Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan lehetnem hitem? Működik...

Hogyan lehetnem hitem? Működik ha kérem, most komolyan?

Figyelt kérdés

Az életem egyáltalánnem működik.

Segítséget sem kaptam pedig kerestem. Olyat meg végképnem ami használna.

Ha már nem tudom irányítani az életem amibe a dúrva önbizalomhiány és önbecsülés hiány is belejátszik legalább lenne hitem.

Mert magamban és avilágban nincs!

Nem hiszem, hogy bármire is képes lennék és abba sem nagyon,hogy jobb lesz a világ.

Legalább az Úr felé lenne hitem. Valami ami biztos pont, kapaszkodó.

Hiába kértem már évekkel ezelött meg sokszor azóta is, semmi.

Miéret van hogy egyesek azonnal kapnak hitet mások meg csak vergődjenek a bizonytalanságban már ha érdekli őket egyáltalán.

Érdekes,hogy a 700-as klubban elég csak összetenni a kezüket az embereknek és hírtelen az Úr szól hozzájuk.

Mások meg .....

2012. aug. 1. 20:00
1 2
 1/13 anonim válasza:

Szia. Nagyon ismerős, amit írsz... Mármint én is éreztem/érzek így időnként!!!

Hiszel Istenben? Mármint hogy létezik, és csak "elmélyíteni" szeretnéd a hited, vagy egyáltalán nem is hiszel?

2012. aug. 1. 20:38
 2/13 anonim ***** válasza:

Szia!.... Olyan szomorú, amit írsz.. Hogy is lehetne? Talán ezt próbáld: minden nap olvass pár sort az Evangéliumokból.. talán a Lukács evangéliummal jó "kezdeni" Ne elemezd, ne vitázz, csak olvasd el.. egy kis rész, azt akár 2x. Hagyd hatni. Szeretet áramlik feléd belőle.

nézd csak J.L. Borges mit ír?

"49. Boldogok, akik emlékezetükben tartják Vergilius vagy Krisztus néhány szavát, mert ezek fénybe borítják napjaikat."

[link]

2012. aug. 1. 21:00
 3/13 Sághegyi Csaba ***** válasza:

Úgy tűnik, hogy hit alatt érzelmi hitet értesz. Ez valóban egy szükséges dolog ahhoz, hogy jól érezzük magunkat azzal kapcsolatban, amiben az elménkkel hiszünk. Én is először érzelmileg kaptam hitet, amit nem tudtam az elmémmel elfogadni addig, amíg meg nem vizsgáltam a hit tényszerű hátterét.

Valami alapvetően fontos. Ha valamit hiszünk, arról valami miatt meg vagyunk győződve, hogy az úgy van. A keresztény hit legelső alapja pedig Jézus feltámadása. Azt kell tehát vizsgálnod, hogy Jézus feltámadt-e. Érzelmi síkon pedig Istent kérned, hogy ha ő van, és szeret, szóljon hozzád. Kis segítség: http://www.youtube.com/watch?v=GFpySHP1u7k

Isten áldjon!

2012. aug. 1. 21:10
 4/13 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Pál apostol ezt írta a Rómaiakhoz írt levelében:

"A hit tehát hallásból van, a hallás pedig a Krisztus beszéde által." - Róm 10,17

A hitet így fogalmazza meg a Biblia:

"A hit pedig a remélt dolgokban való bizalom, és a nem látható dolgok létéről való meggyőződés." - Zsid 11,1

Én is azt tudom tanácsolni, hogy olvasd az Evangéliumokat. Én Máté Evangéliumát ajánlom elsőre, majd János Evangéliumát.

Imádkozz, tárd ki szívedet Isten elé, és kérd állhatatos szívvel, hogy segítsen Rajtad.

Íme néhány bátorító Ige:

"Közel van az ÚR mindenkihez, aki hívja, mindenkihez, aki igazán hívja." - Zsolt 145,18

"Ezért mondom nektek: higgyétek, hogy mindazt, amiért imádkoztok, és amit kértek, megkapjátok, és meg is adatik nektek." - Mt 11,24

"A reménységben örvendezzetek, a nyomorúságban legyetek kitartók, az imádkozásban állhatatosak." - Róm 12,12

"Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt;

és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban." - Fil 4,6-7

Áldás, békesség!

