak lehetőség.
2012. aug. 28. 22:28
 17/23 anonim ***** válasza:
48%

ma 22:28

Más vizekre eveztél. Nem tisztem eldönteni melyik vallás az igaz, ne is menjünk bele a témába.

A lényeg az, hogy Európában (mivel a történelme meghatározó része a kereszténység) a Biblia ismerete része az alapvető műveltségnek. A többi vallásos szent könyv csak szimplán műveltség.

A közelkeleten, Indiában, Kínában ez nyilván változik. Ott más tartanak számon alapvető műveltségnek és mást szimpla műveltségnek.

Te vallási nézőpontból közelítettél, én kultúrális nézőpontból. Remélem most tisztázódott. :)

2012. aug. 28. 22:45
 18/23 anonim ***** válasza:
Tisztázódott! ))
2012. aug. 28. 22:50
 19/23 anonim ***** válasza:

Olyat, hogy elkezdem a Teremtés könyvénél, és befejezem a Jelenéseknél, úgy sosem olvastam a Bibliát, és szerintem nem is szükséges így olvasni, mert ez nem egy elbeszélő mű. Ami azt illeti, van benne olyan rész, amit még életemben nem olvastam, vagy hallottam.

Egyébként meglehetősen sok benne a történeti elbeszélés Izrael történelméből, ami tényleg olyan, hogy olykor sok oldalt pár szóban össze lehet foglalni. Más részeket meg hallottam miséken. De azért elég sokat elolvastam belőle.

(Spoiler: Jézus meghal.)

2012. aug. 29. 00:12
 20/23 Sághegyi Csaba ***** válasza:
Én is kiolvastam már, egész életemen át tervezem olvasni. Miért a kérdés?
2012. aug. 29. 01:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!