Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A biblia mit ír a Dinókról?...

Gyrostál kérdése:

A biblia mit ír a Dinókról? Ha Isten teremtette őket, akkor róluk miért nem írnak semmit?

Figyelt kérdés
Csak érdekelne, hogy akkor a dínókkal mi a helyzet szerintetek.

2012. júl. 9. 18:22
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Mutass egy olyan esetet, ahol dinoszaurusz csontváz mellett találtak emberi maradványokat is. Plusz tény, hogy a dínók 230 millió éve jelentek meg, és 165 millió évig uralták a föld felszínét. Ezért nem értem a bibliai "napokat", ugyanis ez rengeteg idő.
2012. júl. 10. 23:11
 12/16 anonim ***** válasza:
A bibliai napok kérdésén napokig lehetne vitatkozni. Ami a leleteket illeti, nos van néhány eszköz, amit "rossz helyen" találtak, azaz nem illik bele az evolúcionista világképbe. Tudjál róla, hogy az ilyen felfedezések publikálását a kiadók egyszerűen elutasítják, mert ez egyszerűbb, mint elismerni, hogy minden amit eddig tanítottak nekünk, nem biztos, hogy helyes.
2012. júl. 11. 09:11
 13/16 Hazardteam ***** válasza:
Érdekelne milyen korú a kérdező. Egyébként a "dinókat" Nimród és az UV sugárzás irtotta ki az özönvíz után, mivel a sztratoszféra fölötti vízréteg már nem létezett. az állatzok természete megváltozott az özönvíz után, ha elolvasod a bibliában az erre vonatkozó részt. Egyébként szerintem nem mind pusztult ki, maradt pár mélyvízi, de ez csak magánvélemény(em)
2012. júl. 11. 09:48
 14/16 anonim ***** válasza:
50%

Jóllehet a radioaktivitáson alapuló kormeghatározás újdonságnak számít, valójában elméleteken és feltevéseken alapszik. Ezzel szemben a bibliai beszámoló, a Genezis első fejezetében egyszerűen megállapítja a teremtés általános sorrendjét. Lehetségesnek tartja a Föld kialakulásához szükséges esetleges évmilliárdokat, vagy a hat teremtési korszakra vagy „napra” a több ezer éves időszakokat is, amíg a Föld az emberi lakozás számára alkalmas bolygóvá vált.

Egyes dinoszauruszok (és pteroszauruszok) lehet, hogy valóban a Genezisben felsorolt ötödik teremtési korszak alatt teremtettek, mert a Biblia azt mondja, hogy Isten megalkotta a „repülő teremtményeket” és a „nagy tengeri szörnyetegeket”. Talán más dinoszauruszfajták viszont a hatodik teremtési korszak alatt lettek megteremtve. Az óriási étvágyú és roppant nagy változatosságú dinoszauruszok nagyon is beleillettek abba a környezetbe, amelyben akkor a növényi élet dúsan fejlődött (1Mózes 1:20–24).

Amikor a dinoszauruszok betöltötték Istentől kapott céljukat, véget ért az életük. De a Biblia semmit sem mond arról, hogy ez mikor és hogyan következett be. Abban biztosak lehetünk, hogy a dinoszauruszokat Jehova egy bizonyos célból teremtette, még ha pillanatnyilag teljesen nem is értjük ezt a célt. A dinoszauruszok nem az evolúció termékei, és főleg nem elhibázott alkotások. Az, hogy hirtelen jelennek meg a kövületi rétegekben minden kövületi előzmény nélkül, és hogy ugyancsak hirtelen tűnnek el minden kövületi összekötő láncszem nélkül, világos cáfolata annak az elméletnek, hogy az effajta állatok fokozatosan emelkedtek ki az alacsonyabb életformákból az elmúlt évmilliók során. A kövületi beszámoló tehát nem támogatja az evolúciós elméletet. Ehelyett inkább összhangban van az Isten teremtési tevékenységéről szóló bibliai beszámolóval.

2012. júl. 12. 16:08
 15/16 anonim válasza:

2 van a leviatán és a behemót:

Jób 40

Jób 40:1 {KJV 40:6} Ekkor szóla az Úr Jóbnak a forgószélből, és monda:

Jób 40:2 {KJV 40:7} Nosza! övezd fel, mint férfi, derekadat; én kérdezlek, te pedig taníts engem!

Jób 40:3 {KJV 40:8} Avagy semmivé teheted-e te az én igazságomat; kárhoztathatsz-e te engem azért, hogy te igaz légy?

Jób 40:4 {KJV 40:9} És van-e ugyanolyan karod, mint az Istennek, mennydörgő hangon szólasz-e, mint ő?

Jób 40:5 {KJV 40:10} Ékesítsd csak fel magadat fénnyel és méltósággal, ruházd fel magadat dicsőséggel és fenséggel!

Jób 40:6 {KJV 40:11} Öntsd ki haragodnak tüzét, és láss meg minden kevélyt és alázd meg őket!

Jób 40:7 {KJV 40:12} Láss meg minden kevélyt és törd meg őket, és a gonoszokat az ő helyükön tipord le!

