Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért kell annyit könyörögni?

Miért kell annyit könyörögni?

Figyelt kérdés
Én nem szeretek könyörögni a katolikus miséken. Tudom, hogy az alázatra akarnak nevelni, de nem szeretek úgymond talpat nyalni senkinek. Az életben sem teszem, ezért nem is viszem sokra. Ez az én elvem, független vagyok, nem szorulok senkire, Istent szeretem úgy mint Jób, akit szeretek azt szeretem, nincs szükségem talpnyaló ajnározásra. Istennek sem szoktam könyörögni, egy társként kezelem.
2012. júl. 31. 17:03
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Hála a Jó Istennek, vallásszabadság van.

Nem kell könyörögni. Templomba járni sem kell.

Választhatsz más vallást, vagy hagyhatod az egészet a fenébe.

Ha viszont fontos neked a hited, vagy a katolikus vallás úgy általában, akkor nem nagyon van más választásod, mint hogy elfogadod az egyház szabályait. A vallás (egyik) lényege ugyanis az, hogy aláveted magad az egyház által meghatározott normáknak. Attól leszel katolikus, hogy úgy viselkedsz, mint a katolikusok.

2012. aug. 1. 14:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!