Mit gondolsz arról a gyülekezetről /felekezetről és arról az állításukról, mely szerint azt állítják, hogy amíg nem beszélsz nyelveken, addig nem töltekeztél be a Szent Szellemmel?
Nem a hit gyülekezetéről van szó!
Ez a kijelentés mennyire helyénvaló, és mennyire biblikus?
Nos ha te ezt igy hiszed en elfogadom,de en nem ezt hiszem.
Azokat pedig, akik hisznek, ezek a jelek követik: az én nevemben ördögöket űznek ki, új nyelveken szólnak, kígyókat vesznek kezükbe, és ha valami halálosat isznak, nem árt nekik, betegre teszik rá a kezüket, és azok meggyógyulnak’”
Hat azt hiszem ez a ige sokmindent megmagyaraz.De amint irtam,Isten donti el hogy kinek milyen ajandekokat ad.
Kedves valaki!
Ezek a versek az i. sz. V. és VI. századból származó egyes bibliai kéziratokban és fordításokban fordulnak elő. A régebbi görög kéziratok, a Codex Sinaiticus és a IV. századi Codex Vaticanus 1209. számú kézirata nem tartalmazzák. Dr. B. F. Westcott, a bibliai kéziratok egyik szaktekintélye azt mondta, hogy „ezek a versek . . . nem részei az eredeti írásoknak, hanem betoldások” (An Introduction to the Study of the Gospels. London, 1881, 338. o.). Jeromos (Sophronius Eusebius Hieronymus), az ötödik században élt bibliafordító ezt mondta: „szinte egyetlen görög kézirat sem tartalmazza ezt a részletet” (The Last Twelve Verses of the Gospel According to S. Mark. London, 1871, J. W. Burgon, 53. o.). A New Catholic Encyclopedia (1967) ezt írja: „Szókincsben és stílusban oly élesen elütnek az evangélium többi részétől, hogy aligha képzelhető el, hogy Márk írta volna azokat [a 9–20. verseket]” (IX. köt., 240. o.). Egyetlen olyan feljegyzésről sincs tudomásunk, hogy a korai keresztények mérget ittak vagy kígyót vettek fel hívő voltuk bizonyítékaként.
A Károli-fordítás és a Katolikus fordítás (1987) úgy tünteti fel ezeket a verseket, mintha az eredeti szöveg részei lennének. Viszont a Békés–Dalos-fordítás, az Újfordítású Biblia jegyzetekkel és a Katolikus fordítás (1996) egy megjegyzést fűz ezekhez a versekhez, miszerint ezek nem szerepelnek a Márk evangéliumának legrégebbi kézirataiban.
A Biblia tanításai nem támasztják alá azt az elképzelést, hogy a kígyók kézbevétele az igaz imádat elfogadható része. A Biblia ezt írja: „Isten szeretet” (1János 4:8). Biztosan egyetértesz azzal, hogy szerető Teremtőnk nem várja el, hogy az igaz imádói veszélyes rítusokat gyakoroljanak a kedvéért. A Fia, Jézus ezt a meghívást intézte az emberekhez: „Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik keményen fáradoztok és meg vagytok terhelve, és én felüdítelek benneteket” (Máté 11:28, 29)
Kedves #5 -ös válaszoló.
Nagyon szépen köszönöm a válaszod.
"Azt akarja, hogy érezd magad értéktelennek, nullának, és Isten ne is szeret téged. "
Én ennél kicsit bonyolultabban működök. Ammenyire értéktelennek és nullának érzem magam, legalább annyira szeretem és pótolhatatlannak tartom magamat (ami mondjuk nem teljesen igaz).
Valójában azt érzem, hogy nem vagyok méltó a mi drága atyánkhoz és hozzá képest egy tömeg gyilkos vagyok. Nagyon hiányzik nekem Isten és a világa.
A gonosz alakot pedig soha nem fogom szolgálni. Szívvel és ésszel, mindenemmel tagadom az ő igazát.
A verseid tudom, hogy jó szándékkal írtad és jót szeretnél.
De az tudnod kell, hogy sértőek lettek:)
Persze nem sértődöm meg, csak azért írom le, mert lehet más megsértődne és lásd mennyire túl lehet értelmezni és bonyolítani a dolgokat egy érzékeny embernek.
Tehát a verseidből ezt is kihozhatom, ha nagyon akarom:
1. Én gonosz vagyok
2. Nem eléggé hiszek Istenben, ezért semmit sem érdemlek.
Pedig te azt akartad mondani, hogy nagyon szeret engem ami drága atyánk és bízzak benne, mert velem van. Nem lehet azt csinálni, hogy ide-oda nyalok és várom a sült galambot.
Isten áldjon és vigyázzon rád;)
Kedves kérdező. A Biblia az 1.Korintus 12:30-ban ezt a költői kérdést teszi fel: Vagy mindnyájan szólnak-é nyelveken? Ezzel ellenkező állítást, miszerint mindenki nyelveken szól a Lélek által, nem olvastam a Bibliában. Tehát ha az adott felekezet ilyen ajándékot köt feltétlenül a betöltekezéshez, akkor jobb esetben téved. Ám a rosszabb esetet a megfigyeléseim valósabbnak sejtetik, miszerint ezzel ellenőrzik, hogy mennyire tették szerencsétleneket a manipulálható bábjukká a gyülekezet vezetői. Ugyanis ha nem szól nyelveken, akkor nem vett a Szellemet, bűnös. Ha ez nem változik, addig szállnak rá, míg magától el nem megy. Ha pedig elkezd hablatyolni abban a hitben, hogy ez most a Szent Szellem, akkor sikeres volt a törekvés, újabb bábu állt a szolgálatukba.