Mihály

2012. aug. 1. 21:14
 5/13 anonim ***** válasza:

Jézus nem véletlen jött le a földre.ennek van két oka, de arról beszéljünk ami téged érint.

Ahhoz, hogy hinni tudj, és ezt már egy másik kérdezőnek is leírtam, szilárdan kell hinned, hogy Ő van.

(Héberek 11:6) . . .Hit nélkül pedig lehetetlen Isten kedvére lenni, mert aki elébe járul, annak hinnie kell, hogy ő van, . . .

Még pedig kételkedés nélkül.

Jakab levele írja, hogy aki kételkedik az

(Jakab 1:6) . . .mert aki kételkedik. . .

(Jakab 1:7) . . .ilyen ember bizony ne vélje, hogy bármit is kap. . .

után na meg kell ismerkedned vele.

(János 17:3) 3 Az pedig az örök élet, hogy ismeretet szerezzenek rólad, az egyedüli igaz Istenről, és arról, akit elküldtél, Jézus Krisztusról.

Mivel a teremtőt egyedül a fia Jézus ismeri tőle fogod megtudni ki a teremtő, milyen tulajdonságai vannak hogyan gondolkodik, vélekedik egyes dolgokról.

Mivel Jézus töltött vele több időt ezért szinte vissza tükröződése az atyjának, mindenben eltanulta atyja dolgait, hogy nekünk megmutassa.

Közben rendszeres ima, ahogy előttem írta a válaszadó, kérj bölcsességet amit szemre hányás nélkül megad, ha hittel kételkedés nélkül kéred.

Nem lehetetlen.

Akik hittel kérik azok úgy veszik a kérést, mikor imádkoznak, hogy már meg is kapták, nincs miért kételkedni, annyira biztos.

A többi önátadás, megkeresztelkedés,

a keresztényi élet ekkortól kezdődik.

2012. aug. 1. 21:36
 6/13 anonim ***** válasza:

[link]

Talán választ ad 1-2 kérdésre

2012. aug. 1. 21:37
 7/13 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező! ÉSzrevetted, hogy a kérdésedbe beírtad ezt? "dúrva önbizalomhiány és önbecsülés hiány"

Ezen rágódj el és erre keress első sorban megoldást. A tény az, hogy Istenhez el lehet jutni a poklon keresztül is, de jobban jársz, ha nem abból az irányból közelíted. :)

Ez amit itt tudatosan, vagy tudat alatt leírtál elég lényeges dolog. Javaslom, hogy előbb ezen a két "ajtón" rágd át magad, hidd el, hogy a két ajtó mögött már több lesz a fény, és Istent is közelebb érzed majd. :)

2012. aug. 2. 12:36
 8/13 anonim ***** válasza:

Az első és legfontosabb lépést már megtetted: vágysz arra, hogy hinni tudj. A második, és szintén fontos lépést is megtetted: kérted. Hogyan kérted? Imádkozol, méghozzá a saját szavaiddal és rendszeresen azért, hogy az Úr elég erőt adjon neked ahhoz, hogy hihess? Ha ezt teszed, minden oké, csak idő kérdése, hogy mikor fog sikerülni.

A dolog szerintem ott hibádzik, hogy nem hiszel abban, hogy képes lehetsz hinni. Kérsz, de nem igazán reméled, hogy kapni fogsz... tudom, ez furcsán hangzik, de hinned kell abban, hogy az Úr válaszolni fog az imáidra, és ki fog segíteni a bajaidból. Bízz abban, hogy kaphatsz választ és segítséget. A kulcsszó: BÍZZ, ÉS NE KÉTELKEDJ.

A másik mód, hogy ragadj meg minden lehetséges eszközt. Az önbizalomhiányon és az önbecsüléshiányon egy jó pszichoterapeuta, pszichológus is segíthet; a szakemberek és orvosok az Úr áldásai azok számára, akiknek segítségre van szükségük, így egyáltalán nem szégyen hozzájuk fordulni.

