Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A buddhizmus melyik tanitasa...

A buddhizmus melyik tanitasa nem elfogadhato nektek?

Figyelt kérdés

2012. aug. 14. 12:51
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Bocsanat Mustafa, Te hogy allsz a felelössegvallalassal? Mi van, ha tegyük fel, Te vagy az eletedben a teremtö, a rombolo...?
2012. aug. 15. 01:14
 12/21 A kérdező kommentje:

LastOne.Left es a 6. valaszolo:

a vagy ellentete szerintem az üresseg (?). Ha igy van, ez egyfajta nyugalmi allapotottal jar.

2012. aug. 15. 01:20
 13/21 mustafa33 ***** válasza:
100%
Gondolod, hogy egyszerre vagyok hívő keresztény és gnosztikus is? Ez elég zavaros lenne, és ebből a kiút csakis a budhizmus személyi istenség nélkülisége lenne. Ha én vagyok a teremtő és a romboló egyszerre, akkor ez már az. Nem , én nem az én bajomat írtam le, de az általános két szélső kifogást. Az én bajom a budhizmussal az, hogy nem tudnám követni Budhát (a herceget), mert nincs miről lemondanom.
2012. aug. 15. 01:50
 14/21 feketepeter ***** válasza:
100%

A vágyakról és más dolgokról:

Itt van ez a nagyszerű könyv, a "Buddha beszédei":

[link]

ezen belül is az indulatok megsemmisítéséről szóló fejezet, ami legjobban idevág: [link] #12

2012. aug. 15. 07:58
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Amely szerint tétlenül, mosolyogva kellene végignéznünk azt is, ha a szeretteinket a szemünk előtt gyilkolják le.

Ezen kívül eléggé nagyfokú arroganciát érzek Buddha beszédeiből.

2012. aug. 15. 10:29
 16/21 anonim ***** válasza:
40%

"LastOne.Left es a 6. valaszolo:

a vagy ellentete szerintem az üresseg (?). Ha igy van, ez egyfajta nyugalmi allapotottal jar."

Mint említettem a vágy az hiány, a hiány ellentéte a teli. Szerintem erre gondolhatsz. Természetesen lehet hiánytól való ürességnek, vagyis vágymentességnek mondani ezt, ekkor tényleg nyugalmi állapot öleli át az egyént, hiszen minden tökéletes számára.

üdv

27/F

LastOne.Left

2012. aug. 15. 18:53
 17/21 anonim válasza:
68%
Nem tudom elfogadni, hogy szexuálisan túlfűtött nőket tesz a nullával egyenlővé, feltéve, ha elhiszi ezt a sok zagyvaságot. Igazából az foglalkoztat, hol az üzlet a buddhizmusban, és kinek áll érdekében, hogy az igazi szexet lealacsonyítsa, persze úgy, hogy a sajátját az égig magasztosítja. Nem is értem, erről miért nem ír senki, miért kell elbújni a problémák elöl, és kimondani, hogy ez egy papi reverendába öltözött indián téveszméje, amit az akaratgyenge emberekkel akar elfogadtatni.
2012. aug. 22. 06:26
 18/21 anonim válasza:
0%
Nekem van néhány gyermekem és volt elég sok nőm, és én valóban nőnek tekintettem őket, hagytam kibontakozni, hogy megvalósíthassa a szexben mindazt, amit szeretne. Szerencsére kevés követője van a buddhizmusnak nálunk, de félek, mint divat ez is beáramlik hozzánk. Bár bízok benne, hogy értelmes emberek átsiklanak felette.
2012. aug. 22. 06:41
 19/21 feketepeter ***** válasza:
70%

A buddhizmus nem alacsonyítja le a szexet. Viszont külön kell választani a szerzeteseknek szóló tanítást a világiaknak szóló tanítástól. Buddha korában (és ma is) ezek két különböző életvitelt jelentettek, ezért másképp kell hozzáállniuk a dolgokhoz. Világiak számára is lehetséges a megvilágosodás, ehhez azonban a megszokott nézeteket (többek közt a nemi vágyról is) el kell vetni.

Ami a "mosolyogva végignézni" érveket illeti, bennem felmerült a kérdés, hogy vajon erről a többi vallás mit mond? Jézus: "nyújtsd oda a másik orcádat is".

2012. aug. 25. 11:54
 20/21 anonim válasza:
80%

Az egyik legnagyobb hiba amit a buddhizmus iránti érdeklődők el szoktak követni, az az hogy mindent szószerintn értenek. Én buddhista vagyok, de amikor még csak úgy érdekelt a biddhizmus én is belesetem hibába. Tehát: buddha a túlzott ragaszkodást tartja rossznak, nem a vágyakat. Ugy e a buddhizmus szerint az egyik méreg a vágy. De buddha elmondja hogy nem maga a vágy a rossz, hanem a vágyhoz való túlzott ragaszkodás.

Pl: a gyerek szeretne kapni egy kisautót karácsonyra, és nem kapja meg. Ha a vágyához túlzottan ragaszkodott, akkor azt mondja hogy: Én egy kisautót szerettem volna! -és boldogtalan lesz. De ha nem ragaszkodik túlságosan a vágyához azt mondja:

Egy kisautót szerettem volna de ami kaptam az is nagyon jó! -és kielégült lesz, pedig mégsem kapta meg az autót.

Értitek?

Buddha nem azt mondta nem lehetnek vágyaink, azt mondta ne a vágyaink kielégísétől függjön a boldogságunk, mert ha így van akkor ha nem teljesül vágyunk szenvedni fogunk.

Tehát összefoglalva: nem a vágyak a rosszak, hanem a vágyakhoz való túlzott ragaszkodás.

2020. jan. 3. 13:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!