Miért nem jó a buddhizmus?
Ha a buddhizmust tanításnak vesszük, akkor nincs semmi kifogásom ellene, ám amikor valaki rá akarja húzni, hogy vallás - akkor, mint már előbbiekben is mondtam, hozzá kell fűznöm, hogy - bármennyire is szépeket és jókat tanít - nem üdvözítő vallás. Emiatt pedig a vallás kategóriában a hamis vallásokhoz van sorolva.
Megjegyzem, hogy sokan nincsenek tisztában a keresztyénséggel, abból következtetnek, amit a tévében látnak, és esetleg egy évben egyszer kétszer elmegy templomba, keresztelőre, esküvőre, esetleg még karácsonykor. Így gondolják, hogy a keresztyénség egyenlő a katolicizmussal, a pápával. Közük nincs egymáshoz. A pápa egy ember, aki ugyanolyan esendő, mint egy buddhista, és ahogyan a buddhista sem jó irányba megy, ugyanúgy a pápa sem. Ám míg a buddhista a saját bőrét viszi a vásárra, a pápa milliókét.
A buddhizmus tévelygés?
Ha japánba, kínába, vagy indiába születtél volna, ugyanúgy tévelygésnek kiáltanád ki pl a keresztény vallást.Ez neveltetés kérdése.
Én is "keresztény" vagyok, ebbe születtem bele, de nekem sántít ez az egész dolog. Vannak jó dolgok, de kicsit azt érzem, minden benne van ebbe a vallásba, ha valaki gyilkol,kizsákmányol, akkor igazolhatja a magát a Biblia által.Ezért szeretik oly sokan.Elismerem, hogy Jézus élt, de nekem az a sok csoda, meg ilyesmik kicsit dajkameséknek tűnnek. Sőt, sok ilyen ember volt, és lényegében ugyanazt mondták. Hihetetlen, de ha úgy értelmezzük, Buddha és Jézus ugyanazt tanította! Az egész kultóra függő félreértelmezés.
SZERINTEM... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!