Szerinted ki az igazi keresztény?
Folytatnám az első két hozzászólót:
Keresztény szó erdetileg nem a kereszt szóból származik, hanem Krisztusi kifejezésből: krisztusi, vagy olyan, mint Krisztus- ezt jelenti. Magyarosítva így elég szerencsétlen egybeesés, de valamiért ez ment át a köznyelvbe. talán ebből a félreértésből hordanak a katolikusok keresztet a nyakukban? Nem tudom, de visszatérve az eredeti mondanivalómhoz: Azokat hívták a biblia alapján is kereszténynek(helyesen: Krisztusiaknak), akik úgy beszéltek, viselkedtek, olyanokat cselekedtek mint Jézus Krisztus.
Volt egyébként egy hasonló kérdés:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__5..
Az előző hozzászólóhoz: Ja hát elég érdekes lenne, ha mondjuk lett volna villamosszék és most meg villamosszékénynek neveznék..
Keresztény=Krisztusi=Krisztus(jelleméhez, viselkedéséhez, indulatá)hoz hasonló. A "kereszTYÉNY" kifejezést én momentán már abszolute nem vágom pl:) az előbbiek fényében elég furán hat, nekem mindig a "szappany" jut eszembe róla:)
Máté 7:16-20 - Gyümölcseikről fogjátok felismerni őket. Tövisről ugye sohasem szednek szőlőt, vagy bogáncskóróról fügét? 17 Hasonlóképpen minden jó fa jó gyümölcsöt terem, de minden korhadt fa értéktelen gyümölcsöt terem; 18 jó fa nem hozhat értéktelen gyümölcsöt, és korhadt fa sem teremhet jó gyümölcsöt. 19 Minden fát, amely nem terem jó gyümölcsöt, kivágnak és tűzbe vetnek. 20 Úgy bizony, a gyümölcseikről fogjátok felismerni ezeket az embereket.
Valamint a szeretet az tényleg egy olyan fontos dolog, ami az igaz keresztényeket jellemeznie kell
Röviden tehát az igaz keresztényeket a jó gyümölcseiről lehet felismerni.
Valamint megtartják a két legnagyobb parancsolatot:
"Szeresd a te Istenedet egész szíveddel, egész lelkeddel és egész elméddel."
"Szeresd felebarátodat, mint önmagadat."
Akik ezeket megteszik, felismerhető hogy igaz keresztények - e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!