Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit szóltok az ötletemhez?

Mit szóltok az ötletemhez?

Figyelt kérdés
Én nagyon szeretek a hajógyári szigetre járni bulizni, viszont ott a szórakozóhelyeken túl sok a paráznaság, drog és világi dolgok.Szóval az jutott eszembe hogy ha majd milliomos leszek megveszem az egyik szórakozóhelyet és keresztény szórakozóhelyet csinálok belőle ahol jólérezhetik magukat a keresztények egymást között és persze minden a biblia szerint menne. Szerinted jó ötlet?
2012. júl. 23. 22:40
1 2 3
 11/23 eric_one ***** válasza:
WOOOOUUUWW! HÚÚUUúúuuu de jó ötlet hogy ez eddig nem jutott eszembe!? Már el is képzelem hogy minden olyan lenne mint a bibliában. A Dunából szednénk a vizet, amely borrá változna, a kaja ingyen lenne (hal+kenyér)sőt lisztünk is lenne már csak egy özvegyasszony kellene aki nagyüzembe süti a pogácsát. Csápolnánk a keresztény koncertek alatt, égig érő tábortűz meg mi-egyebek..... és akkor felébredek és azt mondom....-Milyen baromságot álmodtam, nem kellett volna estére semmit enni...... :)
2012. júl. 24. 06:50
 12/23 anonim ***** válasza:
Minden a Biblia szerint menne? tehát innátok a bort ezerrel,a bulikon? rongálnátok a szervezeteteket? Világi dolgok,ejnye-bejnye! és a milliomosság,hogy fér össze Jézus életvitelével? gyanús vagy te nekem,szerintem te sutyiban az ördögöt akarod szolgálni....
2012. júl. 24. 07:12
 13/23 Alaque ***** válasza:

Teljesen hülye ötlet. Aki keresztény, annak nyilván többségében keresztény barátai vannak, akikkel tud az Urat dicsérve szórakozni. Én tuti nem mennék olyan helyre, ahol agymosott, bárgyúan mosolygó emósok meg akarnak téríteni narancslevet szürcsölgetve. Volt már szerencsém pár ilyenhez. Az ő szerencséjük meg az volt, hogy dzsedáj vallású vagyok, és nem verek agyon embereket

puszta szűk látókörűségükért. Meg általában, gondolom, a normális nem keresztények is zsigerből elkerülnék az ilyen helyeket. Szóval fölösleges.

Annak a majomnak meg, amelyik szerint az ördög (!!!) a Szentírásból idéz, külön gratulálok! :D

2012. júl. 24. 08:06
 14/23 anonim ***** válasza:

Bocsi de a majom nem én vagyok, mindenki magából indul ki.

Javaslom olvasd már el a Máté evangéliuma 4 fejezetét.

(Máté 4:5-7) 5 Akkor az Ördög magával vitte őt a szent városba, odaállította a templom párkányára, 6 és ezt mondta neki: „Ha Isten fia vagy, vesd le magadat; mert meg van írva: »Parancsot ad felőled angyalainak, és tenyerükön fognak hordozni, hogy soha ne üsd kőbe a lábad.«” 7 Jézus így szólt hozzá: „Viszont meg van írva: »Ne tedd próbára Jehovát, a te Istenedet.«”

Ha megfigyeled az ördög a zsoltárokból idéz, azt mondja Jézusnak, hogy meg van írva, (Zsoltárok 91:11) 11 Mert angyalainak parancsol felőled, Hogy oltalmazzanak minden utadon. . .

De Jézus vissza utal egy másik írásra.

Szia:(

2012. júl. 24. 09:26
 15/23 anonim ***** válasza:

Vannak keresztény kávéházak.

Egy keresztény szórakozóhelynek szerintem semmi értelme nincs. Leonard Ravenhill szerint "Entertainment is the devil's substitute for joy", azaz kb. az ördög a szórakoztatást találta ki az öröm helyett.

