Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi meggyőzőek?

Jehova Tanúi meggyőzőek?

Figyelt kérdés

Sok JT kérdés volt már a napokban, ezért én is bátorkodom feltenni a sajátom. A történetem ott kezdődik, hogy havonta kapok folyóiratokat, amibe bele szoktam olvasni, sőt, van amikor hosszú percekig személyesen hallgatom a Tanúk érvelését.

Amikor Bibliaidézetekkel alátámasztják a mondanivalójukat, mindig azt gondolom, hogy "hú, ez tényleg összefügg ezzel", de tudni kell, hogy nem vagyok vallásos, nem hiszek senkinek az istenében, sem semmilyen istenben, csak szeretem, ha egy írásmű összefüggő.

Sokszor vádolták a bibliát azzal, hogy összefüggéstelen, hol ezt, hol az ellenkezőjét állítja, ellentmondások nagy csoportja van benne.

De a Tanúk mindent megmagyaráznak, és az ember kezd az írásban mégis összefüggést látni.

Utána jön az, hogy elkezd olvasgatni másokat is, és rendre rácáfolnak a Tanúk állításaira. Ilyen például az a vitakérdés, hogy a Biblia elején szereplő "nap" szó egy napra vonatkozik, vagy egy hosszabb időszakra. A Tanúk szerint hosszabb időszakot ölel fel, ami lehet akar több ezer év is, és azért mondják ezt, mert szerintük az eredeti szövegben a nap egy olyan szóval van megjelölve, ami hosszabb időszakot jelöl. (Pl. Salamon napjaiban azt jelenti, hogy egy hosszú időszakban, míg Salamon élt, és a nap szó így már nem egy 24 órás időt jelöl.) De mások elemezve a szöveget azt mondják az a szó márpedig egy 24 órás napot jelöl kétség kívül.

Nem tudom melyiknek van igaza, de szerintem azért látnak a Tanúk logikát a vallásukban, mert a Társulat mindenbe kapaszkodik, hogy párhuzamot állítson fel, és igazolja saját magát.

A kiadványaikban is ezt igyekszik bemutatni, sokszor még a tudományt is a vallásuk igazolására és szolgálatába állítják, a tudományos eredményeket párhuzamba vonva a Bibliával. A történelemmel is ez a helyzet. De csak azokat veszik át onnan, amik megfelelnek a tanításaiknak.

2012. aug. 1. 13:35
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

Utolsó sorban : remélem Jézus megnyitja szemeiket ,hisz őket is szereti .Mi pedig annyit tehetünk hogy imáinkkal segítjük őket....

(K.GY)

2012. aug. 21. 22:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!