Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondolsz arról a gyülekeze...

Mit gondolsz arról a gyülekezetről /felekezetről és arról az állításukról, mely szerint azt állítják, hogy amíg nem beszélsz nyelveken, addig nem töltekeztél be a Szent Szellemmel?

Figyelt kérdés

Nem a hit gyülekezetéről van szó!

Ez a kijelentés mennyire helyénvaló, és mennyire biblikus?

2012. aug. 22. 20:38
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
58%
Melyik gyulekezet/felekezet allitasa ez?
2012. aug. 22. 20:43
 2/20 anonim ***** válasza:
58%

Mennyire Biblikus? Nem tudom!

Mit gondolok róluk? Mindenki abban hisz amiben akar,csak ne erőltese senkire!

Én ezt nem hiszem amúgy,de mondom ők hisznek ebbe és ezt tiszteletben tartom!

Békesség!

2012. aug. 22. 20:49
 3/20 anonim ***** válasza:
0%

Nem biblikus.:)

A szent szellemnek más gyümölcsét kell már megteremni, nem a nyelveken szólást, vagy a csoda gyógyítást.:)

Pál apostol leírta, és itt a gyiken többször is volt szó róla, hogy az apostolok azért kapták meg ezt a kiváltságot, hogy a jó hír gyorsabban terjedjen más országokban , mert még nem volt kész az egész biblia.

Mára már mindenki a saját nyelvén olvashatja ezért ez a rész szerint való ajándékok megszűntek.

(1Korintusz 13:8-10) 8 A szeretet soha nem vall kudarcot. De legyenek akár prófétálás ajándékai, el lesznek távolítva; legyenek akár nyelvek, meg fognak szűnni; legyen akár ismeret, el lesz távolítva. 9 Mert részleges ismeretünk van, és részlegesen prófétálunk; 10 de amikor megérkezik, ami teljes, el lesz távolítva, ami részleges.

:)

(Galácia 5:22, 23) 22 A szellem gyümölcse ellenben szeretet, öröm, béke, hosszútűrés, kedvesség, jóság, hit, 23 szelídség, önuralom. Ezek ellen nincs törvény.

2012. aug. 22. 21:27
 4/20 anonim ***** válasza:

Én is szoktam néha magamban beszélni, főleg gondolkodni. Legtöbbször magyarul, ritkán angolul. Van amikor latinhoz hasonló érthetetlen dolgokat jól esik mondani (elég ritka eset). De nem érzek sem boldogságot, sem semmit és nem gondolom, hogy ez a szent szellem lenne.

Sajnos soha nem tapasztaltam még meg Istent, még álomban sem szólt hozzám.

Egyedül azt érzem csak, hogy meghallgatja az imám és csak a hitem maradt semmi más.

A szent szellemről annyit, hogy most fogalmam sincs, hogy hol van erről irás a Bibliában. De szerintem a nyelv beszélés nem halandzsa, hanem az evangélium hirdetése volt, amit mindenki megértett.

Sok ismerősöm van, aki ebben hisz, ezért picit pozitívabban gondolok erre, mint alapból tenném. Tehát befolyásolva vagyok. De az eredeti véleményem az, hogy az értelmetlen rángatások ás halandzsa nem Istentől van. Azt most meg nem mondom, hogy mitől. Ha valakinek ez jó, csinálja. Engem nem zavar. Az sem ha bolondoznak, vidámak az emberek. Bár egyszer valaki írta, hogy a rángatás inkább a megszállot emberekre jellemző.

Az a baj, hogy nekem van fogalmam arról, hogy milyen az Isten. Mondjuk úgy, hogy tippem és ezért nagyon szeretem őt, hiába nem jelent meg nekem.

De valahogy azt a szeretetet, békességet, erőt nem tudtam átvenni és átadni soha senkinek. Nem tudom, hogy ez azért van-e, mert ember vagyok, mert sérült a lelkem. Olyan szeretnék lenni, vele szeretnék lenni és szeretném, ha mindenkinek jó lenne. Soha nem bántanék mást. De sajnos ezek csak vágyak, a testem nem fogadta be, így nagyobb ítéletet érdemlek. Mert tudtam róla.

2012. aug. 22. 21:37
 5/20 anonim ***** válasza:

Kedves 4-es válaszoló.

Nem szabad ennyire elkeseredni, mert van aki ennek örül.

Azt akarja, hogy érezd magad értéktelennek, nullának, és Isten ne is szeret téged.

Javaslom, hogy továbbra is légy kitartó az imában, és kérd a teremtő szent szellemét.

Itt van néhány biblia vers ami remélem segít neked, Isten áldjon.

(Lukács 11:13) 13 Ha tehát ti gonosz létetekre tudtok jó ajándékokat adni a gyermekeiteknek, akkor az égi Atya mennyivel inkább ad szent szellemet azoknak, akik kérik őt!”

