Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mivel tudják beszédíteni ezt...

Mivel tudják beszédíteni ezt a rengeteg embert a szekták?

Figyelt kérdés

Még pár év sokkal kevesebb elvakult hívő volt, ma már szinte minden második ember Jehova Tanúja, Szcientológus vagy valami hasonló szekta tagja. Egyre többen lesznek. Ti nem féltek, hogy előbb-utóbb eluralkodnak a világon? Nemrég olvastam egy tanulmányt, hogy próbálják őket visszaszorítani de nem nagyon megy, bár már egyre több országban sikerül betiltani. Annyira kíváncsi lennék, hogy mivel hülyítik be az embereket. Egyszer voltam egy szcientológiai előadáson -az unokatestvérem kérésére mentem el-, felháborító volt, hazudoztak ott mindenfélét, és mégis a társaság fele elhitte és még azok után is ott maradtak, persze egy csomó pénzt fizettek valami oktatási anyagért. A másik dolog: van pár -szerencsére elég távoli ismerősöm- aki Jehova Tanúja, de egyszerűen nem értem, hogy miért hisznek olyan dolgokban, amit egy másik ember leírt? Mert azért azt ők se hihetik el, hogy a Bibliát Isten írta :) De miért élnek ilyen értelmetlen szabályok szerint, hogy mondjuk nem kaphatnak vért még akkor se ha másképp meghalnának, tilos az orális szex, házasság előtt nem lehet együtt élni... Meg eleve nem értem, hogy például ezt, hogy hihetik el, hogy Isten megtiltotta a vérátömlesztést, mikor abban az időben még azt se tudták mi az! Miért veszik szó szerint a "tartózkodj a vértől" kifejezést?

Bocsánat ha hosszú lett és talán egy kissé zavaros is, de nagyon szeretnék választ kapni mert én ezt már nem értem. Nekem az összes unokatestvérem valamilyen szekta tag lett, persze engem is próbálnak rávenni. Ezt sem értem, hogy miért akarnak ebbe belevonni másokat, minek járnak téríteni? Ezt véletlen nem írja a Biblia, hogy ne erőltessék másokra az akaratukat?

Köszönöm ha válaszoltok!

2012. aug. 9. 03:59
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Kedves K.Gy!

"Nem tartozom egy gyülekezethez sem, mert a Szentlélek ereje megvilágosított hogy mi az Igazság."

Ilyet a Szentlélek biztosan nem fog neked tanítani, hogy ne járj gyülekezetbe. Olvasd el az 1 Ján 1-et! Persze, az más kérdés, hogy nem mindegy, hogy kikkel vállalsz közösséget.

Üdv

2012. aug. 12. 01:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!