Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleménye a baptistáknak...

Mi a véleménye a baptistáknak és Jehova Tanúinak A Gyűrűk Uráról és J. R. R. Tolkien munkásságáról?

Figyelt kérdés
Esetleg más felekezet tagjainak.
2012. aug. 18. 18:15
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Nem arra voltam kíváncsi, hogy hitbeli kérdésekben milyen, hanem, hogy ti, mint hiteteket gyakorló keresztények milyen véleménnyel vagytok róla egyáltalán. Hogy ki látja csak egy frenetikus történetnek (mint én), és ki az, aki belemagyaráz jót vagy rosszat.

Már volt hasonló kérdésem a Narniával, ahol nekem sokkal szembetűnőbb volt a keresztény hatás. Ilyen alapon minden "a jó legyőzi a rosszat" történet keresztény, nem?

2012. aug. 21. 08:11
 12/16 anonim ***** válasza:
13%
A főiskolai irodalom tanárom azt mondta hogy a gyűrűk ura a legnagyobb giccs amit olvasott, szerintem egy nagy mese nem érdemes időt pazarolni rá.
2012. aug. 21. 13:04
 13/16 A kérdező kommentje:
Az irodalomtanároknak vannak néha érdekes megnyilvánulásaik.
2012. aug. 21. 13:51
 14/16 anonim ***** válasza:
amugy nem értem miért tettwd fel ezt a kérdést? Mire akar kijukadni ?
2012. aug. 21. 13:58
 15/16 A kérdező kommentje:
Mert érdekel, hogyan vélekednek egy fiktív történetről.
2012. aug. 21. 18:11
 16/16 anonim válasza:

Reformàtus vagyok, de hìvo. Règebb òta kovetem Tolkien munkàssàgàt, elolvastam szinte az osszes konyvèt.

Nekem sokat jelent a Gyuruk ura. Lehet belole tanulni. Bàr Tolkien az mondta, hogy nem allegòrikus mu, de teljesen kiveheto, hogy a bibliàn alapszik. Ha jobban beleàsod magad, akkor a kèpek is kirajzolòdnak. Pl a gyuru a kisèrtèssel kapcsolatos.

Volt aki az biràlta, hogy van benne màgia. Ez màr csak olyan "csak azèrt is kossunk bele" dolog.

Vonhatò pàrhuzam az angyalokkal is, ez màr bonyolultabb...

Ez a mu teljesen màs szemszogbol vilàgìtja meg az egèszet. Nyilvàn erre nem lehet alapozni.

A Szilmarilokat is èrdemes elolvasni.

Az meg màs kèrdès, hogy soha nem is lesz ilyen èrtèku fantasy konyv. A tunde szòtàr egymaga tobbet èr, mint sok nagyra tartott konyv.

Egy tanàcs: a Jehova tanuit keruld, mint a Nazgulokat :D

2013. nov. 26. 14:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!