Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért jó/ nem jó az antropozóf...

Miért jó/ nem jó az antropozófia világnézet?

Figyelt kérdés
2012. júl. 17. 15:03
1 2
 11/15 anonim válasza:
84%

Végigolvastam ezt a sok butaságot, és el vagyok képedve :D

De köszönöm a jó élményt!

Hogy lehet olyat leírni, hogy ha nincsen a Bibliában egy lélektani felosztás (Egyáltalán hogy a fenében jut ilyen valakinek a csökött agyába??? Hát mégis hogyan volna!?), akkor az nem létezik. Hallottál már Freud nevéről? Ismerős?!

Egyebek:

Tudva levő, hogy a Waldorf nem egy keresztény iskola és ezt aki elvárja tőle, az bolond. Csak megsúgom, de egytől egyig minden keresztény ünnep egy pogány ünnep átformálása és legitimmé tétele volt. Aki ennek az ismeretnek a hiányában beszél hülyeségeket, azt nem tudom hova tenni.

Olyan helyeken láttok hibákat, ahol nincsen, csak nem rendelkeztek tapasztalati ismerettel. A napot nem egy imával kezdik, hanem egy szokással, ami ráhangol a napra és a tanulásra. Te mikor bemész dolgozni, megiszod a kávédat és üdvözlöd a kollégáidat, nem? Ez egyáltalán nem több egy rutinnál.

Ami kimaradt, de tudni kellene, hogy reggelente az osztálytanító minden egyes gyerekkel kezet fog és üdvözli a terem ajtajában. Téged mikor kezelt bármilyen felnőtt egyenrangúként gyerekkorodban, ami nem egy maníros kézfogás volt a szavalóversenyen? Gondolom soha.

Hogyan a szent égbe lehet azt leírni, hogy a földművelés mágia!? Hát normális az ilyen!? Te tudod, hogy honnan jön a krumpli és mennyi munka van vele, vagy csak megveszed a CBA-ban? Ez a csodálatos okkult "mágia" arra nevel, hogy felfogja a gyerek, hogy bizony az az étel, amit megeszik, nem csak úgy terem, hanem valakik ezt munkával teremtik és ezután meg tudod becsülni. Mágia... Komolyan!?

Ami nagyon nagy félreértés, az az, hogy te ha akarsz 12-ben egészen nyugodtan leérettségizhetsz, viszont ott lehetőséget nyújtanak rá, hogy egy egész évet azzal foglalkozz és ne a hülye szalagavatóddal, meg teljesen feleslegesen terhelő tárgyakkal mellette, csak a felvételiddel és az eredményes érettségiddel. Ez valóban marhára rossz és ördögtől való dolog... :D

Egyébként tőlem aztán Steiner bácsi és bárki lehet zsidó szabadkőműves, én csak hálás vagyok ezeknek a nagy gondolkodó embereknek, engem aztán nem nyomaszt a súlya, hogy vannak emberek, akik irányítják a világot, mert valószínűleg nem a tudatlan postás bácsik az ötödik faluból. :)

Köszöntem.

2015. márc. 5. 01:05
 12/15 anonim ***** válasza:
21%

Ha te Waldorf-iskolába jártál, akkor plusz egy bizonyíték arra, hogy alacsonyabb műveltséget ad a normál iskoláknál, jelen esetben a szövegértési képességek miatt. A stílusod meg kifejezetten kifogásolható. :(

De azért röviden:

"Hogy lehet olyat leírni, hogy ha nincsen a Bibliában egy lélektani felosztás (...), akkor az nem létezik."

Azt írtam, ezeket Steiner találta ki.

De valóban nem hiszem, hogy ezek tényleg léteznek. Ha van bármiféle hiteles forrásod arra, hogy a Steiner-féle felosztás valós, akkor tiéd a pálya, bizonyíts.

"Hallottál már Freud nevéről? Ismerős?!"

Képzeld, igen, ugyanis két évig tanultam pszichológiát a főiskolán.

(És te hallottál már Freud kritikáiról? És arról, hogy ma már nem számít jelentős névnek, ill. a nézetei túlhaladottak?)

"Tudva levő, hogy a Waldorf nem egy keresztény iskola és ezt aki elvárja tőle, az bolond."

SENKI nem fogalmazott meg ilyen jellegű elvárást. (Bár sokakat megtévesztenek a kereszténységre való hivatkozások.)

"A napot nem egy imával kezdik, hanem egy szokással, ami ráhangol a napra és a tanulásra."

Mint említettem, az infókat a netről és pedagógiai szakkönyvekből szedtem össze. Ráadásul kihangsúlyoztam, hogy "a legtöbb helyen", azaz nem állítottam, hogy mindenhol. És nem gondolom, hogy te az összes iskoláról tudnál nyilatkozni.

"Hogyan a szent égbe lehet azt leírni, hogy a földművelés mágia!?"

Egész pontosan a _biodinamikus_ mezőgazdálkodásról volt szó, nem szimpla földművelésről.

"ha akarsz 12-ben egészen nyugodtan leérettségizhetsz"

...Csak nem fog sikerülni. Kivéve persze, ha a diák magánúton felkészül rá a 12. év végéig; de hogy az iskola nem készíti fel rá, az biztos.

2015. márc. 8. 22:46
 13/15 anonim ***** válasza:

biodinamikus mezőgazdálkodás:

A Steiner által kifejlesztett biodinamikus mezőgazdaságban szintén szellemhordozónak, a föld és a kozmosz erőit hordozónak számítanak az anyagok. Asztrológiai csillagképek és alkimista folyamatok bevonásával állítják elő a preparátumokat és „dinamizálják” ezeket, azaz befogják bennük a kozmikus energiát.

Lássunk erre két példát: Steiner „Mezőgazdász tanfolyamában” (Landwirtschaftlischer Kurs) a következő „receptet” ajánlja mezei pockok ellen:

„Amikor a Vénusz a Skorpió jegyében áll”, akkor szerezzük meg ezt a pocokbőrt. Elégetjük, majd óvatosan összeszedjük azt, ami eközben keletkezik a hamu elégése által, egyáltalán ami alkotórész kiesik- (…) És abban, ami itt a tűzben megsemmisül, visszamarad a mezei pocok reprodukciós ereje elleni negatív erő. Ha mármost Ön ezt az ily módon nyert borsot (…) kiszórja földjeire, amennyiben az helyesen a Vénusz és a Skorpió együttállásakor vitetett keresztül a tűzön, akkor Ön egy olyan szert nyert, amely miatt a mezei pockok kerülni fogják az Ön földjeit.”

2017. júl. 3. 01:07
 14/15 anonim ***** válasza:

és még:

Azáltal, hogy beástuk a tehénszarvat annak trágyatartalmával együtt, konzerváljuk a tehénszarvon belül azokat az erőket, amelyeket a tehénszarv szokott magában a tehénben kifejteni, méghozzá annak a visszasugárzását, ami éltető és asztráli (…) És a tehénszarv trágyatartalmát ezek az erők (…) belsővel megelevenítik (…) Az egész eleven-mivolt konzerválódik ebben a trágyában…

2017. júl. 3. 01:08
 15/15 anonim ***** válasza:
a Waldorf képzés vezetője a következőket írja: "A legtöbb dolog, ami tanári munkánkhoz, felkészülésünkhöz, művészi, sőt meditatív munkánkhoz hozzájárul, Lucifer vezetése alatt áll. Az ő felügyelete alatt nagyszerű tanárok lehetünk, mivel sok mindent neki köszönhetünk, ami a múltban a civilizáció és kultúra felvirágzását jelentette."
2017. júl. 3. 01:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!