Ettől most rossz római katolikus leszek?
;D ha már előtte is tilos a vágykeltés az már beteges.. még jó h rászabad nézni 1-1 férfire
mellesleg én nemhiszek ezekben a katolikus marhaságokban
ha tetszik a fiú igenis lépj ne törődj azzal ami téged nyomaszt, nem fog "isten" büntetni téged hisz ha létezett vmikor ő is ugyan ezt tette vki megtetszett neki utána próbált közelebb kerülni hozzá
nemszabad ennyire komolyan venni ezeket a dolgokat
Őszintén szólva, én a reinkarnációban hiszek, meg abban, hogy valamennyi életünket ki kell használni. Ha te nem érzed jól magad, attól még egyetlen istennek sem lesz jobb. Úgy tudom, a keresztények istene egy alapvetően jóindulatú entitás. Akkor meg mi a csudáért akarná, hogy szenvedj?? Ember vagy, jogod van élni, jogod van boldognak lenni, és mámoros perceket eltölteni a választottaddal. Az állatvilágban van az, hogy a szex csak az utódnemzés eszköze, de mi emberek vagyunk. Szerintem nem kell választanod, attól, hogy lefekszel valakivel, a hited nem fog megváltozni.
Egyébként, ezeket a vallási előírásokat jó eséllyel a papok találták ki, nem isten. (Hogy a poklot ki találta ki, nem tudom, de az elég nagy butaság.)
én is róm. kat. vagyok de sztem ne vedd annyira halálos bűnnek ezeket a tiltásokat.
Természetesen lefekhetsz a pároddal, a tiltás inkább csak egy figylmeztetés, h könnyen áteshetsz a ló túloldalára (minden hónapban új partner, stb.)...
Legalábbis én nem éreztem h a vallásomba ütköztem volna, amikor lefeküdtem pár lánnyal.....
Amúgy abban egyetértek, h túl korán ne add magad oda senkinek! Mondjuk ez vallástól független, egyszerűen az olyan lánynak nincs értéke!
De semmi pokol, meg büntetés...ezeket felejtsd el:)....
Ha van is büntetés, max az h szenvedsz 1-1 rossz döntésed következményei miatt, de nem ilyenek miatt jutnak emberek a pokolra:)
Kérdező,
Isten és az egyház két külön dolog - ég és föld. Isten tiszta, az egyház romlott. Ugyanúgy korrupt, ahogy a politika. Mi több, a Bibliát is csak emberek írták.
Nézz szembe a ténnyel: Isten szükségszerűen megértő, szerető és értelmes, miután ő maga a tökéletesség. Ő NEM kér tőled lehetetlent. TUDJA, mire vagy képes, mire nem, és azt is TUDJA, hogy mik a szükségleteid, elvégre ő teremtett.
Következmény: NEM bűn az, ha kiéled magad azzal, akit szeretsz, elvégre a testiség és a szexualitás a szeretet egyik legnagyszerűbb kifejeződése. Minden egyes szeretkezés Isten dicsőítése, mivel ő tette lehetővé, hogy ily módon az emberek már itt a Földön is a Paradicsomban érezhessék magukat legalább egy kis ideig.
Szerintem a legjobban akkor jársz, ha az Egyházat elfelejted, viszont a vallásodat megtartod. Imádkozz, de ez legyen a magánügyed. Építs ki személyes kapcsolatot Istennel, kérd, hogy vezessen az utadon. Meg fogsz lepődni, mennyire más lesz így világ.
Ha továbbra is szeretnél kapcsolatban maradni a hitközösségedben megismert emberekkel, annak természetesen semmi akadálya, de a saját személyes hitéleted szempontjából felejtsd el az Egyházad. Isten benned van, nem a templomban és nem a papban. Csakis benned.
Már írtak jókat előttem, Isten tényleg bennünk van, és nem az egyházban. :)
Viszont a hozzáértővel való beszélgetést nem ajánlom, mert el fog téríteni, és telidumálja a fejedet. Tapasztalat. Sajnos.
Köszönöm a válaszokat!
A jelöltem is vallásos ugyanannyira mint én. Ő sem tartja bűnnek a házasság előtti szexet példálul. Hozzáértővel ha beszélnék, tudom, hogy mit mondana. Azt, hogy bánjam meg azt, amit eddig csináltam, és ha valóban szeretem Istent, akkor várok az esküvőig. Hiszen ez az egyház tanítása. De én nem akarok szakítani az egyházammal, csak nem értek mindennel egyet. Ilyenkor mi van?
Mindennek ellen tudunk állni, kivéve a kisértést.
29Ezért ha jobb szemed megbotránkoztat, vájd ki és dobd el! Inkább egy tagod vesszen oda, mintsem az egész tested a kárhozatra jusson. 30Ha jobb kezed visz bűnbe, vágd le és dobd el! Inkább egy tagod vesszen oda, mintsem az egész tested pokolba kerüljön.
Mt 5- 29-30
A szüzességet a legtöbb vallási és kultúrkörben mindig is tisztelet övezte.Az ókori Rómában például a szüzeket tilos volt halálbüntetéssel sújtani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!