Isten miért teremtette a többi galaxist?
Szerintem 2 variáció lehet:
1. Lehetnek még máshol értelmes lények az univerzumban. (Azt nem írom, hogy rajtunk kívül, mert nem mindig vagyok abban biztos, hogy a homo sapiens valóban egy értelmes faj)
2. Ha nincs máshol rajtunk kívül élet, akkor csak azért van a többi galaxis, hogy nekünk legyen mit bámulni az égen szerelmes májusi éjszakákon. :)))
# 4/7 Időpont ma 15:44
A 2. válasz, bár tetszetős, de nem jöhet szóba. A többi galaxis szabad szemmel nem is látható, tehát nem tudsz bennük gyönyörködni, ha nincs egy távcsöved. Ilyen értelemben, ha nem lenne ez a találmány, nem is tudnánk róluk. Viszont nem gondolom, hogy Isten csak a csillagászok kedvéért teremtett akkora csillaghalmazokat, mint a mi tejutunk. A tejútnál még ez jó magyarázat lenne, hisz az - nem fényszennyezett helyen - jól látszik.
Szóval ezt leszavazom. A látvány miatt, a mi látványunk miatt biztos nem, hisz alapból nem is látnánk, és sok ezer évig nem is tudtunk róluk.
# 5/8 Időpont ma 18:13
Lehet, hogy mi vagyunk a "kedvenc"-ek, ezt nem tudom, de ez még nem válasz a kérdésre. Már igazából az a kérdés, hogy azon kívül, hogy Isten gyönyörködik ezekben az objektumokban, semmi más célja nincs a létezésüknek, csak hogy szépek? (ami mi nem is látunk alapból, csak távcsövekkel?) A virágok is szépek, mégis benne vannak egy körforgásban, amit életnek nevezünk. A létezésüknek szerintem nem az a célja, hogy szépek, habár szépek, nem tagadom. :)
Véleményem szerint nem kell olyan messzire menni, az is hasonló kérdés, hogy Isten miért teremtett olyan sok élőlény fajtát a Földre. A ma ismert kb másfél millió rendszerezett állat és növényfajon kívül egyes tudósok szerint akár 100 millió ismeretlen is létezhet.
A kérdés ugyancsak: miért?
A válasz egyelőre: nincs ember aki biztosan tudja.
Persze találgatni nem tilos :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!