Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit jelent szamodra Isten?

Mit jelent szamodra Isten?

Figyelt kérdés
Mit jelent szamodra Isten?

2012. aug. 12. 13:34
 1/10 anonim ***** válasza:
95%
Szamomra az elet/eletem ertelmet, mindent!:)
2012. aug. 12. 13:45
 2/10 anonim ***** válasza:
20%

Nekem nem sokat, mert ha lenne Isten, nem hagyta volna azt, hogy a barátom meghaljon, akármennyit fohászkodtam, nem hallgatott meg :) Előtte viszont azt jelentette hogy van még remény abban, hogy a világ egyszer jobb lesz. De ahogy említettem, ezt a hitemet már elvesztettem.

17L

2012. aug. 12. 13:49
 3/10 anonim ***** válasza:
Én szeretem őt, de azért annyira nem vagyok egoista, hogy imádkozzak.
2012. aug. 12. 14:02
 4/10 anonim válasza:
Én nem igazán tudom mit is gondoljak. Szeretném hinni, hogy valaki jó irányba terelgeti az emberiséget, de nem olyan formátumban, ahogy a biblia írja.
2012. aug. 12. 14:22
 5/10 anonim ***** válasza:
Semmit, ateista vagyok.
2012. aug. 12. 14:24
 6/10 anonim ***** válasza:
Ő a mi Mennyei Atyánk, aki a "földi" édesapánkhoz hasonlóan igyekszik minket a jó úton terelgetni. Ezt nem kényszerítéssel teszi, senkinek sem kötelező jót cselekedni vagy betartani a parancsolatokat. Ő mindenesetre a javunkat akarja, de szabad akaratot adott nekünk, hogy ezáltal fejlődhessünk.
2012. aug. 12. 14:34
 7/10 anonim ***** válasza:
Szerintem van.De "csak" mint tudat létezik,ami ott van mindenhol és a mi tudatunk tőle származik ,azaz mi,egyek vagyunk vele.Örök érvényű törvényei vannak,amit ha megszegünk akkor ráfázol(Pl.:gravitáció,ha leugrasz egy háztetőről akkor bajod lesz és magadnak köszönheted,nem pedig Isten állt bosszút csak érvényesült egy törvénye.)
2012. aug. 12. 17:13
 8/10 pelgrim ***** válasza:

Nagyon röviden mindent.

Isten minden tekintetben oly terjedelmes, hogy mindent magába foglal, rajta kívül nem létezik semmi. Ebből már értetődik, hogy Isten nem egy valaki, nem egy személy, hanem annál minden tekintetben végtelenszer több, stb.

De Isten válhat nekünk személyessé, mint ahogy némely nagyjainknak személyessé vált. Názáreti Jézus például nagyon jól tudta, hogy Isten nem egy jóságos uralkodó, nem egy személy, hanem egy hatalom, bölcsesség és szeretet kimeríthetetlen forrása bennünk és körülöttünk mindenütt, ő mégis Mennyei Atyának nevezte és úgy szólította azt a mindenható Törvényt, vagy Vezérlő Alapelvet bennünk, melynek mi nem teremtményei, hanem fejleményei és tehát részei vagyunk.

Más szóval Isten az eredeti önfejlesztő Ihlet, melynek minden más élő vagy élettelen lény a fejleménye. Ezen isteni forrás kiáradásához Isten minden fejleménye szükségleteihez és képességeihez mérten hozzáférhet. Mely forrás kiáradásához az ember értelmi képességei révén korlátlan hozzáférhetőséggel rendelkezik, amit csak érdeklődése határoz meg.

2012. aug. 12. 17:22
 9/10 anonim ***** válasza:
34%
Ő egy pásztor, ki tereli nyáját. Még szerencse, hogy én nem vagyok birka.
2012. aug. 12. 17:35
 10/10 anonim ***** válasza:
Isten a szerelem és semmittevés és a szerelem hullámok várása a semmittevés határán a végtelenben. (Besenyő Pista bácsi fogalmazásban)
2012. aug. 13. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!