(Jakab 1:6-8) 6 De hittel kérje kitartóan, egyáltalán nem kételkedve, mert aki kételkedik, az olyan, mint a tengernek szél űzte és ide-oda hajtott hulláma. 7 Az ilyen ember bizony ne vélje, hogy bármit is kap majd Istentől.; 8 határozatlan ember ő, minden útjában állhatatlan.

2012. aug. 22. 21:52
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
azt gondolom hogy ilyen sehol nincs a Bibliában ezért ez a közösség ezt a témát nagyon nem jól látja
2012. aug. 22. 22:02
 7/20 anonim ***** válasza:

En hiszek abban hogy ma is letezik nyelveken szolas hisz benne van a bibliaban,nem lehet azt mondani hogy az mar nem letezik,de ez egy kegyelmi ajandek es nem rendelkezik mindenki vele,Isten az O szuveren akaratabol adja annak akinek akarja,tehat szerintem ez nem egy biblikus kijelentes.1A lelki ajándékokra nézve pedig, testvéreim, nem szeretném, ha tudatlanok lennétek. 2Tudjátok, hogy amikor pogányok voltatok, ellenállhatatlanul vitt és sodort valami benneteket a néma bálványokhoz. 3Ezért tudtotokra adom, hogy senki sem mondja: "Jézus átkozott", aki Isten Lelke által szól; és senki sem mondhatja: "Jézus Úr", csakis a Szentlélek által. 4A kegyelmi ajándékok között ugyan különbségek vannak, de a Lélek ugyanaz. 5Különbségek vannak a szolgálatokban is, de az Úr ugyanaz. 6És különbségek vannak az isteni erő megnyilvánulásaiban is, de Isten, aki mindezt véghezviszi mindenkiben, ugyanaz. 7A Lélek megnyilvánulása pedig mindenkinek azért adatik, hogy használjon vele. 8Mert némelyik a Lélek által a bölcsesség igéjét kapta, a másik az ismeret igéjét, ugyanazon Lélek által. 9Egyik ugyanattól a Lélektől a hitet, a másik ugyanazon Lélek által a gyógyítások kegyelmi ajándékait. 10Van, aki az isteni erők munkáit vagy a prófétálást kapta; van, aki lelkek megkülönböztetését, a nyelveken való szólást, vagy pedig a nyelveken való szólás magyarázását kapta. 11De mindezt egy és ugyanaz a Lélek munkálja, aki úgy osztja szét kinek-kinek ajándékát, amint akarja. 12Mert ahogyan a test egy, bár sok tagja van, de a test valamennyi tagja, noha sokan vannak, mégis egy test, ugyanúgy a Krisztus is. 13Hiszen egy Lélek által mi is mindnyájan egy testté kereszteltettünk, akár zsidók, akár görögök, akár rabszolgák, akár szabadok, és mindnyájan egy Lélekkel itattattunk meg. 1 Korintus 12 1

-12

2012. aug. 22. 22:43
 8/20 anonim ***** válasza:
0%

kedves előttem szóló, mint írtam az akkor volt és szükséges:)Még nem találkoztam senkivel aki nekiállt volna egy létező nyelven beszélni pedig soha nem tanulta.

Csak habratyolások vannak amiket maguk se tudnak megmagyarázni, és ráadásul az egyikőjük akiket ismerek még dohányzik meg káromkodik is.:(

2012. aug. 22. 23:04
 9/20 anonim ***** válasza:
Sajnos nincs benne ebben az igereszben,hogy ez csak akkora vonatkozott volna,ugyhogy en megvagyok gyozodve hogy Isten hatalma ma is ugyanolyan mint regen,es van hatalma ilyen lelki ajandekot adni annak akinek akar,en is ismerek embereket akik beszelnek nyelveken es igenis komoly Istenfelo emberek akiknek az eletuk beszel arrol hogy Jezust kovetik.
2012. aug. 22. 23:07
 10/20 anonim ***** válasza:
0%

(1Korintusz 13:8-10) 8 A szeretet soha nem vall kudarcot. De legyenek akár prófétálás ajándékai, el lesznek távolítva; legyenek akár nyelvek, meg fognak szűnni; legyen akár ismeret, el lesz távolítva. 9 Mert részleges ismeretünk van, és részlegesen prófétálunk; 10 de amikor megérkezik, ami teljes, el lesz távolítva, ami részleges.

részleges volt amíg nem volt kész a teljes biblia.

Most már kész van így nincs rá szükség.

A bibliai beszámolóból megtudjuk, hogy a szellemnek ezt és más ajándékait mindig olyan személyek kapták, akikre Jézus Krisztus apostolai rátették a kezüket, illetve olyankor, amikor ők jelen voltak (Csel 2:4, 14, 17; 10:44–46; 19:6; lásd még: Cselekedetek 8:14–18). Tehát amikor az apostolok és azok, akik ilyen módon megkapták ezeket az ajándékokat, meghaltak, meg kellett szűnniük a természetfölötti ajándékoknak, melyek Isten szelleme működéséből eredtek. Ez a nézet összhangban van ezen ajándékok céljával, ahogyan az a Héberek 2:2–4-ből kiderül.

2012. aug. 22. 23:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!