Ateisták! Hány éves korotokról valljátok magatokat annak, aminek?
Figyelt kérdés
Az én mélyen tisztelt nagyszüleim rendszeresen küldik nekem az ívet, éretlenséget és gyermeteg gondolkodásmódot kötnek az ateizmushoz, azt szajkózzák, felnőtt koromra mindenképp kinövök belőle. Nem hinném, hogy feltételezésük valóságalapon nyugodna, de ettől függetlenül jó lenne kézzelfoghatóan megbizonyosodni az igazam felől.
Adott a kérdés.
2012. júl. 31. 22:57
21/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm az ONtopic válaszokat, engem igazolnak. Kérdezném elsősorban a tízestől; a tárgy mégis milyen szempontjából lényeges az ateizmus besorolása? Nem mellékes, ki minek nevezi? A velejárók változatlanok, akár helyeslek, akár cáfolok.
2012. aug. 1. 23:37
22/25 anonim válasza:
Sosem tudtam őszintén hinni Isten létezésében. Próbálkoztam vele, mert azt hittem a nagyszüleim elmondása alapján, hogy az a normális, ha hiszel benne. És évekig (kb 8-14 éves koromig) őrlődtem rajta, hogy mi a gond velem, hogy én nem tudok hinni. Aztán évekig (kb 15-19 éves koromig) vállat vonogattam és azt mondtam, hogy büntessen csak meg az Isten, de akkor sem érdekelnek a szabályai és hinni sem fogok benne. Aztán felnőtt koromra helyreálltak bennem a dolgok és egyszerűen már nem gondolom, hogy létezne Isten. És nem is foglalkoztat, hogy mi van ha tévedek. Egyszerűen nem számít, nem érdekel. Boldog és kiegyensúlyozott ember vagyok, istenhit nélkül. De néha fáj látni az istenhívő nagyanyám letagadott boldogtalanságát. Mert a tekintete nem hazudik. Akármennyit imádkozik, akkor sem.
23/25 anonim válasza:
atheist girl, abszolút a szívemből szóltál. Az időpontokat leszámítva centire, mintha én írtam volna. Annyi különbséggel, hogy én egy évig jártam gyülekezetbe, oda menekültem az agresszív apám elől.
24/25 anonim válasza:
Én így nőttem fel.Meg lettem ugyan keresztelve de anyukám sosem erőltetett rám semmilyen vallási nevelést.Nem ismeretlenek előttem a Bibliában foglalt írások,de mindig úgy gondoltam rá mint egy 2000 éves mesekönyvre.Nagyszüleim szerették volna ha lekonfirmálok,de később belenyugodtak,hogy nem fogok.Minél többet fogtam fel a világból,annál biztosabban mondtam ki magamról,hogy ateista vagyok.Mert milyen Isten engedhette volna idáig fajulni a világot?25/N
25/25 anonim válasza:
Én úgy tizenhárom éve koromtól fogva voltam ateista. Onnan kezdve tudtam, hogy mit jelent a szó. Azelőtt nem foglalkoztam vele, sem a vallással, az életemnek nem volt része a vallás. Volt egy lány az iskolában, aki mindig azzal fenyegetett, hogy megbüntet az Isten, csak mert gyakran voltak nézeteltérésink. Így méginkább nem akartam magamnak semmilyen vallást. Tizenkilenc éves korom óta érdekelnek az ezoterikus tanok, és azóta érdeklődöm a különféle vallások iránt, de egyiket sem tartom magaménak. Viszont a wicca (és a buddhizmus) alapvető gondolata tetszik. Bármint megtehetsz, ha azzal nem ártasz senkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!