Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Magyarországon jellemző a...

Magyarországon jellemző a körülmetélés?

Figyelt kérdés

Alig van hazánkban olyan ember, aki komolyan gyakorolja a vallását. Legtöbben csak rámondják, hogy ilyen-olyan vallásúak, de a nagy ünnepek kivételével, nem foglalkoznak a témával, sőt, van a ki az ünnepekkel sem. Akkor ez az orvosi beavatkozást, vagy inkább kínzás, ez náluk is minden esetben megtörténik? Vagy ezt sem veszik olyan szigorúan?

+Te hány embert ismersz, aki körül van metélve?

2012. júl. 23. 14:06
1 2
 11/17 Hazardteam ***** válasza:
100%
A vicc jó, a vélekedés rossz. Orvosi, ellenőrzött és többszörösen igazolt, dokumentált dologról beszélünk, szappan ide, vagy oda. A vallási részt vitatni meg már olyan szintű hitvitába torkollna, aminek én momentán nem látom értelmét.
2012. júl. 25. 04:31
 12/17 Pietrosol ***** válasza:
69%

Szia!

Egy kisfiút ismerek,akinek a fitymáját levágták,de neki nagyon súlyos fitymaszűkülete volt!

Egyébként nem gondolom,hogy az ember fitymával született volna,ha nem lenne rá szükség!

Vagy tévedett volna a Teremtő?

Én az alapos tisztálkodást találtam ki a fertőzések megelőzésére!Senkinek,semmilyen fertőzést nem okoztam,pedig elég betyár voltam,mielőtt révbe értem!

2012. júl. 25. 09:05
 13/17 anonim ***** válasza:
95%

Nnna, akkor az eddigiekhez hozzáteszem, amit tudok. :P

Szerencsére megúsztam egy kis visszakereséssel + copy & paste-tel:

Bizonyos orvosi vizsgálatok szerint egészségügyi szempontból pontosan a 8. nap a legalkalmasabb a beavatkozás elvégzésére. Dr. McMillen: Elkerülhető betegségek c. könyvében írt erről részletesen, plusz - egyebek mellett - a körülmetéltség - körülmetéletlenség és a méhnyakrák közötti összefüggésről is.

Egy cikk vonatkozó részlete a könyvvel kapcsolatban:

<< Az Ábrahámmal kötött szövetség jelével kapcsolatban Isten ezt mondta: "Nyolc napos korában metéljetek körül minden fiúgyermeket " Később ezt a követelményt ismételten előírták Izrael nemzete számára (Móz.I.17:12; Móz.III.12:2,3). Akkor nem fűztek hozzá bővebb magyarázatot, miért a nyolcadik napon kellett ennek megtörténnie, ma már ismerjük az okát. Az orvosi kutatások fényt derítettek arra, hogy a véralvadás egyik faktora, a K-vitamin csak erre az időpontra ér el megfelelő szintet. A véralvadás másik fontos tényezője, a protrombin pedig a születés utáni nyolcadik napon éri el gyermek életében a legmagasabb értéket. Erre a tényre támaszkodva Dr. S. I. McMillen így következtetett: "A nyolcadik nap a legalkalmasabb a körülmetélés elvégzésére." Véletlen egybeesés csupán? Mert ha mondjuk a Biblia nem Isten szava, hanem egy hamisítvány, akkor honnan tudta Ábrahám, és később Mózes azt, hogy a csecsemőknél a 8. nap az, amikor a kicsi nem vérzik el ettől a beavatkozástól, sőt, semmi károsodást nem szenved? Nem valószínű, hogy csecsemők tömegeit gyilkolták le azért, hogy ezt a 8. napot végre kikísérletezzék! >>

A teljes cikket egyéb érdekességekkel az alábbi kérdéshez írt válaszomban belinkeltem + vigera válasza nagyon sok érdekes infót tartalmaz:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__2..

Még egy kérdés a témában:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__2..

Jó olvasást. :)

2012. júl. 25. 21:01
 14/17 mustafa33 ***** válasza:
100%
A Mózesi törvények, legyenek akár Isteni eredetűek akár emberiek, egy nagyon nagy tudás átadása vagy átmentése egy hozzá képest primitív társadalomban élő népnek. Olyan formában, ahogy az képes bevenni és megtartani. És ezek a törvények mind a kiválasztott nép túlélését biztosítják azon természeti és társadalmi körülmények között.
2012. júl. 25. 21:16
 15/17 anonim ***** válasza:
78%
Magyarországon valóban nem túl gyakori, kb 5 % körül van, ezzel szemben Ny-Európában is sokkal elterjedtebb (15 - 20 %) az angolszász országokban ennél is több. Az USA-ban 70 - 80 % körül van és persze az arab világban és a zsidóknál 100 %. Szerinem érdemes megcsináltatni, rutin beavatkozás.
2012. júl. 31. 09:28
 16/17 mustafa33 ***** válasza:
78%
Annácska, csináltassa meg ha érdemes. Magának.
2012. aug. 2. 00:10
 17/17 Hazardteam ***** válasza:
95%
Most sajnálod azt a kis bőrt?:) Ne legyé má lekvár:)
2012. aug. 2. 02:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!