Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért jó/ nem jó az antropozóf...

Miért jó/ nem jó az antropozófia világnézet?

Figyelt kérdés
2012. júl. 17. 15:03
1 2
 1/15 anonim válasza:
65%

az egész az okkultizmus mögé bújtatott sátánimádatról szól

Rudolf Steiner szabadkőműves jól kitalálta ezt a szellemi fertőzést

2012. júl. 17. 15:37
 2/15 anonim válasza:
63%

a gyerekeket meghipnotizálják egy csomó hülyeséggel

pl. a waldorf suliban karácsonykor démonokat ünnepelnek és nem Jézus Krisztust!!!

2012. júl. 17. 15:49
 3/15 anonim válasza:
62%
szerintem egoista gyerekeket nevelnek ami = az ateizmussal
2012. júl. 17. 16:02
 4/15 anonim ***** válasza:
48%

Az egoista gyerek miért egyenlő az ateizmussal?

Én még nem láttam keresztény kisbabát, csak keresztény szülőkkel rendelkező kisbabát...

2012. júl. 18. 00:22
 5/15 anonim ***** válasza:
74%

Ahogyan már írták előttem, az antropozófia egy okkult tan; Rudolf Steiner találta ki. A Waldorf-iskolákkal kapcsolatban nemrég volt egy kérdés; akkor összegyűjtöttem a lényegesebb tudnivalókat. --> Copy & paste:

Rudolf Steiner egyik célja az iskolák létrehozásával alapon az antropozófia terjesztése volt, s ez egyrészt egy hamis istenkeresésbe visz, másrészt több helyen is beleütközik a Bibliának az okkultizmusra vonatkozó tiltásába. Az okkult filozófiát rendesen becsempészik a mindennapokba, mivel a Waldorf-pedagógia, azaz a gyermekek oktatása és nevelése ezen az okkult tanon alapszik, erre épül, ez hatja át teljesen; ez határozza meg, hogy mikor (= melyik életkorban), mit és hogyan tanítanak; plusz újpogány vagy okkult szokásokkal is foglalkoznak.

1. Steiner szerint az ember négy fejlődési szinten halad át. Ezek rendre:

0-7 év - a fizikai test időszaka;

7-14 év - az étheri test időszaka;

14-21 év - az asztrál test időszaka ["az „asztrál test” beköltözik a fizikai testbe, amely az érzelmi élet (fájdalom, temperamentum, ösztönök, szenvedélyek stb.)hordozója."];

21-28 év - a magasabb rendű Én kialakulása.

Alapon a Biblia nem beszél ilyen felosztásról, ezeket Steiner találta ki.

2. Tananyagba becsempészett "furcsaságok" :

- 6. o., pszichológia: leírás a 12 érzékszervről, ami azonos a 12 horoszkópjeggyel;

- Az evolúciót az ún. „akasha krónikákra” való hivatkozással tanítják; a történelmet szintén egyéni elmélet alapján;

- A legtöbb helyen imával kezdik a napot a diákok, de ez inkább napimádatot és emberi erőbe vetett hitet tükröz;

- Kimondottan antropozofikus tantárgyak: a rajz (szimbolikus értelmű festések), és az eurythmia (okkult jelképekkel átszőtt tánc, Steiner szerint "az angyalok nyelve").

3. Kötelező ünnepek, pogány ünnepként megtartva:

- Szent Mihály napja (szept. 29.): ő "az ördög legyőzője" állítólag... A gyerekek reggel megnézik a Napfelkeltét, majd egy bátorságpróbán vesznek részt.

- Karácsony: a Nap és a világosság ünnepe; előtte az ún. adventi kert rendezvényen a gyerekek egy fenyőágakból kirakott spirálba mennek be, gyertyát gyújtanak, majd ezeket spirál alakban elhelyezik; ez azt szimbolizálja, hogy "a belső lángot kiviszik" a közösségnek.

- Húsvét: az újjászületés és megújulás ünnepe, búzaültetéssel és tojáskereséssel.

- Szent János napja (jún. 24.): a Nap ünnepe, amikor a „szellemi erő” állítólag teljesebb módon nyilvánul meg; "természetesen" tűzgyújtással és tűzugrással (!).

4. Egyebek:

- Nincs testnevelés és sport (démoni hatás alatt levőnek tartják);

- Van viszont az utolsó évben mezei munka, ahol az ún. biodinamikus mezőgazdálkodást sajátítják el a diákok, ami nem más, mint modern varázslás és babona;

- A gyerekeket nem engedik a számítógépek és a tévé közelébe; a hivatalos magyarázat szerint azért, hogy a gyerek ne használjon addig semmit, amíg előbb meg nem értette, hogyan működik. De érdekes, hogy a tan követői a számítógépeket egy Ahiram nevű gonosz szellem megtestesülésének tartják.

5. Nem szellemi értelemben vett hátrányok:

- A 12 éves képzés nem ad érettségi bizonyítványt; ehhez plusz egy évet kell eltölteni az iskolában, mely alatt felkészülnek az érettségire.

- Első osztálytól kezdve két idegen nyelvet oktatnak, egy nyugatit és egy keletit (pl. oroszt); ez persze egyéni ízlés kérdése, de szerintem teljesen felesleges terhelés.

Üdv. :)

2012. júl. 18. 00:55
 6/15 anonim ***** válasza:
62%
Rudolf Steiner 33. fokú zsidó szabadkőműves volt. Ez mindent elárul róla. VIGYÁZAT! Szellemi fertőzés!
2012. aug. 17. 08:31
 7/15 anonim ***** válasza:

Sajnos, de azt kell mondjam, hogy igazat írtok.

Berta! Külön köszönöm az infókat.

Minimális infóim alapján úgy gondolom, hogy a Summerhill-Iskola is ugyanebből a tojásból bújt elő.

2013. szept. 29. 23:54
 8/15 anonim ***** válasza:
3%
Bocs, de még egy infó: Hitlerék elintéztek Steinert - amennyire lehetett -, de ez nem jelenti azt, hogy ők lettek volna a "jófiúk".
2013. szept. 29. 23:56
 9/15 anonim válasza:
47%
@ "az egész az okkultizmus mögé bújtatott sátánimádatról szól. Rudolf Steiner szabadkőműves jól kitalálta ezt a szellemi fertőzést" - Egészen biztos vagy abban, hogy Ő a sátánista és nem pedig Te féleszű, ál-kereszténységgel fertőzött idióta? Csak kérdem..
2013. okt. 8. 11:47
 10/15 anonim ***** válasza:
47%

...Csak bunkó vagy. Kár volt idehánynod ezt a pár sort. A haverjaiddal bizonyára ez a megszokott stílusotok, de ez is sok mindent elárul...

@ Súr:

Igazán nincs mit. :)

Minden infó ellenőrizhető egyébként pedagógiai szakkönyvben, ill. a neten, én is így szedtem össze.

2013. okt. 9. 20:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!