Sírni hagyni vagy babusgatni éjjel ha felkel? Melyiket valljátok?
Én sem hagytam őket soha sírni.(4 gyerekem van.)Bármennyire azt mondogatják,ez rettentő káros,mert sosem fog egyedül aludni,megcáfolhatom négyszeresen is.:))
Egyetértek az elsővel.
Próbáld leszoktatni a hajnali ivásról. Szerintem. Ha nincs "miért" felkelnie, akkor elvileg nem is fog. Persze ez idő kérdése. Ne hagyd sírni. Legyen sötét, és ne beszélj hozzá. Max annyit, h "még éjjel van, alszunk, aludni kell.". De egy mondat és slussz. Próbáld visszaaltatni mint ahogy este altatod, és csak akkor gyere ki a szobából, ha már tényleg alszik. Az ivást ne egyből vond meg tőle, mert addig gondolom úgy se fog békén hagyni amíg nem kap, hanem mindig egyre kevesebbet adj neki, míg végül semmit. Ja, és próbálj nem sósat adni neki vacsorára, h tudd, h elvileg kikéne bírnia reggelig ivás nélkül.
Persze minden gyerek más, az enyémnél ez bevált, bár csak 2hós volt. Azóta, talán 6-8hós korától kezdve már 12órákat alszik egyhuzamban.
Ha üvölt nem tudom ott hagyni, ha csak nyöszörög, akkor próbálom őt nem zavarni és olyankor vissza is alszik. De ha nagyon sír, akkor nem hagyom magára.
Ne haragudj, igazi tanácsom nincs, csak annyi, hogy ez még fog alakulni és lesz ez jobb is. Most úgy tűnik rád van szüksége éjjel. Szerintem jó ahogy csinálod, szépen elmondod neki mi a helyzet, és egy idő után biztos, hogy hatásos lesz.
Olyan nincs hogy sose hagyják sírni, ez nekem hihetetlen...
Én igenis hagytam sírni nem is egyszer főleg ha éjszaka csinálta a semmiért. Megnéztem mindent körülötte (pelus, hideg-meleg, evés ivás, felvettem, szeretgettem) és ha ezután is azt csinálta mikor letettem hagytam egy kicsit nem is kellett sokáig gyorsan elcsendesedett és aludt tovább. H nem fogtam a kezét vagy a hátát simogattam. Majd ott hagytam. Egyszer nem aludt köztünk ,egyedül alszik el nappal és este is. Nem bántam meg hogy így csináltam, már 13 hónapos.
tanács: bújjatok össze és hajnalba aludjatok együtt. Ez van nálunk is.
Nálunk hajnalba még a foga is szokott fájni. Pl szopik, és nem enyhíti a fájdalmat a tejcsi. Felül és nyugtalan. 3-4 szer is összebújunk mire sikerül elaludnia mellettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!