Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy tudom megismerni az...

Hogy tudom megismerni az igazi keresztény Istent?

Figyelt kérdés
Hogy tudok leszakadni azokról a dogmákról amik jelenleg bennem élnek?

2012. aug. 6. 12:21
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Egyszerűen kérd Istent, hogy jelentse ki magát neked!

Ha nem történik semmi, még nincs itt az ideje, hogy megismert, de ne add fel, aki keres talál, aki zörget, annak nyitnak. Ha igazán fogod keresni, igazi vágy lesz benned, mást nem is fogsz tudni csainálni, mert az Istentől van. Isten az, aki elválaszt, aki elhív, aki kijelenti magát, nem a te erőlködéseden múlik. Mindenesetre addig is ismerd meg, hogy mit tanít Krisztus, mi a keskeny út, és mi a széles, mi a törvény, mi a próféták és mi a megváltás, mindezek megalapozzák később, ha hitre jutottál az ismereted, aminek jó hasznát fogod venni, ugyanis az ember nem csak kenyérrel él, hanem mindennel ami Isten szájából származik.

2012. aug. 7. 13:17
 12/14 anonim ***** válasza:

A teremtőt, ahogy te nevezed a Keresztény Istent a János 17:3

vers alapján ismerheted meg

(János 17:3) 3 Az pedig az örök élet, hogy ismeretet szerezzenek rólad, az egyedüli igaz Istenről, és arról, akit elküldtél, Jézus Krisztusról.

Mivel Jézus töltött el több időt velem Ő ismeri a legjobban és a földön jártakor bemutatta milyen az Atya, hogyan gondolkodik érez.

Valamint a biblia mindent leír róla, így megtudhatod ki Ő mit akar, és mit valósított már meg a céljai érdekében.

Igazán megismerni pedig segítséggel lehet, ahogy az etiópiainak Fülöp megmondta:

(Cselekedetek 8:30, 31) 30 Fülöp odafutott, és hallotta, amint fennhangon olvassa Ézsaiás prófétát, és ezt mondta: „Érted is, amit olvasol?” 31 Az így szólt: „Hát hogyan is érthetném, hacsak valaki útmutatást nem ad?” És kérlelte Fülöpöt, hogy szálljon fel, és üljön le mellé.

2012. aug. 8. 12:13
 13/14 anonim ***** válasza:
ha oszinten megakarod ismerni Istent beszelhetunk
2014. aug. 26. 09:14
 14/14 anonim válasza:

Kezdjük ott, hogy minden hitvilág egy nagy egész része, csak kultúrtörténeti szempontból mondható ki, hogy x vallásnak milyen istene(i) van(nak). Ahogy Pál apostol a Szeretethimnuszban megfogalmazta, "töredékes a tudásunk".

Nekem tudod, mi segített? Végigolvastam a Bibliát, utána teljesen átértékelődött bennem minden, amit korábban hitoktatásokon is tanítottak. Sokszor még a keresztény vallásoknak sincs köze ahhoz, ami ott le van írva, pedig hivatkoznak rá. És akkor ez még csak az összegyűjtött része, és csak egy könyv, ami valamely hitvilágból született. Utána azt mondtam, nem kell a csicsa, elég a hit. Nem esik nehezemre belépni egy templomba, de megszüntettem a "rutint", úgy érzem, közelebb kerültem az egészhez.

2014. aug. 28. 12:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!