Vajon valóban Istenhez méltó, szent módon dicsérik az Örökkévalót az ú. n. "keresztény rock" által?
A 'szent' elválasztottat, elkülönítettet jelent, Istennek odaszánt, világtól elszakadt dolgot. Szerintem a ma nagyon elterjedt dicsőítő zenék (rock, rap, metal, stb.) teljesen idegenek az Isten Szellemétől, és már irányba viszik a hívőket.
Hasznos olvasnivaló itt:
Kedves Pietrosol!
Ez a te véleményed. Legyen neked.
"Akár hiszed, akár nem, mi ezt tesszük a testvéreimmel, mégsem játszunk rockzenét. Akkor most mi van..."
Semmi. Isten előtt nem létezik rock. Az csak egy stílusnév, amit emberek találtak ki. Istennél egyszerűen nem létezik. Istennél a szív létezik. (1Sámuel 16:7)
34-es!
Felőlem szóljon, csak ne használjuk Isten dicsőítésére, ha lehet.
"Nekem nem a nevével, hanem a hatásával, a hatásmechanizmusával van bajom."
Általánosítasz. Metálos keresztény vagyok, akinek vannak világi barátai is. Napokban meghívtak egy koncertjükre. Kirívó voltam, mert míg a többiek söröztek, én gyümölcsleveztem. Míg egyeseknél a békétlenség volt a domináns, addig igyekeztem békét teremteni. Nem a zenén múlik, hogy ki milyen.
"Meg a keresztény képviselői köré felépített biznisszel, rajongókkal, turnékkal"
Mi bajod azzal, ami másoknak áldás? Irigyled? Én tavaly itt voltam: http://www.youtube.com/watch?v=AF5CwJggFzs
Ezek a testvérek egy fillért sem kerestek ezzel a turnéval, ha épp rá nem fizettek. És mi a baj velük? Ez a daluk számomra nagy öröm: http://www.youtube.com/watch?v=sB2OQvIi8kA
Részlet a dalszövegből:
"Elfogadom a veszteséget, felveszem a keresztet
Emelkedjen a királyság
Égjen el minden, ami én vagyok
Hogy Isten uralma teljességre jusson bennem."
Az ez elleni propaganda nekem pont olyan, mintha rácsinálnának a kedvenc sütimre.
Nem szeretem a rock zenét. Én a 90-es években voltam fiatal, akkor a techno, rave zenéket hallgattuk. Így visszagondolva örömmel hallom, hogy a love parade, mayday és a hozzá hasonló örült bulik tetszettek istennek, mivel mi szeretetből voltunk ott :))
El tudnék képzelni egy gyülekezetet, ahol gitárosok helyett egy dj lenne és 200bpm körüli tucc-tucc közben egy lágy női hang énekelné be, hogy "szeretünk Jézus".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!