Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Magát csak a Bibliát olvasva...

Magát csak a Bibliát olvasva az ember egyből hívő lesz?

Figyelt kérdés

Vagy olyan is van,hogy elolvasta az egészet,és azt mondta:ez ostobaság!

?

2012. júl. 29. 22:36
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
57%
Lepontozhattok passzióból, nem bánom, leírom akkor is, hogy az én hitetlenségemre szintúgy csak ráerősített. Ellentmondásba ütköztem már az első oldalak valamelyikén, képtelen voltam komolyan venni a továbbiakban, így hát mit volt mit tennem, visszacsúsztattam a polcon elfoglalt helyére. Azóta is ott porosodik.
2012. júl. 30. 23:07
 12/17 anonim ***** válasza:
83%

Én azért kezdtem el olvasni, hogy más vallásúként majd jó kis teológiai vitákat tudjak folytatni ellenében -

nos, most ott tartok, hogy lehet fordítva sül el a dolog, ha egy nap nincs időm olvasni a Bibliát, akkor este rossz kedvűen alszom el.

2012. júl. 30. 23:35
 13/17 anonim ***** válasza:
54%

Az igazán hívő keresztény nem csak olvassa a bibliát, mint egy könyvet.

Ennél a könyvnél többről van szó. elmélkedéssel tanulmányozással lehet csak valaki "hívő" amit a cselekedeteivel is bizonyít.A hithez elengedhetetlen a tett is, mert az egyik a másik nélkül nem létezik, mivel csak a szó nem elég.

(Jakab 2:17) 17 Ugyanígy a hit is, ha nincsenek cselekedetei, halott önmagában.

A hitnek szilárd meggyőződésen kell alapulnia, mert ha a talaj homokból van, jön az eső és elmossa azt.

2012. júl. 31. 08:45
 14/17 anonim ***** válasza:
64%
Nem lesz valaki hívő pusztán attól, hogy elolvassa a Bibliát. Ahhoz, hogy valaki hívő legyen, elsősorban az kell, hogy az illető tudni akarja az igazságot, keresse az Urat. A Biblia elolvasása sokat segíthet ebben: az olvasás hatására általában kérdések merülnek fel az emberben, amelyek hatására lehet, hogy az Úr felé fordul. De nem biztos. Ha valaki csak elolvassa, mint egy regényt, nem sokra megy vele - még akkor sem, ha sok idézetet bemagol. A Biblia olvasása - inkább tanulmányozásnak mondanám - akkor válik az ember hasznára, ha elgondolkodik rajta, törekszik a megértésére, imádkozik, hogy megérthesse, szóval elmélyed benne.
2012. júl. 31. 09:35
 15/17 anonim ***** válasza:
65%
Attól hogy elolvasod a Bibliát,(a szentírást)még nem leszel keresztény.Hinned kell teljes szívedből az Isten igéjét és vallanod hogy Jézus a te megváltód.Meg kell térned Jézus Krisztusban és akkor már mondhatod hogy a hited által hívő vagy...
2012. júl. 31. 14:24
 16/17 anonim ***** válasza:
0%

sok alapos és komoly olvasó megundorodik a Bibliától...

mert abban a könyvben aztán tényleg minden benne van

a Biblia pontosan olyan, mint a világ

2012. aug. 4. 01:02
 17/17 anonim ***** válasza:

Music Inspired By The Story

Jeremy Camp - Move In Me (Paul)

http://www.youtube.com/watch?v=DMKYE6LqCPk

Todd Smith- Broken Praise (Job)

http://www.youtube.com/watch?v=u5cKV8G3WMg

Bring Us Home (Joshua) - Tait, Blanca Callahan & Lecrae

http://www.youtube.com/watch?v=3TfcmZog6h4

2012. aug. 5. 03:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!