Hozzánk miért nem járnak Jehova Tanúi?
Nos Nagyon sajnálom de ebben az ügyben nem csak Én de a több mint 7. millió testvérem sem tehet semmit.:(
Jézus parancsát nem bírálhatom felül.
Maradok tisztelettel
Kedves hozzá szóló.
(2Timóteusz 4:3-5) 3 Mert lesz időszak, amikor az egészséges tanítást nem fogják elviselni, hanem a saját kívánságaikkal összhangban gyűjtenek össze maguknak tanítókat, hogy csiklandoztassák a fülüket; 4 és az igazságtól elfordítják fülüket, a valótlan történetekhez ellenben odafordulnak. 5 Te azonban maradj meggondolt mindenben, szenvedd el a rosszat, végezd az evangéliumhirdető munkáját, teljesen lásd el szolgálatodat.
Azt a módszert alkalmazzuk amit Jézus mondott.
Az apostolok is mentek más vallású emberekhez, hogy elmondják az igazságot, ezáltal felkutatva ki a méltó a jó hírre.
Jézus sem, és az apostolok sem hagytak a bibliában olyan kikötést, hogy zenés rendezvényeket szervezzünk.
Pál apostol vissza tért arra a helyre ahol megkövezték, mert ezt az utasítást kapta.:(
a feltámadott Jézus jól ismerte Pál hátterét, tanulmányait és személyiségét; ezt mondta Ananiásnak: „Eredj el, mert ő nékem választott edényem, hogy hordozza az én nevemet a pogányok és királyok, és Izráel fiai előtt. Mert én megmutatom néki, mennyit kell néki az én nevemért szenvedni” (Cselekedetek 9:13–16). Saulus most már a megfelelő ügyre irányította buzgalmát, ezért nagy szerepet játszott a Királyság-üzenet távoli területekre való terjesztésében.
Nekünk nem különben szenvednünk kell a kívül állóktól Jézus nevéért, mert ezt a munkát Ő így kéri.
Az isten által kapott munkát a teremtő hivatott eldönteni hogyan legyen, és Ő semmilyen emberhez nem fog alkalmazkodni.
Az embereknek kell hozzá alkalmazkodni.Ha kényelmetlen, vagy nem tetszik akkor is.:(
Lehet, hogy Pál apostol is szívesebben ment volna szabad idejében sörözni a barátaival, vagy más apostolokkal., de ez nem így működik.
Mi is tölthetnénk a szabad időnket sok más félével, de isten akaratára csak azok mondanak nemet akik nem értenek egyet a biblia leírásával, és a maguk kényelme szerint akarnak a teremtőnek tetszeni.
Maradok tisztelettel
Kérlek ne sértődj meg a következőkön, nem sértés a szándékom vele:
A bibliai idézetek remek választások, amikor saját döntéseiteket indokoljátok meg, azaz hogy miért cselekedtek.
Viszont azt meg kell értened, hogy egy nem kereszténynek kb. annyit jelent, mintha a Pál utcai fiúkból idéznél.
A vallási konfliktusok is ilyen módon keletkeznek, a békés együttélés megsértése igazából, ami mellett kiállsz. A térítésnek nem kéne békétlenséget és ellenségeskedést szítania, és mint észreveheted, ez az eredménye. Rengeteg mindent ír a Biblia, számtalan értelmezése is született az idők folyamán, az egyház is próbált felvilágosodni és belátni, hogy voltak rossz döntéseik. Kétlem, hogy egy toleráns térítési módszer Isten akarata ellen lenne.
Kedves válaszoló.
Ezek nem remek választások.:(O:
Ugyan hogyan lehetne másképp magyarázni azt a parancsot, hogy menj prédikálni, hirdesd Isten királyságát kedvező és kedvezőtlen időben? :O
(2Timóteusz 4:2) 2 prédikáld a szót, a sürgősség érzetével légy ezen a kedvező időszakban is, a bajokkal terhes időszakban is, feddj, dorgálj, buzdíts, teljes hosszútűréssel és a tanítás művészetével.
Ez nem arról szól, hogy megyek ha kedvem tartja, mert mint látható sürgős ez a munka az idő rövid.:(
(Máté 9:36-38) . . .. 37 Akkor így szólt a tanítványaihoz: „Igen, az aratnivaló sok, de a munkás kevés. 38 Kérve kérjétek hát az aratás Urát, hogy küldjön ki munkásokat az aratásába.”
Közel nyolc milliárd ember él a földön, és mi csak az 1%-a
vagyunk 236 országban. :(
Úgy érzem hogy nem a bibliának kell hozzám igazodnia, hanem nekem kell a bibliához idomulni, ha halál is jár érte.
S a jövendölésekben benne van az is hogy hamarosan bántani fogják Jehova népét, de nem a prédikálásuk miatt a napok befejező részében.
(Ezékiel 38:16) 16 Rátörsz az én népemre, mint a felhők, hogy beborítsd azt a földet. A napok befejező részében következik ez be, én pedig elhozlak országom ellen, hogy megismerjenek engem a nemzetek, amikor megszentelem magamat rajtad a szemük láttára, ó, Góg!’«
Tisztelettel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!