Végül is, mi lenne egy ilyen hely célja?

2012. júl. 24. 10:22
 16/23 Alaque ***** válasza:

Kedves nem majom, ne haragudj, amiért minősítettelek, de ha szerinted ez úgy történt, hogy Jézus áll a hegyen már ikszedik napja, erre odamegy hozzá az ördög, és idéz neki a szentírásból, hát továbbra is fogadd gratulációmat!

Bár jobban belegondolva, jogos, én voltam a majom, amiért azt gondoltam, hogy ez egy allegória, ahelyett, hogy elhittem volna, hogy pont így, ahogy le van írva, megtörtént. Biztos ott állt mellette Máté apostol és végignézte és leírta. Mint ahogy a Jelenések könyvét is úgy kell értelmezni, ahogy le van írva, hiszen úgy sokkal valószerűbb, tényleg.

2012. júl. 24. 12:41
 17/23 Sághegyi Csaba ***** válasza:
Az ötlet izgalmas, magam is álmodozom keresztény rock klubról. Csak épp megvalósíthatatlan, egy nyilvános helyre valamennyire beszivárog a fertő. De nekem tetszik az elgondolás. :)
2012. júl. 24. 13:58
 18/23 anonim ***** válasza:
Szép dolog álmodni, de a megvalósításba állam bácsinak is lesz némi beleszólása. Maga az ötlet is erősen elrugaszkodott a valóságtól, egyszerűen nem tartom reálisnak a megvalósítást, főleg, mivel ez elég erős diszkriminációnak minősülne mindenki másra nézve, és csak még jobban utálnák a normális keresztényeket.
2012. júl. 24. 15:40
 19/23 anonim ***** válasza:

Kedves Alaque.

Mivel az ördög egy valós személy és tud beszélni, nyilván való hogy Jézus nem magával beszélgetett.(Jób könyve 1,2 rész)itt meg a teremtővel beszélgetett)

Máté pedig mint a többi Biliai író, vagy ihletés alatt írta le a történeteket, vagy alapos utána járás által amit szintén a teremtő szelleme vezetett.

És miért ne ismerné az írásokat az ellenség, hiszen az ember teremtése óta mindent lát és figyel.

6000. éves tapasztalata van, velünk szemben akik csak legfeljebb 70-80. évet élünk.

Ettől olyan jó eltérítő!!!!

2012. júl. 24. 15:56
 20/23 anonim ***** válasza:

Nem jó ötlet.

Már Káinnak mondta az ÚR: "az ajtónál hever a bûn, feléd vágyakozik, de te URALKODJÁL RAJTA.” ( 1Móz 4:7 )

Igaz, Káin ennek ellenére, ezután ölte meg Ábelt.

Mindenesetre az erény KÍSÉRTÉS NÉLKÜL NEM erény. Ha nincs mit enned, könnyû bôjtölni.

Még egy megjegyzés az "erényrôl":

A "ne paráználkodj" csak a hetedik parancsolat. Elôtte van:

1. "Én vagyok az Örökkévaló, a te Istened, AKI KIVEZETTELEK Egyiptom országából, a SZOLGASÁG HÁZÁBÓL." ( Vagyis fogadd el I-tent és CSAK ÔT szolgáld ( ne pl a vagyont vagy a "hatalmasokat" ) )

4. "Hat napon át dolgozzál és végezd el minden munkádat."

Azután még "tiszteld szüleidet", "ne ölj", "ne lopj, és csak ez után. :)

( Kivonulás könyve ( Mózes második könyve) 20. fejezet, ismétli: Mózes ötödik könyve 5. fejezet )

Persze, nem azt mondom, hogy nyugodtan, fûvel, fával, hanem, hogy elsôsorban ezekrôl nem szabad megfeledkezni és persze a többirôl se.

Akár keresztény valaki, akár nem. :)

2012. júl. 24. 15:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!