Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vajon valóban Istenhez méltó,...

Munyamunya kérdése:

Vajon valóban Istenhez méltó, szent módon dicsérik az Örökkévalót az ú. n. "keresztény rock" által?

Figyelt kérdés

A 'szent' elválasztottat, elkülönítettet jelent, Istennek odaszánt, világtól elszakadt dolgot. Szerintem a ma nagyon elterjedt dicsőítő zenék (rock, rap, metal, stb.) teljesen idegenek az Isten Szellemétől, és már irányba viszik a hívőket.

Hasznos olvasnivaló itt:

[link]

2012. aug. 16. 10:06
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/82 A kérdező kommentje:
Akár hiszed, akár nem, mi ezt tesszük a testvéreimmel, mégsem játszunk rockzenét. Akkor most mi van...
2012. aug. 16. 13:40
 32/82 A kérdező kommentje:

Kedves Pietrosol!

Ez a te véleményed. Legyen neked.

2012. aug. 16. 13:42
 33/82 Sághegyi Csaba ***** válasza:

"Akár hiszed, akár nem, mi ezt tesszük a testvéreimmel, mégsem játszunk rockzenét. Akkor most mi van..."

Semmi. Isten előtt nem létezik rock. Az csak egy stílusnév, amit emberek találtak ki. Istennél egyszerűen nem létezik. Istennél a szív létezik. (1Sámuel 16:7)

2012. aug. 16. 13:46
 34/82 anonim ***** válasza:
Akkor most szóljon a rock vagy ne szóljon?
2012. aug. 16. 13:52
 35/82 A kérdező kommentje:
Nekem nem a nevével, hanem a hatásával, a hatásmechanizmusával van bajom. Meg a keresztény képviselői köré felépített biznisszel, rajongókkal, turnékkal, stb. (pl. Hillsong-os ShineWomen Starter Pack - előadások, hogyan legyél tip-top 'keresztyén' nő - mindössze 130 euroért)
2012. aug. 16. 13:58
 36/82 Sághegyi Csaba ***** válasza:
34-es, ez a lelkiismereted dolga. Ha szereted, és nem visz el Istentől, akkor hadd szóljon. Ha meg közelebb visz Istenhez, akkor pláne szóljon! De ha nem tiszta lelkiismerettel hallgatod, akkor jobb, ha nem hallgatod. Emberfüggő dolog ez és mindenkinek személyes dolga.
2012. aug. 16. 13:59
 37/82 Hazardteam ***** válasza:
Istent dicsőíteni nem "rockzenével" vagy metállal szoktak. Általában inkább figyelemfelhívó, vagy evangélizációs célzattal használják. Egyébként a zene is olyan, mint a kés: egy eszköz. Kenyeret szelhetsz vele, ugyanakkor ölhetsz is vele. A négyszögjelet generáló "torzító" effektek, vagy a "túlvezérelt" sorba kötött erősítő fejek, amiknek a hangzásvilágára a rock műfaj épít, szintén csak "eszközök" egy tool-ok. Önmagában se nem Isteni, se nem sátáni egyik sem.
 38/82 A kérdező kommentje:

34-es!

Felőlem szóljon, csak ne használjuk Isten dicsőítésére, ha lehet.

39/82 Sághegyi Csaba ***** válasza:

"Nekem nem a nevével, hanem a hatásával, a hatásmechanizmusával van bajom."

Általánosítasz. Metálos keresztény vagyok, akinek vannak világi barátai is. Napokban meghívtak egy koncertjükre. Kirívó voltam, mert míg a többiek söröztek, én gyümölcsleveztem. Míg egyeseknél a békétlenség volt a domináns, addig igyekeztem békét teremteni. Nem a zenén múlik, hogy ki milyen.

"Meg a keresztény képviselői köré felépített biznisszel, rajongókkal, turnékkal"

Mi bajod azzal, ami másoknak áldás? Irigyled? Én tavaly itt voltam: http://www.youtube.com/watch?v=AF5CwJggFzs

Ezek a testvérek egy fillért sem kerestek ezzel a turnéval, ha épp rá nem fizettek. És mi a baj velük? Ez a daluk számomra nagy öröm: http://www.youtube.com/watch?v=sB2OQvIi8kA

Részlet a dalszövegből:

"Elfogadom a veszteséget, felveszem a keresztet

Emelkedjen a királyság

Égjen el minden, ami én vagyok

Hogy Isten uralma teljességre jusson bennem."

Az ez elleni propaganda nekem pont olyan, mintha rácsinálnának a kedvenc sütimre.

2012. aug. 16. 14:09
 40/82 anonim ***** válasza:

Nem szeretem a rock zenét. Én a 90-es években voltam fiatal, akkor a techno, rave zenéket hallgattuk. Így visszagondolva örömmel hallom, hogy a love parade, mayday és a hozzá hasonló örült bulik tetszettek istennek, mivel mi szeretetből voltunk ott :))

El tudnék képzelni egy gyülekezetet, ahol gitárosok helyett egy dj lenne és 200bpm körüli tucc-tucc közben egy lágy női hang énekelné be, hogy "szeretünk Jézus".

2012. aug. 16. 14:14
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!