Jób 40:8 {KJV 40:13} Rejtsd el őket együvé a porba, orcájukat kösd be mélységes sötéttel:

Jób 40:9 {KJV 40:14} Akkor én is dicsőítlek, hogy megtartott téged a te jobb kezed!

Jób 40:10 {KJV 40:15} Nézd csak a behemótot, amelyet én teremtettem, amiként téged is, fűvel él, mint az ökör!

Jób 40:11 {KJV 40:16} Nézd csak az erejét az ő ágyékában, és az ő erősségét hasának izmaiban!

Jób 40:12 {KJV 40:17} Kiegyenesíti farkát, mint valami cédrust, lágyékának inai egymásba fonódnak.

Jób 40:13 {KJV 40:18} Csontjai érccsövek, lábszárai, mint a vasrudak.

Jób 40:14 {KJV 40:19} Az Isten alkotásainak remeke ez, az ő teremtője adta meg neki fegyverét.

Jób 40:15 {KJV 40:20} Mert füvet teremnek számára a hegyek, és a mező minden vadja ott játszadozik.

Jób 40:16 {KJV 40:21} Lótuszfák alatt heverész, a nádak és mocsarak búvóhelyein.

Jób 40:17 {KJV 40:22} Befedezi őt a lótuszfák árnyéka, [és] körülveszik őt a folyami fűzfák.

Jób 40:18 {KJV 40:23} Ha árad is a folyó, nem siet; bizton van, ha szájához a Jordán csapna is.

Jób 40:19 {KJV 40:24} Megfoghatják-e őt szemei láttára, vagy átfúrhatják-e az orrát tőrökkel?!

Következő fejezet

behemót:

Jób 40

Jób 40:1 {KJV 40:6} Ekkor szóla az Úr Jóbnak a forgószélből, és monda:

Jób 40:2 {KJV 40:7} Nosza! övezd fel, mint férfi, derekadat; én kérdezlek, te pedig taníts engem!

Jób 40:3 {KJV 40:8} Avagy semmivé teheted-e te az én igazságomat; kárhoztathatsz-e te engem azért, hogy te igaz légy?

Jób 40:4 {KJV 40:9} És van-e ugyanolyan karod, mint az Istennek, mennydörgő hangon szólasz-e, mint ő?

Jób 40:5 {KJV 40:10} Ékesítsd csak fel magadat fénnyel és méltósággal, ruházd fel magadat dicsőséggel és fenséggel!

Jób 40:6 {KJV 40:11} Öntsd ki haragodnak tüzét, és láss meg minden kevélyt és alázd meg őket!

Jób 40:7 {KJV 40:12} Láss meg minden kevélyt és törd meg őket, és a gonoszokat az ő helyükön tipord le!

Jób 40:8 {KJV 40:13} Rejtsd el őket együvé a porba, orcájukat kösd be mélységes sötéttel:

Jób 40:9 {KJV 40:14} Akkor én is dicsőítlek, hogy megtartott téged a te jobb kezed!

Jób 40:10 {KJV 40:15} Nézd csak a behemótot, amelyet én teremtettem, amiként téged is, fűvel él, mint az ökör!

Jób 40:11 {KJV 40:16} Nézd csak az erejét az ő ágyékában, és az ő erősségét hasának izmaiban!

Jób 40:12 {KJV 40:17} Kiegyenesíti farkát, mint valami cédrust, lágyékának inai egymásba fonódnak.

Jób 40:13 {KJV 40:18} Csontjai érccsövek, lábszárai, mint a vasrudak.

Jób 40:14 {KJV 40:19} Az Isten alkotásainak remeke ez, az ő teremtője adta meg neki fegyverét.

Jób 40:15 {KJV 40:20} Mert füvet teremnek számára a hegyek, és a mező minden vadja ott játszadozik.

Jób 40:16 {KJV 40:21} Lótuszfák alatt heverész, a nádak és mocsarak búvóhelyein.

Jób 40:17 {KJV 40:22} Befedezi őt a lótuszfák árnyéka, [és] körülveszik őt a folyami fűzfák.

Jób 40:18 {KJV 40:23} Ha árad is a folyó, nem siet; bizton van, ha szájához a Jordán csapna is.

Jób 40:19 {KJV 40:24} Megfoghatják-e őt szemei láttára, vagy átfúrhatják-e az orrát tőrökkel?!

leviatán:

1 {KJV 38:39} Vadászol-e prédát a nőstény oroszlánnak, és az oroszlánkölykök éhségét kielégíted-e;

2 {KJV 38:40} Mikor meglapulnak tanyáikon, [és] a bokrok közt lesben vesztegelnek?

3 {KJV 38:41} Ki szerez a hollónak eledelt, mikor a fiai Istenhez kiáltoznak; kóvályognak, mert nincs mit enniük?

4 {KJV 39:1} Tudod-e a kőszáli zergék ellésének idejét; megvigyáztad-e a szarvasok fajzását?

5 {KJV 39:2} Megszámláltad-e a hónapokat, ameddig vemhesek; tudod-e az ellésük idejét?

6 {KJV 39:3} [Csak] összegörnyednek, elszülik magzataikat, vajúdásaiktól megszabadulnak.

