Mivel tudják beszédíteni ezt a rengeteg embert a szekták?
Még pár év sokkal kevesebb elvakult hívő volt, ma már szinte minden második ember Jehova Tanúja, Szcientológus vagy valami hasonló szekta tagja. Egyre többen lesznek. Ti nem féltek, hogy előbb-utóbb eluralkodnak a világon? Nemrég olvastam egy tanulmányt, hogy próbálják őket visszaszorítani de nem nagyon megy, bár már egyre több országban sikerül betiltani. Annyira kíváncsi lennék, hogy mivel hülyítik be az embereket. Egyszer voltam egy szcientológiai előadáson -az unokatestvérem kérésére mentem el-, felháborító volt, hazudoztak ott mindenfélét, és mégis a társaság fele elhitte és még azok után is ott maradtak, persze egy csomó pénzt fizettek valami oktatási anyagért. A másik dolog: van pár -szerencsére elég távoli ismerősöm- aki Jehova Tanúja, de egyszerűen nem értem, hogy miért hisznek olyan dolgokban, amit egy másik ember leírt? Mert azért azt ők se hihetik el, hogy a Bibliát Isten írta :) De miért élnek ilyen értelmetlen szabályok szerint, hogy mondjuk nem kaphatnak vért még akkor se ha másképp meghalnának, tilos az orális szex, házasság előtt nem lehet együtt élni... Meg eleve nem értem, hogy például ezt, hogy hihetik el, hogy Isten megtiltotta a vérátömlesztést, mikor abban az időben még azt se tudták mi az! Miért veszik szó szerint a "tartózkodj a vértől" kifejezést?
Bocsánat ha hosszú lett és talán egy kissé zavaros is, de nagyon szeretnék választ kapni mert én ezt már nem értem. Nekem az összes unokatestvérem valamilyen szekta tag lett, persze engem is próbálnak rávenni. Ezt sem értem, hogy miért akarnak ebbe belevonni másokat, minek járnak téríteni? Ezt véletlen nem írja a Biblia, hogy ne erőltessék másokra az akaratukat?
Köszönöm ha válaszoltok!
Kérdezhetnéd azt is,hogy miért hisz egyre több ember az ezotériás,középkori babonákban?
Nagyon sok ember gondolkodása primitív (függetlenül az iskolai végzettségétől). A gondjaikat nem racionális módon akarják megoldani,hanem az ilyen babonákkal. A szekták igen erőszakosak,és nagyon meggyőzőek tudnak lenni. Aki nem gondolkodik reálisan,az bedől nekik.
Először is, bár a Bibliát nem Isten írta, hanem emberek, de mégiscsak Isten szava.
Amiért pedig a szekták ennyire menők, az amiatt van, hogy az emberek keresik Istent és ezek a szervezetek ezt használják ki "kenyeret az éhezőknek" alapon, aztán a penészes kenyértől előbb-utóbb mindenki beteg lesz, de ez őket már nem érdekli, itt üzletről van szó, nem másról.
Ha úgy vesszük, az én nézőpontomból az MLM is szekta.
Ott is becsámítanak mindenféle jóval, hogy kend magadra ezt a krémet, és milyen szép lesz arcod. Vagy szedd be ezt a bogyót, mert ez MINDENRE JÓ.
És ezt nagyon sokat el is hiszik, mert az MLM-esek is igen meggyőzőek tudnak lenni.
És ahogy más is írta, az ezo is egy szekta féleség. De ezt nem úgy kell elképzelni, hogy barlangokban embereket/állatokat áldoznak :) Hanem hogy megpróbálnak beskatuylázni.
Szerintem hagyjuk ki ebből az MLM-et, mert abból is van jó meg rossz. És mivel ott nem alkalmazottak vannak, hanem alvállalkozók, így nincs akkora ellenőrzés, sajnos sokszor bekerülnek a hülyék. De a jó MLM nem ilyen, azt azért leszögezném.
Na amúgy meg a jehovák egyáltalán nem élnek a Biblia szerint, egy kicsavart zsidó-keresztény vallásuk van, mindegyikből loptak egy kicsit, és úgy tálalják, mintha ez a világ legjobb dolga lenne, közbe meg képmutatóak és kétszínűek. Nekem van jópár jehova ismerősöm, és még egy olyan szemét társaság nincsen. Jópofiznak a szemedbe, főznek neked kávét, megkínálnak sütivel, aztán a hátad mögött úgy kibeszélnek, hogy nem hiszel a fülednek.
