Miért nem jó a buddhizmus?
Figyelt kérdés
Olvasgattam róla, nem mondom, hogy mindent tudok, de semmi rosszat nem találtam benne. Viszont hallottam már emberektől, hogy azért ez sem olyan szép és jó, mint ahogy én gondolom. Miért nem?2012. júl. 7. 20:04
21/21 anonim válasza:
A Dalai Láma azt mondta, hogy ahány vallás van, annyi igazság is van.
Nos ezért JÓ a buddhizmus.
Melyik más vallás mondja ugyanezt?
A buddhizmusban soha nem voltak nagy vallásháborúk, legfeljebb felégették egymás kolostorait nagy ritkán (ezt is csak Tibetben), de akkor sem gyilkolták le feltétlenül a másikat, mert ott még a gilisztákat is elviszik ha építkezés van. Azonban a történelem folyamán, főleg az iszlám nagyon sok buddhista egyetemet és kolostort elpusztított, a huszadik századtól pedig az oroszok-mongolok-kínaiak rombolták és rombolják le és ölték-ölik meg a szerzeteseket a kommunizmus nevében. Úgyhogy a buddhisták mindig a fegyver rossz végén vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!