Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Segítség! Melyik az igaz út?

Segítség! Melyik az igaz út?

Figyelt kérdés
Nem tudom eldönteni, hogy a Jehova tanúihoz vagy a Hit gyülekezetéhez csatlakozzak-e!
2012. aug. 10. 16:36
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:

"Oly sok vallás van és a 3 legrosszabból kettőt kiválasztottál."

Melyik a 3.?

2012. aug. 10. 17:14
 12/36 anonim ***** válasza:
65%

Szerintem legyél buddhista.

Az a vallás legalább nem a gyűlölködésről és a rasszizmusról szól.

2012. aug. 10. 17:15
 13/36 anonim ***** válasza:
2012. aug. 10. 17:16
 14/36 anonim ***** válasza:
80%
A buddhizmus nem kimondottan vallás. Filozofikus irányzatokat tanít, de ugye 3 ága van és számtalan mellékága van.
2012. aug. 10. 17:19
 15/36 yuda ***** válasza:
23%

Hit Gyülekezetével kapcsolatban egy gondolat.

Pál, a Rómabeliekhez (2.6)írt levelében úgy nyilatkozik, hogy minden ember a cselekedetei alapján lesz megítélve. Magyarán nem a hite, nem az hogy mennyit imádkozott,nem a felekezete ..stb, hanem hogy mit tett és azt milyen motívumból.

Párhuzamot húzok, hogy értsétek:

-ha valaki nem ismeri a Hit Gyülekezetét és mégis ócsárolja, viszont kiderül majd, hogy Isten előtt ez kedves közösség, akkor az az ember saját magára hoz ítéletet. Jól mondom?

- ha neki van igaza, akkor természetesen nem.

Tényleg ennyire jól ismeritek, amekkora elánnal szidjátok?

Biztos vagyok benne, sok ember itéletébe bele fog számítani, hogyan itéli meg elhamarkodottan, rosszindulatból, harmadkézi információkból Isten gyülekezetét, hiszen Jézus azt mondta, aki egyet is megbánt a legkisebbek közül, azzal Őt bántja meg.

Ugyanakkor ,ha jót cselekszik velük, szintén Jézus azonosítja magát, mert akkor vele cselekszik jót.

Higyjétek el, nektek akarok jót, hogy elhamarkodttan ne itéljetek, mert a tudatos félrevezetés és rosszindulat rosszabb büntetést hoz és mindenki jutalmat szeretne gondolom :)

Hit Gyülekezetébe járok jó ideje és jó lelkiismerettel állítom, hogy Isten egyházához tartoznak.

Ennek ellentétében is biztos vagyok: aki szidja a gyülekezetet alaptalanul rágalmazza, az valótlan állít.

Isten megfizet mindenkinek: aki jót cselekdett jutalommal, aki gonoszt, annak büntetéssel. :)

2012. aug. 10. 17:22
 16/36 anonim ***** válasza:
56%
Egyik rosszabb,mint a másik. Mindkettő agymosott,fanatikus szekta.
2012. aug. 10. 17:25
 17/36 anonim ***** válasza:
65%
Az hogy a Hitgyüli csak üzlet a köbön.Szépen beszélnek csúnyán cselekszenek.Báránybőrbe bújt farkasok nem többek.
2012. aug. 10. 17:26
 18/36 anonim ***** válasza:
28%

Hit Gyülekezetben szerintem semmi rossz nincs, ha lenne a közelben valószínű oda járnék. Viszont a többi engem nem győzött meg. Személy szerint baptista felekezethez tartozom (félig meddig, még nem vagyok megkeresztelkedve, de kiskoromtól oda járok), de rengeteg mindent nem gyakorlunk. Szinte semmit sem tudok a Bibliáról, mert külön nem foglalkoztak velünk kis korban stb. Amúgy inkább a mi gyülekezetünkkel van baj, nem magával a baptista felekezettel. Így inkább sehova nem járok. Hit Gyülekezetesekkel már beszéltem. Szerintem nem fanatikusak, inkább tisztán látnak és tényleg megmutatkozik rajtuk Isten szeretete, kegyelme és ugye a gyümölcsök. Ez mellett gyakorolják pl. a nyelveken szólást. Ezzel szemben se az evangélikusok, sem a baptisták, sem a katolikusok nem gyakorolják.

Jehova Tanukról nem szólok. Van elég kérdés velük kapcsolatban, olvass utána. Meg amúgy nem is sorolnám őket ide, ők más világban élnek.

2012. aug. 10. 17:36
 19/36 anonim ***** válasza:
82%

Ha ennyire nem tudsz dönteni magadtól, akkor minek egyáltalán bárhova is csatlakozni?

Divatból nem kell... Ha nincs meggyőződésed, hogy ezt vagy azt akarod és ebben vagy abban hiszel, akkor inkább sehova sem menj.

2012. aug. 10. 18:52
 20/36 anonim ***** válasza:
23%

Kedves kérdező!

Ugye nem itt akarsz pontos választ kapni a kérdésedre? Már csak azért sem számíthatsz erre, mivel ellentétesen cselekszel a Biblia szellemével. Nem a Szentíráshoz fordulsz, hanem emberek véleményét akarod tudni. Pedig neked, személyesen kellene meggyőződni arról, hogy mely egyház tanítása és gyümölcsei vannak összhangban a Biblia tiszta szavával. Ebből a vizsgálatból nem kerülhet ki, csak egyetlen igazság. Vagy egyetlen egy sem felel meg a Biblia tanainak, vagy maximum egy.

2012. aug. 10. 19:58
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!