A műtétektől való félelmük valahol nem annyira hülyeség, úgy vannak vele, hogy ha Isten akarata az, hogy meghaljanak, akkor haljanak meg. Csakhogy nem minden halálos, és mégis megtiltják a beavatkozást, ami már túlzás.
Ne keverjétek össze ezeket a Bibliával! Sajnos mindenki megpróbálja a Bibliát alapul venni, mégiscsak a legjobb könyv, amit valaha írtak (még a Korán is mindent róla másolt), és ezzel bemocskolják az egészet. Benne van egyébként, hogy ne erőltessük másra az akaratunkat, "ne szórjuk disznók elé a gyöngyöt" címszó alatt.
Csak kérdés, hogy ki a disznó és ki a gyöngy. Mert kérdező, szerintem most nem te vagy a disznó, hiszen neked jó a gondolkodásod. Az a baj a szektákkal, hogy ott senkinek nem lehet saját stílusa, nem engedik, hogy az emberek kihasználják Istentől kapott tehetségüket. Ezt én nem nevezem kereszténységnek.
A szientológiát nem ismerem, de egy haverom most elkezdte, és már ilyeneket csinál, hogy reggel 6tól este 10ig bent van valahol elvileg dolgozni, de nem mondja meg hogy mit dolgozik.
Azért mert olyanok ezek, mint a gyors fájdalomcsillapító. A mai kor embere súlyosan lelki beteg, szüksége van valamire, amivel ezt tompíthatja. A szektában nincsenek kötöttségek (legalább is az újonnan belépőknek ezt hirdetik), ezenkívül sok látványos-misztikus dolgot csinálnak, amivel lenyűgözik a hallgatóságot (ez sem új dolog, az ember mindig is vonzódott a misztikus dolgok felé).
Ráadásul az emberek nagy része, főleg a média hülyítése által teljesen elfordult a történelmi nagy egyházaktól, és a szekták nagy része ezeket az egyházakat előszeretettel kritizálja, amivel szinték sok embert meg tudnak fogni.
Hány éves vagy?
Én a '90-es években voltam fiatal. Nekem akkor tűnt úgy, hogy mindenki new age-ezik, gyógyítókhoz, szektákhoz jár, agykontrollozik, rejkizik meg minden sarkon csak egy újabb mágus szentély nyílik...
Ahhoz képest szerintem nagyon is elkezdődött a visszarendeződés. Egyre többen térnek vissza a történelmi egyházakhoz és zárnak be a boszorkány fészkek...
De lehet, hogy csak öregszem és a szemem ezt akarja látni?
Nekem is voltak jehova tanui vendégeim.De nem sokáig.Ugyanis az én hitbéli nézetem nem egyezik az övékkel.Alátámasztottam olyan Bibliai igékkel tévedésüket amelyekkel nem tudtak mit kezdeni és többé nem jöttek hozzám.De találkoztam velük későbbiek folyamán ,kedvesen üdvözöltük egymást és ennyi.Nem tartozom egy gyülekezethez sem ,mert a Szentlélek ereje megvilágosított hogy mi az Igazság.Jézus elérhető.Persze ez nem jelenti azt hogy nincs olyan gyülekezet ahol Jézust "Imádják" és vallják...Nem lehet ítélkezni.Ez már legyen Isten döntése....Te pedig választhatsz.
(K.Gy)
Szia!
Szent szellemről szóló hazugságokkal,táncos,zenés,média idiótákat felvonultató csilli-villi show műsorokkal!
Ígéretekkel és a félelemmel,hogy ha kilépnél,megátkoznak!
Szia!
Az ember nem egyszer születik meg és a legnehezebb születés a szellemi kiegyenesedés!Ez nagy fokú önállóságot igényel,viszont az emberek nagy része az önismeret hiánya miatt kívül kapaszkodik!
Ilyen külső kapaszkodók lehetnek a zenés-táncos,szentszellemes pláza,bazár vallások,önmegtagadó házaló vallások,piramis játék vallások.
A hagyományos keresztény egyházak nem elég trendik a "modern civilizációnak",ezeket a lyukakat pótolták a pünkösdi-karizmatikus meg egyéb viccvallások!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!