Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ateisták! Hány éves korotokról...

Ateisták! Hány éves korotokról valljátok magatokat annak, aminek?

Figyelt kérdés

Az én mélyen tisztelt nagyszüleim rendszeresen küldik nekem az ívet, éretlenséget és gyermeteg gondolkodásmódot kötnek az ateizmushoz, azt szajkózzák, felnőtt koromra mindenképp kinövök belőle. Nem hinném, hogy feltételezésük valóságalapon nyugodna, de ettől függetlenül jó lenne kézzelfoghatóan megbizonyosodni az igazam felől.

Adott a kérdés.

2012. júl. 31. 22:57
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
89%
Az ateizmus nem vallás, hanem egy világnézet.
2012. aug. 1. 10:33
 12/25 anonim ***** válasza:
87%
Sose voltam vallásos, amióta tudom, mint jelent az ateizmus, ateistának vallom magam.
2012. aug. 1. 11:03
 13/25 anonim ***** válasza:
9%

"Az ateizmus nem vallás, hanem egy világnézet."

Aztán eggyel lejjebb:

"ateistának vallom magam."

2012. aug. 1. 11:30
 14/25 anonim ***** válasza:
83%
Az ateizmus nem lehet vallás mert a vallás egy minden bizonyítékot nélkülöző dolog amiben csak feltétel nélkül lehet hinni.Az ateizmust követők azonban semmiben se hisznek feltétel nélkül hanem csak azokat hiszik el amiket bármi féle módon ki lehet mutatni vagy logikailag a bizonyítékok oda vezetnek.Valamint azért se lehet vallás mert a vallásoknak vannak dogmái amik az idők során nem változnak.Nos a tudomány/ateizmus nem dogmatizál semmit se.Minden eddig elfogadott eredményének megadja az esélyt hogy téves és érvekkel megdönthető.
2012. aug. 1. 12:00
 15/25 anonim ***** válasza:
86%

/"Az ateizmus nem vallás, hanem egy világnézet."

Aztán eggyel lejjebb:

"ateistának vallom magam."/

Tehát, egyesek még a magyar nyelvvel sincsenek tisztában, ami elég szomorú. Akkor:

vall:egy ige, amit akkor használunk, ha véleményt alkotunk valamiről, elárulunk valamit (pl. vallomás)

vallás:egy főnév, természetfölötti erőkben való hit, amikhez különféle szertartások társulnak

Nyugodtan utána lehet nézni szótárakban is.

2012. aug. 1. 12:14
 16/25 anonim ***** válasza:
7%
Aki a lexémáknál leragad, és a szemantikáig, pragmatikáig nem lát el, az tényleg nem láthatja az összefüggést.
2012. aug. 1. 12:18
 17/25 anonim ***** válasza:
79%
De úgy látszik a te agyadig sem jut el, amit közöltem. Nem baj, nem a te hibád ez.
2012. aug. 1. 12:20
 18/25 anonim ***** válasza:
91%
Én meg magyarnak vallom magam, akkor most "magyar" hitű vallásos vagyok?
2012. aug. 1. 13:54
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Az ateizmus nem vallás. Az ateizmus akkor lenne vallás, ha lennének dogmái, vagy bárminemű meghatározása. Ugyanez igaz a teizmusra: önmagában nem vallás, hiszen rengeteg egyház van, nem határozzuk meg melyik.

Az ateisták lehetnek vallásosak is, ugyanis mindössze egy kitétel van ahhoz, hogy ateista legyél: ne higgyél istenben vagy istenekben. Ilyen értelemben a buddhisták mind ateisták, ugyanígy a taoisták Kung Fu-ce követői is, vagy a szcientológusok.

Ezért érdemes szétválasztani az ateistát és a nem vallásost, mert a két fogalom marhára nem ugyanaz.

Egyébként az ateizmus akkor vallás, ha a nemdohányzás szenvedély és a nemfocizás hobbi.

2012. aug. 1. 15:21
 20/25 Tom Benko ***** válasza:
100%
@10: Ezt vezesd le, légy szíves!
2012. aug. 1. 23:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!