Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit szóltok az ötletemhez?

Mit szóltok az ötletemhez?

Figyelt kérdés
Arról van szó, hogy a mérnöki karokra a felvételi vizsga egyik követelménye lenne a bűvös kocka 1 percen belüli kirakása, mivel így meggyőződhetnek a felvételiző térben való gondolkodásáról, és az ahhoz kapcsolódó gyors döntésképességéről.
2012. máj. 6. 01:17
 1/6 anonim ***** válasza:
Szerintem h.lyeség..a rubik kocka kirakásának meg van a technikája, h mikor merre kell csavarni, és ez tanulható..én pl. már tizen egy-néhány évesen ki tudtam rakni
2012. máj. 6. 01:26
 2/6 anonim ***** válasza:

Nem igazán kell hozzá még csak igazi térlátás sem.

Ahhoz, hogy "térlátást tesztelj", az kellene, hogy eléraksz a felvételiző elő egy Rubik-kockát, majd ÍRJA LE a kocka forgatása nélkül a kirakás lépéseit. Ekkor már valóban gondolkodni kell a térben...

Amúgy nem nagy kunszt megtanulni kirakni a bűvös kockát, szerintem én is kirakom egy percen belül, de kettő alatt biztos :), mégis teljesen más területen ténykedek, mint a mérnöki pálya.

2012. máj. 6. 02:30
 3/6 anonim ***** válasza:

A Rubik-kocka nem egyenlő a bűvös kockával! :) Szerintem nem rossz ötlet, bár az egy perces időlimit elég kevésnek tűnik. Ismerősöm pár perc alatt kirakott egyet, noha azelőtt a kezében sem volt hasonló. Bezzeg én, hiába nézegettem fél óráig, sehogy sem sikerült kiraknom. Meg is látszik, hogy inkább humán beállítottságú vagyok. (Noha a matek is ment, de inkább csak a sok gyakorlás miatt, az eszem nem lenne meg egy mérnöki karhoz. Ha pedig magolással jutnék be, úgysem válna belőlem jó szakember)

Én támogatnám az ötleted :)

2012. máj. 6. 03:10
 4/6 anonim ***** válasza:

Én erre gondoltam, mint bűvös kocka:

[link]

2012. máj. 6. 03:12
 5/6 anonim ***** válasza:
én matematikus vagyok, de nem tudom kirakni. szóval ez semmit se jelent.
2012. máj. 6. 10:54
 6/6 A kérdező kommentje:

Nem rossz ötlet az elméleti kirakás sem, de az inkább a záróvizsga része legyen.

Tudom, hogy nem sok ídö az 1 perc, de éppen ez az, ami kicsit nehezíti, hiszen nincs idö sokat töprengeni rajta.

Megjegyzem ez csak az én ötletem, nem fogom szorgalmazni a bevezetését.

2012. máj. 6. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!