18 éves vagyok, és nem hiszek istenben, valamint a vallást is elég furcsa dolognak gondolom, hogy emberek milliói olyas valakiben/valakikben hisznek akikről nem is biztos, hogy léteztek. És teljesen fanatikussá válnak. Egyébként semmi problémám nincs a hívő emberekkel amíg elfogadható keretek között "hisznek". De amikor olyanokat mondanak nekem hogy a pokolban fogok égni meg ilyesmi akkor felkapom a vizet és kiosztom őket. Nektek mi a véleményetek?
Valószínű, hogy a tudatod alatt így reagálsz( a tested), viszont nem tudod milyen biztonság érzete van az embernek, amikor hisz, hogy Jóisten van és vigyáz rá. Minden ember olyan terheket kap amelyeket el tud lelkileg bírni, és annyi időt itt a földön amennyi idő alatt képes megtérni, és a lelki házát felépíteni. Előszőr keressétek Istennek országát és a többi megadatik néktek: ha a Binliát úgy olvasod, hogy Istentől kért hittel megérted,és elfogadod, majd be is tartod Jóisten akaratát és rendeletét nem érhet olyan baj mely utadba állna.
2012. júl. 19. 10:54
12/15 anonim válasza:
Ezen én is elgondolkoztam sokszor hogy mi is lehet az igaz vallás miért az egyik miért a másik . Nem tudom miért higgyek A Bibliának vagy a Koránnak vagy a Zsidó vallásnak . Bármelyikről olvasok és nem egy perceket gondolkozok rajtuk mindig arra jutok hogy hülyeség . Egy Isten aki embereket teremt minek ? Hiszen ő az Isten azt tehet amit akar . Belegondolva nem értem meg miért teremtett volna meg minket . Próbáltam Logikusan hozzá állni és arra jutottam ha tényleg van Isten akkor abból nem 1 van hanem több és valami szerződést kötöttek és a szerződés miatt lettünk mi emberek . De ezt sem láttam ésszerűnek és megpróbáltam elhitetni magammal hogy a világ a fizika és a matematika törvényei alapján működik az emberi lét a véletlen műve a halál után az ember meghal és kész . Ezt sem hiszem el hiszen miért éreznék és miért tudnánk gondolkodni ha csak a pusztulásra lennénk hivatottak . Ezután leültem a gép elé és megbízható oldalakról olvastam minden féle vallásról órákon át . Minden vallásban megfogott valami de minden vallásba volt egy csavar ami miatt nekem nem tetszett "nem jött be " . Végül arra jutottam hogyha van Isten / Istenek azért adtak nekünk értelmet és nem csak azért tehetünk jót rosszat mert nem csak!Nem csak élünk és meghalunk hanem van az istennek(nek) további célja azzal hogy értelmet adott egy testnek . Rá jöttem arra is hogy a Templom az isten tiszteletről szól az istennek való köszönet nyilvánításról . Az isten(ek) megteremtették a jót és a rosszat minden ember eldöntheti melyik oldalon áll így az istenek is eldöntik hogy milyen sorsot érdemelnek az életben és az élet után . Röviden minden vallás erről szól csak egy kicsit mesékkel megfűszerezve . Bár nem mondom azt hogy katolikus vagyok vagy Muszlim , mindig leülök imádkozni elbeszélgetek az istennel és mint elöbb írtam nem keresztényként nem muszlimként hanem emberként Imádkozok és élek . ( Jakab Gergő írása )
2012. júl. 19. 14:29
13/15 anonim válasza:
Néhány hónappal ezelőtt még én sem hittem létezésében. Véletlenül kezdtem el hinni, akkor elöntött egy kellemes érzés és azóta is hiszek benne. Nem tudom van-e pokol vagy nincs majd meglátjuk. Én remélem, hogy nincs, mert szerintem senki sem érdemli meg, hogy örökké égjen vagy kínozzák a pokolban. Én nem ítélem el azokat, akik nem hisznek, mert én is közéjük tartoztam és kb. így gondolkodtam, mint te. Amióta hiszek látom, hogy Isten a maga módján megszólítja az embereket, amikor eljön az ideje. Remélem neked is eljön.
2012. júl. 19. 15:29
14/15 anonim válasza:
Igazad van, őrizd meg a józan eszed! :-)
2012. júl. 19. 23:35
15/15 anonim válasza:
A fanatikusság több odalú dolog. Lehet olyan is, aki fanatikusan olyanná akar válni mint Jézus, állandóan az Ő természetét akarja átvenni. Pl. ha Jézus találkozik egy hitetlennel, akkor nem beszél neki Istenről csak példabeszédeket mond neki, az élet igazságaira vezeti rá. Ha nagyon nem megy otthagyja. Jézus soha nem arrogáns. A másik, hogy Jézus belelátott az emberekbe, ezért nagy római vezíreket nem terelgetett a helyes útra, azok a gyilkolászáshoz értettek csak, semmi nyoma nem volt bennük a szelídségnek. Sajnos nekünk ez nem adatott meg, tehát beszélget az ember a másikkal és megismeri, ha nagyon hitetlen akkor szépen odébb áll és nem szidja a pokollal, csak elódalog.
Mert amit az írás is mond:
"Iszonyat az igazaknak a hamis ember; és iszonyat az istentelennek az igaz úton járó."
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!