Miért jó/ nem jó az antropozófia világnézet?
az egész az okkultizmus mögé bújtatott sátánimádatról szól
Rudolf Steiner szabadkőműves jól kitalálta ezt a szellemi fertőzést
a gyerekeket meghipnotizálják egy csomó hülyeséggel
pl. a waldorf suliban karácsonykor démonokat ünnepelnek és nem Jézus Krisztust!!!
Az egoista gyerek miért egyenlő az ateizmussal?
Én még nem láttam keresztény kisbabát, csak keresztény szülőkkel rendelkező kisbabát...
Ahogyan már írták előttem, az antropozófia egy okkult tan; Rudolf Steiner találta ki. A Waldorf-iskolákkal kapcsolatban nemrég volt egy kérdés; akkor összegyűjtöttem a lényegesebb tudnivalókat. --> Copy & paste:
Rudolf Steiner egyik célja az iskolák létrehozásával alapon az antropozófia terjesztése volt, s ez egyrészt egy hamis istenkeresésbe visz, másrészt több helyen is beleütközik a Bibliának az okkultizmusra vonatkozó tiltásába. Az okkult filozófiát rendesen becsempészik a mindennapokba, mivel a Waldorf-pedagógia, azaz a gyermekek oktatása és nevelése ezen az okkult tanon alapszik, erre épül, ez hatja át teljesen; ez határozza meg, hogy mikor (= melyik életkorban), mit és hogyan tanítanak; plusz újpogány vagy okkult szokásokkal is foglalkoznak.
1. Steiner szerint az ember négy fejlődési szinten halad át. Ezek rendre:
0-7 év - a fizikai test időszaka;
7-14 év - az étheri test időszaka;
14-21 év - az asztrál test időszaka ["az „asztrál test” beköltözik a fizikai testbe, amely az érzelmi élet (fájdalom, temperamentum, ösztönök, szenvedélyek stb.)hordozója."];
21-28 év - a magasabb rendű Én kialakulása.
Alapon a Biblia nem beszél ilyen felosztásról, ezeket Steiner találta ki.
2. Tananyagba becsempészett "furcsaságok" :
- 6. o., pszichológia: leírás a 12 érzékszervről, ami azonos a 12 horoszkópjeggyel;
- Az evolúciót az ún. „akasha krónikákra” való hivatkozással tanítják; a történelmet szintén egyéni elmélet alapján;
- A legtöbb helyen imával kezdik a napot a diákok, de ez inkább napimádatot és emberi erőbe vetett hitet tükröz;
- Kimondottan antropozofikus tantárgyak: a rajz (szimbolikus értelmű festések), és az eurythmia (okkult jelképekkel átszőtt tánc, Steiner szerint "az angyalok nyelve").
3. Kötelező ünnepek, pogány ünnepként megtartva:
- Szent Mihály napja (szept. 29.): ő "az ördög legyőzője" állítólag... A gyerekek reggel megnézik a Napfelkeltét, majd egy bátorságpróbán vesznek részt.
- Karácsony: a Nap és a világosság ünnepe; előtte az ún. adventi kert rendezvényen a gyerekek egy fenyőágakból kirakott spirálba mennek be, gyertyát gyújtanak, majd ezeket spirál alakban elhelyezik; ez azt szimbolizálja, hogy "a belső lángot kiviszik" a közösségnek.
- Húsvét: az újjászületés és megújulás ünnepe, búzaültetéssel és tojáskereséssel.
- Szent János napja (jún. 24.): a Nap ünnepe, amikor a „szellemi erő” állítólag teljesebb módon nyilvánul meg; "természetesen" tűzgyújtással és tűzugrással (!).
4. Egyebek:
- Nincs testnevelés és sport (démoni hatás alatt levőnek tartják);
- Van viszont az utolsó évben mezei munka, ahol az ún. biodinamikus mezőgazdálkodást sajátítják el a diákok, ami nem más, mint modern varázslás és babona;
- A gyerekeket nem engedik a számítógépek és a tévé közelébe; a hivatalos magyarázat szerint azért, hogy a gyerek ne használjon addig semmit, amíg előbb meg nem értette, hogyan működik. De érdekes, hogy a tan követői a számítógépeket egy Ahiram nevű gonosz szellem megtestesülésének tartják.
5. Nem szellemi értelemben vett hátrányok:
- A 12 éves képzés nem ad érettségi bizonyítványt; ehhez plusz egy évet kell eltölteni az iskolában, mely alatt felkészülnek az érettségire.
- Első osztálytól kezdve két idegen nyelvet oktatnak, egy nyugatit és egy keletit (pl. oroszt); ez persze egyéni ízlés kérdése, de szerintem teljesen felesleges terhelés.
Üdv. :)
Sajnos, de azt kell mondjam, hogy igazat írtok.
Berta! Külön köszönöm az infókat.
Minimális infóim alapján úgy gondolom, hogy a Summerhill-Iskola is ugyanebből a tojásból bújt elő.
...Csak bunkó vagy. Kár volt idehánynod ezt a pár sort. A haverjaiddal bizonyára ez a megszokott stílusotok, de ez is sok mindent elárul...
@ Súr:
Igazán nincs mit. :)
Minden infó ellenőrizhető egyébként pedagógiai szakkönyvben, ill. a neten, én is így szedtem össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!