Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az egyház mit szólt a Da...

Az egyház mit szólt a Da Vinci-kódhoz?

Figyelt kérdés
Lehet hogy nem reagáltak rá? Vagy megcáfolták a dolgot?
2012. júl. 18. 12:38
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
75%
Természetesen felháborodott, keress utána kicsit jobban, bár elég régi történet, de a könyvet feldolgozó dokumentumfilmek tesznek róla említést. Tiltott könyvek liostája ugye ma nem létezik, de hivatalosan nem ajánlott könyv feléjük.
2012. júl. 18. 12:43
 2/12 anonim ***** válasza:
22%
Bírósági ügy lett belőle és szerencsére a racionális gondolkodás győzött a beszűkült elméjűség felett.
2012. júl. 18. 13:03
 3/12 anonim ***** válasza:
73%
Az egész csak szenzációhajhász kitaláció. Rúgjunk bele az egyházakba, hiszen a szabadkőművességnek ez a lényege.
2012. júl. 18. 16:20
 4/12 anonim ***** válasza:
65%

Reagáltak rá, mert vallásos emberek számára sértő dolgokat írt le.

De a könyv cáfolatához nem kell egyházi személynek lenni, mert egy épeszű történész bármikor megcáfolja az állításokat. Teljesen fikció, amit az író kitalált, tehát igazán nincs miről beszélni, ha nem lenne sértő.

Azt szoktam ezzel kapcsolatban mondani, hogy mertek volna Ábrahámmal, vagy Mózessel viccelődni, egyből még holokauszttagadó is lett volna s szerző.. :P A kereszténységbe ma sajnos büntetlenül belerúghat akárki.

2012. júl. 18. 16:24
 5/12 anonim ***** válasza:
Mégis miért érdekelné az egyházat egy ilyen nevetséges összeesküvés elmélet? Igen, a sztori jó, izgalmas, de fikció. Teljességgel alaptalan dolgokat állít. Maga az író is készséggel elismeri ezt.
2012. júl. 18. 18:40
 6/12 anonim ***** válasza:

Attól még bírósági ügy lett belőle érdekes módon. Az egyház veled és az íróval ellentétben nem találta nevetségesnek. Anno ettől zengett a média. Érdekes, hogy senki sem emlékszik rá, pedig kb. 8-7 éve volt.

[link]

2012. júl. 18. 18:42
 7/12 anonim ***** válasza:
*Rossz cikket linkeltem, ez a plágiumper volt.
2012. júl. 18. 18:44
 8/12 anonim ***** válasza:
Mindenesetre az Angyalok és démonoknak nagyobb volt a katolikus egyház felháborodása.
2012. júl. 18. 18:47
 9/12 anonim ***** válasza:
2012. júl. 19. 01:28
 10/12 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a komenteket! A médiában nem igazán hallottam róla vagy nem emlékszem rá, mivel most csak 14 éves vagyok és csak tavaly hallottam róla és akkor el is olvastam a könyvet. Igazából én is egyes részeket képtelennek tartok, de biztos van valami alap ami igaz benne valami töredék. Nem vagyok egyház ellenes épp ellenkezőleg hívő vagyok, de azért az egyház se szent.
2012. júl. 20. 11:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!