Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan találtál rá Istenre?

Hogyan találtál rá Istenre?

Figyelt kérdés
Mindenkinek a válaszát várom, legyen az valamilyen egyházi felekezethez tartozó, vagy csak maga módján vallásos keresztény :) Katolikusok, reformátusok, evangélikusok, golgoták, adventisták, bárki nyugodtan válaszoljon a kérdésre! (olyan válaszokat legyetek szívesek mellőzni, hogy ez már a sokadik kérdés, meg ateista vagyok. Köszönöm!)

2012. aug. 12. 22:34
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Ilyen családban nőttem fel.Tanultam hittant rendes jó fej papoktól(nem pedofiloktól). Misére jártam-járok régebben minisztráltam is.

De nem kötelességből hiszek.

2012. aug. 12. 22:45
 2/13 anonim ***** válasza:
Eloszor is en hivo csaladban szulettem,szuleim ujjaszuletett keresztenyek,es gyerekkoromtol kezdve halhattam az evangeliumot amiert nagyon halas vagyok,de 10 eves koromban eljott egy pont az eletemben amikor rajottem hogy nem eleg az ha hivok a szuleim,nem eleg az ha jarok gyulekezetbe,nem eleg ha imatkozom,nem eleg ha hiszek Istenben,hanem szemelyesen at kell adnom az eletemet Istennek,Jezus Krisztusr szemelyesen kell elfogadnom mint megvaltomat,Isten megmutatta nekem,hogy bunos ember vagyok es szuksegem van a megvaltasra,ugyanakkor megmutatta a szeretetet is,ekkor atadtam az eleteme Istennek,o megbocsajtotta a buneimet Jezus Krisztus aldozataert es akkor tudtam hogy mostmar Isten gyermeke vagyok,termeszetesen ezutan voltak hullamvolgyek az eletemben,volt hogy Istentol eltavolodtam,de O ujbol es ujbol megtalalt es felelemelt mert akit Isten egyszer megtalal azt nem hagyja elveszni,senki sem szakithatja ki Isten gyermekeit az O kezebol,engem nem a vallasom mentett meg,senkit sem az udvozit,csak egyedul Jezus vere az amit elfedezi a bunt es orok eletet ad,es en is ebben bizom,az hogy milyen felekezethez tartozom az nem szamit,mert Isten szemeben ez lenyegtelen.Orulok,hogy ezt leirhattan,Isten aldjon mindenkit.
2012. aug. 12. 22:47
 3/13 anonim ***** válasza:
Utolsó: Újjászületett keresztények? Miféle buddhista-keresztény felekezet ez? :D
2012. aug. 13. 02:55
 4/13 anonim ***** válasza:
Egyre jobban foglalkoztatott az a kérdés, hogy vajon létezik-e Isten, és ha igen, akkor hol találhatom meg Őt. Rengeteget imádkoztam azért, hogy választ kapjak a kérdéseimre, eljártam minden gyülekezetbe a környékünkön, és az összes vallásos ismerősömmel elbeszélgettem. Szóval gyűjtöttem az információkat, benyomásokat, és közben figyeltem az érzéseimre. Mindenre nyitott voltam, mindenkit meghallgattam, mindenkinek adtam egy esélyt.Meg is lett az eredménye: megtaláltam az Urat. Ennek már 10 éve, amely korántsem volt zökkenőmentes 10 év, de Mennyei Atyánk mindig minden megpróbáltatáson átsegített. Nagyon hálás vagyok ezért. :)
2012. aug. 13. 10:27
 5/13 anonim ***** válasza:
Kedves 3 valaszolo,nem budhista kereszteny felekezetrol irtam,a bibliai ujjaszuletesrol irtam.
2012. aug. 13. 14:55
 6/13 anonim ***** válasza:
Mindig is hittem Istenben de tini éveimben hallotam keresztényeket Istenről beszélni nagyon megfogott elkeztem olvasni a Bibliát és Isten és Jézus valóság lett számomra.
2012. aug. 13. 16:55
 7/13 anonim ***** válasza:
Írjad már le, hol ír a biblia újjászületésről, mert én amikor utoljára elolvastam, valami olyan volt benne, hogy miután az ember meghal, azután Jézus (vagy Isten? Már nem nagyon emlékszem) dönt a sorsáról, de nem volt ott szó semmilyen újjászületésről.
2012. aug. 14. 02:34
 8/13 anonim ***** válasza:

[link]

Ez az én személyes bizonyságtételem. Református vagyok.

De "Megtérés-a te döntésed" részt is elolvashatod

2012. aug. 14. 09:59
 9/13 anonim ***** válasza:
Ugyanaz vagyok, és azt látom, a leírt linkem nem nyitja azt az oldalt, de a blogot igen, ezért ha el szeretnéd olvasni, nyisd meg a "bizonyságtétel"-t az oldalmenűből.
2012. aug. 14. 10:03
 10/13 anonim ***** válasza:
2012. aug. 14. 23:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!