Keresd az Urat minden lehetséges módon, és ragadj meg - a becsületesség keretein belül - minden eszközt, hogy kilábalj szorult helyzetedből.

2012. aug. 2. 13:09
 9/13 A kérdező kommentje:

Minenkinek köszönöm és előre is bocsánat,de elemezni fogok

1, Igazából nem tudom miyen hitem van vagy, hogy van-e egyáltalán.

Nem tartom magam annak. Bár időszakosan szoktam imádkozni,a halál után csak kell lennie valaminek és talán ahogy az éltünk éljük befolyájolja mi lesz velünk a halál után.

2,apokrifiratok amit linkeltél ! Tehát az egyház nem fogadja el.

3, Nem értem a videót :-))))

Én azt sem tudom,hogyaz elmémmel hiszek-e .

Csak szeretnék hinni. Úgy néz ki, hogy aki hisz az egyfajta leki békébenés nyugalomban él. Kívülről szemlélve. Talán.

Én is szeretnék lelki békét ebben a nem normális világban.

Tudni,hogy jó felé megy az életem,nem aggodalmaskodni,biztosnak lenni abban,hogy van aki vigyáz rám, stb...

4, "A hit pedig a remélt dolgokban való bizalom"

Hinni és remélni ugyan az?

Szerintem ha remélek akkor még nem hiszek.

A hit meg feltétel és megkérdőjelezés nélküli. Vagy nem?

Az nem kétlem,hogy a Bibliában ez áll.

Ez az igazán hívja kicsit olyan amivel vissza lehet élni.

ezek szerint aki hívja, de még nem kapott hitet nem hvta igazán. Mondhatja más. Mert ha igazán hívta volna már lenne hite. De, hogy lehet leellenőrizni,hogy valaki igazán hívta vagy sem ? :-)ezt csak ő érezheti.

Mt 11,24

El kell hinnem ,hogy ami az imámban kérek azt meg is kapom! Na de ha pont hitet kérek,mert az nincs akkor,hogy hihetnék abban,hogy megkapom ?:-)

Ugyen ez vonatkozi az 5-ös eme részére

Jakab levele írja, hogy aki kételkedik az

(Jakab 1:6) . . .mert aki kételkedik. . .

(Jakab 1:7) . . .ilyen ember bizony ne vélje, hogy bármit is kap. .

Én értema rendszeres imát de amikor minden ese imdárkoztam egyet pár hónapig hát... bevallom kicsit beluntam és belefáradtam. Na persze sosem azt kértem,hogy nagyon hamar legyen hitem. De gondoltam,hogy lépcsőzetesen majd csak erősödik. De nem.

6, elöbb végig kell olvasnom

7, Hogy rágjam át magam ezen a két ajtón? Biztos,hogynagyban változtatna az életemen,de nem tudom, hogy változhatnék.

8, A dilidoki nem segít(tudom) csak hülyének néz és fizetni nem fogk azért,hogy nyafoghassak valakinek. A fal ingyen meghalgat.

Azért köszönöm.

2012. aug. 2. 17:56
 10/13 anonim ***** válasza:

Ketteske vagyok. Védőbeszédem következik.:)

Amit linkeltem: egy író, Borges művészi szép alkotása.

De jó. Mert jó író. De arról szól:

Az evangéliumokat olvasd, Jézus szavát, amit megkapsz a könyvesboltban-az Újszövetségből, abból.

Egyébként : az Apokrifok - megjelentek - egyházi kiadásban. Amikor szerkesztették a Bibliát- ezek különféle megfontolásokból kimaradtak (főleg azért, mert féltek, bálványimádás jön vissza - nehéz megérthetősége és félreérthetősége révén. De nem "bűn " olvasni. :) Magam is nagyon kedvelem az apokrif Tamás evangéliumot.

Tehát ezek jók, de később jönnek. Most próbáld meg Szent Lukács evangéliumát olvasni - úgy, ahogy 2-ben ajánlottam. Szerintem nem bánod meg:)

később, egyházi kiadóktól majd az apokrifek,(a legértőbb fordító-magyarázó: Vanyó László pap volt..)

[link]

úgyhogy nem ajánlottam rosszat... nem szoktam:))

*

2012. aug. 2. 19:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!