Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Csak én gondolom úgy, hogy...

Csak én gondolom úgy, hogy ezek félremagyarázások? Lent.

Figyelt kérdés

Egy ismerősöm, aki református teológiát végzett, megkérdeztem néhány Bibliai részről, hogy hogyan is kell értelmezni.

1. Megkérdeztem, hogy az 1Móz 32,25-ben Jákób kivel tusakodott. Erre az volt a válasz, hogy a lelkiismeretével.

Íme a Bibliai igerész:

"De fölkelt még azon az éjszakán, fogta két feleségét, két szolgálóját és tizenegy gyermekét, és átkelt a Jabbók-gázlónál.

Fogta és átküldte őket a patakon, és átküldte mindenét. 25Jákób pedig ott maradt egyedül. Ekkor Valaki tusakodott vele egészen hajnalhasadtáig.

De látta, hogy nem bír vele, ezért megütötte a csípője forgócsontját, és kificamodott Jákób csípőjének forgócsontja a tusakodás közben.

Akkor ezt mondta Jákóbnak: Bocsáss el, mert hajnalodik! Ő azt felelte: Nem bocsátlak el, amíg meg nem áldasz engem.

Ekkor megkérdezte tőle: Mi a neved? Ő így felelt: Jákób.

Erre azt mondta: Nem Jákób lesz ezután a neved, hanem Izráel, mert küzdöttél Istennel és emberekkel, és győztél.

Jákób ezt kérte: Mondd meg nekem a nevedet! De ő ezt mondta: Miért kérdezed a nevemet? És megáldotta őt."

1Móz 32,23-30

A lelkiismeret meg tud áldani?

2. Megkérdeztem, hogy mi is a Leviatán. Erre a válasz az volt, hogy a Leviatán a Sátán.

"Azon a napon megbünteti az ÚR kemény, nagy, erős kardjával Leviátánt, a gyors kígyót, Leviátánt, a tekergő kígyót, és megöli a tengerben lakó szörnyeteget."

Ézs 27,1

Egy tengeri szörny lenne a Sátán?

3. Megkérdeztem, hogy a Sátán fellázadása és levetetése benne van-e a Bibliában. Azt válaszolta, hogy nincs benne. Valamint mondtam, hogy a Lucifer szó fényhozót jelent, erre az volt a válasz, hogy ez hülyeség, ez kitaláció.

A Sátán fellázadása és levetetése itt található: Ézs 14,12-15

Most akkor ismerősöm helyesen magyaráz vagy sem?

2012. jún. 2. 20:00
 1/6 anonim ***** válasza:
Szerintem egyiket sem magyarázza helyesen.
2012. jún. 2. 20:07
 2/6 anonim ***** válasza:

A válaszokat tudod, nem értem a kérdésedet. Tudod, hogy az ismerősöd egyáltalán nem áll a Bibliai tanulmányai magaslatán.

1: Amint te is tudod, nem a lelkiismerete volt.

2: Hallottál már a kriptozoológiáról?

3: Te is tudod, hogy benne van. Lásd még Ezékiel 28:13-18

2012. jún. 2. 20:08
 3/6 anonim ***** válasza:

Két dologhoz tudok hozzáfűzni. Ezt nem én mondom, hívők mondták:

1. Sokan azt mondják, hogy Sátán volt ama kígyó, aki a paradicsomban Évát és így Ádámot átverte. Valahol a Bibliában pont így is utalnak a Sátánra, hogy "ama kígyó". Mások szerint a kígyó a legjobb hasonlat Sátánra, és jelképesen kell értelmezni a Bibliát.

2. Leviátánról én azt hallottam, hogy valószínűleg egy dinoszaurusz volt. Legalábbis ezzel érvelnek a hívők a dinoszauruszcsontok kapcsán, és az icai-kövek miatt, ahol ember és dinoszaurusz együtt látható. D még a sárkány legendákat is ezzel magyarázzák, tehát azzal, hogy élhetett együtt ember és dinó, csak az özönvízkor a dinók nagy része kipusztult. Más szerint még az ember teremtése előtt léteztek a dinoszauruszok, és az özönvízkor pusztultak ki végleg. Megint más szerint az özönvíz után is maradt még, és Sárkányölő Szent György is egy ilyen utolsó példánnyal találkozott.

2012. jún. 2. 20:32
 4/6 anonim ***** válasza:

1. A lelkiismeret valóban nem tud megáldani, de ezt az igerészt éppen így is lehet értelmezni. Ne feledjük,a lelkiismeret Isten hangja.

2. Leviatán egy jelkép. A sátán jelképe.

3. Igen, benne van.

2012. jún. 2. 21:56
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ahogyan láthatod nem csak te gondolod így! ;-)

1. Jákob Istennel harcolt

2. A Leviatánban egy plesiosaurost vélhetünk felfedezni.

3. Több helyen is benne van. Én Jelenések 12. fejezetét emelném ki.

Üdv. Péter

2012. jún. 3. 00:26
 6/6 anonim ***** válasza:
0%
Mivel a református "vallás" lényegében ateizmus, némi mitológiával feldíszítve, ezért egy református teológus minden bibliai részletre azt fogja mondani, hogy vagy jelképes, vagy dezinformáció.
2012. jún. 3. 00:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!