Ismerem a Hit gyülekezetét belülről. Nem mondják ki kerek-perec, de erőteljesen "sejtetik", hogy csak akkor vetted biztosan a Szellemet, ha szólsz nyelveken. Általában a karizmatikus (karizmániákus) gyülekezetek ezen az állásponton vannak. Vannak gyülekezetek, ahol Isten néhány embernek megadja ezt az ajándékot, ez valódi. Ám a szomorú meglátásom az, hogy a karizmatikus gyülekezetek tudatosan bábukat gyártanak, szeretet nincs bennük. Mondom ezt annak ellenére, hogy igen jó barátaim vannak ott, akik sajnos ugyanúgy megtévesztettek.
Kedves 13-as válaszoló.
ha meg figyelted, nem az újvilág fordítást említettem meg hogy ki maradt belőle. kérlek olvasd el rendesen amit írtam.
Itt hivatkozik más tekintélyekre.
És az újvilág fordításban is benne van azzal a kitétellel, hogy ezt a magyarázatot mellékeli azokhoz a versekhez, amit a tekintélyek szerint nem szabadott volna a bibliába bele tenni.
Nem engem hurrogsz le hanem azokat akik ezt a megállapításokat tette, olvasd el kik voltak, és aztán ítélkezzél.:)
Hogy mennyire biblikus, azt nem tudom. Azt azonban tudom, hogy ez a kijelentés nem helytálló.
Az amit némelyek nyelveken szólásnak neveznek, nem több mint egy kis gyerek gagyogása, aki még nem tanult meg beszélni.
Az igazi nyelveken szólás az, amikor valaki bármely olyan valóban létező nyelvet beszél amelyet korábban soha nem tanult se nem beszélt. Ilyen történt pünkösdkor.
Az ismeret isteni forrásának teljes kiáradása rendelkezésére áll azoknak, akik elismerik isteni kilétüket és a Krisztust hozzák kifejezésre. Akkor azok képesek bármely nyelvet beszélni, melyet nem csak ők maguk, hanem mások is érthetnek.
Szia !
Ismét előkerült a téma, amit már egyszer megválaszoltam kizárólag a Bibliai esemény alapján pontosabban az Apostolok Cselekedeteiben történteket végigvéve állítható a Szent Szellem vételének velejárója a nyelveken szólás !
Tehát a Szent Szellem vétele nem valamilyen láthatatlan megtapasztalás, esemény amely a hívő belsejében megy végben és a külső szemlélők semmilyen változást nem fognak észrevenni a hívőkön.
Ez nagyon nagyon ellentmond a Bibliai leírásoknak, ahogy azt egyes felekezetek, kisegyházak próbálják beállítani pontosan azok akik nem vették teljesen a Szent Szellemet.
Azt állítom tehát ha az ember megtér és megismeri az Istent részt kap a szívében Isten Szelleméből, de a teljes betöltekezés az egy külön esemény ami valakik számára nem érthető, vagy ijesztő esemény amely félreértésre félremagyarázásra adhat okot.
Az Apostolok cselekedeteiben érthető nyelveken szólás van, és nem érthetetlen nyelveken szólás. Tehát ez nem helyén való példa.
Korinthusbeliekhez írt I. levél 12. rész
28. És pedig némelyeket rendelt az Isten az anyaszentegyházban először apostolokul, másodszor prófétákul, harmadszor tanítókul; azután csodatévő erőket, aztán gyógyításnak ajándékait, gyámolokat, kormányokat, nyelvek nemeit.
29. Avagy mindnyájan apostolok-é? Vagy mindnyájan próféták-é? Avagy mindnyájan tanítók-é? Vagy mindnyájan csodatévő erők-é?
30. Avagy mindnyájoknak van-é gyógyításra való ajándéka? Vagy mindnyájan szólnak-é nyelveken? Vagy mindnyájan magyaráznak-é?
31. Igyekezzetek pedig a hasznosabb ajándékokra. És ezenfelül még egy kiváltképen való útat mutatok néktek.
Engem az bosszant, hogy diszkriminatív módon szelektálják a híveket, hogy aki nem szól nyelveken, az nem töltekezett be. Pedig ez félremagyarázás, ilyen nincs a Bibliában. Ha még nem említettem volna, nekem nem az zavar, hogy valaki érthetetlen nyelveken szól, erről talán egyedül az IKor 14-ben olvasni, de ott, ha valaki figyelmesen olvas, láthatja, hogy Pál inti az olvasót, hogy imádkozzon azért, hogy meg is értse. Ezt nem vettem észre, hogy megtörténne. De nem is ez a lényeg, a lényeg abban van szerintem, hogy véleményük szerint a betöltekezés egyetlen bizonysága, hogy érthetetlen nyelveken szól, pedig a Bibliában mikor betöltekeztek érthető nyelvekről szól, illetve más ajándékokról, mint a prófétálás, vagy az írások magyarázása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!