7 {KJV 39:4} Fiaik meggyarapodnak, a legelőn nagyranőnek, elszélednek és nem térnek vissza hozzájuk.

8 {KJV 39:5} Ki bocsátotta szabadon a vadszamarat, ki oldozta el e szamárnak kötelét,

9 {KJV 39:6} Amelynek házául a pusztát rendelém, és lakóhelyéül a sósföldet?

10 {KJV 39:7} Kineveti a városbeli sokadalmat, nem hallja a hajcsár kiáltozását.

11 {KJV 39:8} A hegyeken szedeget, az ő legelőjén mindenféle zöld [gazt] felkeres.

12 {KJV 39:9} Akar-e szolgálni neked a bölény? Avagy meghál-e a te jászolodnál?

13 {KJV 39:10} Oda kötheted a bölényt a barázdához kötelénél fogva? Vajon boronálja-e a völgyeket utánad?

14 {KJV 39:11} Bízhatol-e benne, mivelhogy nagy az ereje, és munkádat hagyhatod-e reá?

15 {KJV 39:12} Hiszed-e róla, hogy vetésedet behordja, és szérűdre betakarítja?

16 {KJV 39:13} Vígan [leng] a struccmadár szárnya: vajon az eszterág szárnya és tollazata-e az?

17 {KJV 39:14} Hiszen a földön hagyja tojásait, és a porral költeti ki!

18 {KJV 39:15} És elfeledi, hogy a láb eltiporhatja, és a mezei vad eltaposhatja azokat.

19 {KJV 39:16} Fiaival oly keményen bánik, mintha nem is övéi volnának; ha fáradsága kárba vész, nem bánja;

20 {KJV 39:17} Mert Isten a bölcsességet elfeledtette vele, értelmet pedig nem adott neki.

21 {KJV 39:18} De hogyha neki ereszkedik, kineveti a lovat és lovagját.

22 {KJV 39:19} Te adsz-e erőt a lónak, avagy a nyakát sörénnyel te ruházod-e fel?

23 {KJV 39:20} Felugraszthatod-e, mint a sáskát? Tüsszögése dicső, félelmetes!

24 {KJV 39:21} [Lábai] vermet ásnak, örvend erejének, a fegyver elé rohan.

25 {KJV 39:22} Neveti a félelmet; nem remeg, nem fordul meg a fegyver elől;

26 {KJV 39:23} Csörög rajta a tegez, ragyog a kopja és a dárda:

27 {KJV 39:24} Tombolva, nyihogva kapálja a földet, és nem áll veszteg, ha trombita zeng.

28 {KJV 39:25} A trombitaszóra nyerítéssel felel; messziről megneszeli az ütközetet, a vezérek lármáját és a csatazajt.

29 {KJV 39:26} A te értelmed miatt van-e, hogy az ölyv repül, [és] kiterjeszti szárnyait dél felé?

30 {KJV 39:27} A te rendelésedre száll-e fent a sas, és rakja-e fészkét a magasban?

31 {KJV 39:28} A kősziklán lakik és tanyázik, a sziklák párkányain és bérctetőkön.

32 {KJV 39:29} Onnét kémlel enni való után, messzire ellátnak szemei.

33 {KJV 39:30} Fiai vért szívnak, és ahol dög van, mindjárt ott [terem].

34 {KJV 40:1} Szóla továbbá az Úr Jóbnak, és monda:

35 {KJV 40:2} Aki pert kezd a Mindenhatóval, cáfolja meg, és aki az Istennel feddődik, feleljen neki!

36 {KJV 40:3} És szóla Jób az Úrnak, és monda:

37 {KJV 40:4} Íme, én parányi vagyok, mit feleljek neked? Kezemet a számra teszem.

38 {KJV 40:5} Egyszer szóltam, de már nem szólok, avagy kétszer, de nem teszem többé!

2014. máj. 11. 21:35
 16/16 anonim ***** válasza:
37%

Jóllehet a radioaktivitáson alapuló kormeghatározás újdonságnak számít, valójában elméleteken és feltevéseken alapszik. Ezzel szemben a bibliai beszámoló, a Genezis első fejezetében egyszerűen megállapítja a teremtés általános sorrendjét. Lehetségesnek tartja a Föld kialakulásához szükséges esetleges évmilliárdokat, vagy a hat teremtési korszakra vagy „napra” a több ezer éves időszakokat is, amíg a Föld az emberi lakozás számára alkalmas bolygóvá vált.

Egyes dinoszauruszok (és pteroszauruszok) lehet, hogy valóban a Genezisben felsorolt ötödik teremtési korszak alatt teremtettek, mert a Biblia azt mondja, hogy Isten megalkotta a „repülő teremtményeket” és a „nagy tengeri szörnyetegeket”. Talán más dinoszauruszfajták viszont a hatodik teremtési korszak alatt lettek megteremtve. Az óriási étvágyú és roppant nagy változatosságú dinoszauruszok nagyon is beleillettek abba a környezetbe, amelyben akkor a növényi élet dúsan fejlődött (1Mózes 1:20–24).

2017. aug. 30. 10:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!