Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért foglalkozom olyan sokat...

Miért foglalkozom olyan sokat a vallással?

Figyelt kérdés
Nem vagyok hívő, nem is akarok az lenni. Nem hiszek Istenben, semelyikben, se a keresztény, se a zsidó Istenben, se az ókori istenekben, egyikben sem, mégis állandóan itt lógok ebben a témakörben. Általában nem kötözködni járok ide, hanem tényleg érdekel a dolog. egy kívülálló szemével. De a múltkor valaki elküldött a fenébe, hogy ha nem hiszek Istenben, akkor takarodjak ebből a témakörből, és ne kötözködjek. Nem én kötözködtem, csak válaszoltam egy kérdésre.
2012. aug. 5. 21:03
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
50%

Hát az nem szép dolog, de magam is kaptam hideget meleget, pedig magam istenfélőnek tartom, és igyekszem is úgy élni.

Miért lehetséges?

Nos valamennyire mindenki "vallásos".Ha nem istenben, de valamibe mindenképp kapaszkodik és az lesz az istene

Ugyan is így lettünk megteremtve.

Az embernek mindig is szüksége van egy vezetőre, mert nem független szellemben teremtette Isten az embert, hanem gyermekként akinek mindig is szüksége lesz a szerető szülő segítségére, akárhány éves is.

Talán ezért.

2012. aug. 5. 21:10
 2/12 Pietrosol ***** válasza:
44%

Szia!

A kereszténység kifordult magából!Ha nekik nem tetsző választ adsz,elátkoznak,elzavarnak és bosszúért imádkoznak!

Lehet,hogy azért jársz ide,hogy jobban megismerd a hívő ember lelkivilágát!

2012. aug. 5. 21:10
 3/12 anonim ***** válasza:
Minden ember lelkében van egy ür,akár elhiszi ezt valaki akár nem,ezt az ürt az ember mindnefélevel megprobálja betölteni,de semmi sem tudja megtölteni ezt az nagy ürt csak egyedül Isten.Manapság annyi hamis Istenkép létezik talán mint soha,ezért is nehéz megtalálni a helyes utat Istenhez,Jézus Krisztus által lehetöségünk van az Atyával kapcsolatba kerülni,nem vallások által,az ha foglalkozol ezzel a kérdéssel az egy jo dolog,mert aki keres az talál azt irja az ige,és Isten várja a keresö embert,ne a vallásokban keress megoldást hanem az Isten igéjében,és az elvezet téged minden igazságra.Isten áldjon téged,és azt kivánom,hogy megtaláld azt amit keresel.
2012. aug. 5. 21:14
 4/12 anonim ***** válasza:
Az elöbbi vagyok,nem tudom,hogy ki küldött el a fenébe,de ehez nincs joga senkinek,söt.Ha valoban keresed Istent akkor megfogod találni,de ne bizz az emeberekben,csak Istenre figyelj és kérd öt,hogy mutassa meg neked a helyes utat,ö nem fog becsapni,nem fog tévtanitásokkal telesulykolni.
2012. aug. 5. 21:18
 5/12 anonim ***** válasza:
Keresed az utatés őgy látszi minden ellen dacolsz. Ide pedig nem járnak olyan emberek (magamat is beleértve), akik érdemi választ és eligazítást adnának. És ez itt nem s lehetséges. Másmerre kell kapirgálnod.
2012. aug. 5. 21:19
 6/12 A kérdező kommentje:

Nem, azt hiszem, nem értitek. Nekem nincs szükségem semmilyen istenre, csak érdekelnek a vallások. Mindegyik. Mint mitológia, mint kultúra, miképp hatott ez az emberekre.

Nincs "űr a lelkemben" vagy valami ilyesmi. Az emberekben hamarabb megbízom, mint valamiben, amiben nem is hiszek. De megbíznál Amaterasuban? Nem, ugye, mert nem hiszel benne. Na, ez nekem ugyanolyan.

2012. aug. 5. 21:56
 7/12 Andizsuzsi ***** válasza:
80%
Értem, hogy mit mondasz. A probléma az, hogy sok vallásos elvakultan védi a saját álláspontját, és sok ateista pedig minősíthetetlen stílusban tesz megjegyzéseket a vallásosokra. A kereszténység nem fordult ki magából, mint itt valaki írta az előbb, hisz a kereszténység több millió ember, viszont a kulturált vitatkozást nagyon kevesen tudják művelni mindkét oldalon. A legtöbben, ha mások véleménye nem egyezik az övékkel, akkor azt egyből támadásnak veszik. Én is el szoktam mondani a véleményemet más vallásokkal kapcsolatban. Nem ítélek meg ezzel senkit, én vallásos vagyok, de elfogadom, ha valaki nem, vagy más módon az, mint én. De a legtöbbször nekem ugranak miatta. Pedig szerintem kulturáltan elmondani a véleményünket, úgy, hogy mást azzal nem bántsunk meg, nem baj. Akkor sem, ha az a vélemény nem egyezik a kérdezőjével, vagy a többségével.
2012. aug. 5. 22:07
 8/12 Andizsuzsi ***** válasza:
71%
kérdezőével
2012. aug. 5. 22:09
 9/12 anonim ***** válasza:
Mert félsz a haláltól, a "semmivel" szembenézni rettenetes. Ezért aztán valaki istenbe, mint megmentőbe kapaszkodik, ki pedig más technikát alkalmaz. Természetesen egyik sem tudatos szinten történik.
2012. aug. 6. 11:18
 10/12 anonim ***** válasza:

Szerintem baromság, hogy csak azok ballásosak, akik félnek a haláltól, ez csak egy elenyésző százalék.

Kedves Kérdező! Nincs azzal semmi gond, hogy érdekelnek a vallások, amíg valóban nem kötözködni jársz ide. Azzal sincs gond, ha kifejted a nézeteidet, amíg azzal nem gázolsz valaki más hitébe, illetve normális stílusban teszed ezt.

2012. aug. 6. 15:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!