Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nektek a vallással sikerült...

Nektek a vallással sikerült közelebb kerülni más emberekhez is?

Figyelt kérdés

Én azt hiszem, nekem csupán csak átmenetileg segített...de nem tudom, hogyan kellene közelednem mások felé...azt hittem a vallás segíthet ebben...

Szerintetek tévedek?

2012. máj. 12. 22:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Hozzám bármikor közel lehet kerülni vallás nélkül is...hozzád nem? Szerintem ez nem a valláson múlik. Bár lehet a vallásosoknál legalább az értékrend rendben van. Nagyvárosban laksz vagy hol? és hogyan próbálkoztál? Egy kis beszélgetésre csomó helyzetet ki lehet használni :P
2012. máj. 12. 22:51
 2/12 A kérdező kommentje:
Arra gondoltam, hogy egy ilyen helyen nem fognak ítélkezni az ember felett... és sikerül beilleszkedni...de azt hiszem tévedtem...:(
2012. máj. 12. 22:58
 3/12 anonim ***** válasza:
Mindenhol emberek vannak... de miért ítélnek el?
2012. máj. 12. 23:04
 4/12 A kérdező kommentje:
Azt hiszem túl fura vagyok... Valahogy mindig is kilógtam a sorból
2012. máj. 12. 23:07
 5/12 anonim ***** válasza:

Nekem sikerült, megtanultam értékelni és szeretni minden embert.

Az hogy elítélnek, stb sajnos mindenhol előfordul, de nem szabad vele törődni, ha keresztények, előbb-utóbb rájönnek, hogy nem szép dolog.

2012. máj. 13. 02:26
 6/12 anonim ***** válasza:

Az emberek mindenhol csak emberek, sajnos. Tökéletes ember pedig nincs. Az persze alap lenne szerintem, hogy egy keresztény másképp gondolkodjon és éljen, ne csak címkézze magát.

Én abban bízom, hogy ha valaki valóban megtért, újjászületett, akkor Isten formálja őt; így előbb-utóbb a helyükre kerülnek az értékek, viselkedések stb.

Az biztos, hogy nem az emberekre kell nézni, mert akkor sokszor csalódunk. Lehet, hogy te is az a típus vagy, akit soha senki nem fog igazán megérteni, csak Isten. Nem könnyű "életpálya", de megfutható.

Van két dal, amik nálam sokkal jobban elmondják ezt, csak nem találom őket. :(

De rajta vagyok, ha meglesznek, másolom a linkeket. :D

2012. máj. 13. 07:20
 7/12 Granulátum ***** válasza:

De miért akarsz közelebb kerülni?

Eddig nem akartál? Mi volt a kiváltó ok, hogy közelebb akarsz kerülni?

Máskülönben lehet, hogy a személyiséged olyan hogy nem tudsz közelebb kerülni másokhoz, úgyhogy ne erőltesd.

2012. máj. 13. 08:57
 8/12 anonim ***** válasza:

Nem, a vallás nem a közelebb kerülés eszköze. Sőt, sok esetben az ellenkezője, a vallási fanatikusokra gondolok, akikkel vagy egyetértesz, vagy gyűlölni fognak.

A közelebb kerülés eszköze a nyitottság, empátia, mások problémáinak elfogadása, a segíteni akarás, a türelem. Egy idő után megtanulhatod felismerni ezeket a jegyeket másokban is. Ha így viselkedsz, lesznek akik hülyének néznek. Őket eleinte kerüld ki, míg meg nem tanulod a kezelésüket. Lesznek, akik hálásak lesznek, velük apránként megértetheted, hogy ez fölösleges, elég, ha ugyanezt teszik ők is másokkal. És lesznek, akik felismerik, hogy közülük való vagy. Máris lesznek barátaid. Persze ez nagyon hosszú folyamat és nagy kitartást igényel.

2012. máj. 13. 09:09
 9/12 A kérdező kommentje:

Mindig is közelebb akartam kerülni másokhoz... csak sosem sikerült...

de én elfogadom őket! sosem vetettem meg még senkit, nég akkor sem ha engem elítéltek...

de én hiába vagyok kedves, próbálok nyitott lenni, beszélgetéseket kezdeményezni...de maximum 1-2 szót mondanak rá, aztán másról beszélnek, vagy elmennek tőlem:(

2012. máj. 13. 10:20
 10/12 anonim ***** válasza:
Szerinted mi ennek az oka? Mivel lógsz ki? Fiú/lány vagy? és kikkel próbálkozol?
2012. máj. 13. 14:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!