Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van Magyarországon ateista...

Van Magyarországon ateista egyház?

Figyelt kérdés

2012. júl. 17. 20:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
57%
A 9 és 3/4-ik vágány mellet.
2012. júl. 17. 20:54
 2/11 anonim ***** válasza:
84%
Ateista- Egyház?? ez így eléggé ellentmondásosan hangzik..
2012. júl. 17. 20:57
 3/11 anonim ***** válasza:
81%
Ha ateista, tehát istentagadó, akkor nem lehet egyház. Az egyház valamilyen istenfogalomhoz kapcsolódik. Tehát ateista egyház nincs. Ateista volt a kommunista párt. De ők nem egyház voltak.
2012. júl. 17. 21:00
 4/11 anonim ***** válasza:
78%
Te tudod mit jelent az ateizmus?
2012. júl. 17. 21:00
 5/11 A kérdező kommentje:
Ateista = istentagadó. Én ateistának tartom magam. Lehet, hogy rosszul fogalmaztam a kérdésben, igazából egy olyan közösségre gondoltam, amelyben mindenki ateista és célul tűzi ki az istentagadás népszerűsítését.
2012. júl. 17. 21:04
 6/11 anonim ***** válasza:
60%
Ateizmus nem istentagadás, hanem az istenbe vetett hit hiánya. Gondolom nem hiszel az unikornisukban de ha látnál egyet hinnél bennük. Az unikornis tagadó pedig levágná a szarvát és azt mondaná,hogy egy sima ló.
2012. júl. 17. 21:08
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos nincs.Az USA-ban van ilyen közösség,nem is egy.Ott létezik egy ifjúsági szervezet kimondottan a cserkészek ellenpólusaként.Nyári táborokat szerveznek gyerekeknek,játékosan természettudományokra oktatják őket elutasítva az idióta vallásosságot.Fb-n is van pár csoport.Lépj be hozzájuk.Pl.szórakoztató valláskritika csoport.
2012. júl. 17. 21:12
 8/11 anonim ***** válasza:
88%

Még nincs. De mivel már nem először érdeklődik ezután valaki, javasolnám, hogy alakítsatok már egyet, és akkor majd lesz. :D

Tessék, egy kis segítség a tagtoborzáshoz:

http://www.youtube.com/watch?v=TG8sYuns9Uo

http://www.youtube.com/watch?v=v-bWz74h518

^ Ez kb. 2:45-től. :D

2012. júl. 18. 00:21
 9/11 anonim ***** válasza:
95%
Ha lenne is, nem értem mi értelme volna? Amiben nem hiszek, azzal minek foglalkozzak? A jó tündérben sem hiszek, mégsem lépek be egy tündér tagadó közösségbe.
2012. júl. 18. 01:16
 10/11 anonim ***** válasza:

Egyet értek az előttem szólókkal ,de minden esetre Magyarországon is vannak kezdeményezések... Több infó,:

[link] ->Az ateizmusnak számos válfaja ismert; vannak olyan ágai is amelyek vallássá szerveződtek, és olyanok is, amelyek egyházzá.

...Vagy keress rá guglin.:) (Most lehet valakik leszólják a válaszom, de nem érdekel az egész,szóval ne húzza magát senki.:D.xD)

2012. júl. 18. 22:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!