Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nem jó a buddhizmus?

Miért nem jó a buddhizmus?

Figyelt kérdés
Olvasgattam róla, nem mondom, hogy mindent tudok, de semmi rosszat nem találtam benne. Viszont hallottam már emberektől, hogy azért ez sem olyan szép és jó, mint ahogy én gondolom. Miért nem?

2012. júl. 7. 20:04
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
Szerinted miért jó?
2012. júl. 7. 20:39
 2/21 A kérdező kommentje:
Nem merültem el benne annyira, hogy erre érdemleges választ tudjak adni. Leginkább elsőre az tetszik, hogy nem erőszakos, nem bánt senkit, nem kényszerít (vagy próbál kényszeríteni) senkit semmire, nem folyik bele a világ kicsinyes dolgaiba (bár ebben nem vagyok teljesen biztos). Nem buzdít arra, hogy aki más, mint te, azt meg kell téríteni, vagy bántani kell, ha nem térül meg. Tudom, hogy nem kifejezetten vallás, de azért valahol annak tekintem, és így szembeállítva a többi vallással, nincs egy hatalmas istene, akitől félni kell, aki megbüntet, hanem logikusan levezeti, hogy miért jobb nekem nem haragudni másokra - ellentétben a kereszténységgel, ahol csak dogmák vannak (persze értem, hogy miért jó, ha nem ölök, de akkor is). Egyébként nem értem a kérdésedet, én az enyémet azért tettem fel, hogy többet megtudjak a buddhizmusról, és így mérlegelni tudjam, hogy szimpatikus-e, vagy nem.
2012. júl. 7. 20:52
 3/21 anonim ***** válasza:
68%
Mert nem keresztény sokaknak ez elég indok
2012. júl. 7. 21:35
 4/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ezt tudom, de nem ilyen válaszokra gondoltam.
2012. júl. 7. 22:17
 5/21 anonim ***** válasza:
36%

Első válaszoló vagyok.

Köszönöm, hogy leírtad mit gondolsz (nagyjából) a buddhizmusról. Azért kérdeztem mert kíváncsi voltam, hogy mennyire fontos neked egy vallás, vagy egyáltalán miért szeretnél magadnak egy vallást.

A mai világban az emberek keresnek maguknak egy vallást ami tetszik nekik, bele illik a mindennapi életükbe, vagy éppen passzol a világnézetükkel. Ezek szerint te is így vagy ezzel, legalábbis ezt szűrtem le, hogy azért szeretnél buddhista lenni, mert passzol az elvárásaidhoz. Természetesen a te döntésed. Én úgy "választottam", hogy az igazságot kerestem és megtaláltam. Nekem ennyi elég.

Minden jót!

2012. júl. 7. 22:27
 6/21 anonim ***** válasza:
76%
A buddhizmusnak van egy csomó ága, mittudjuk mi, melyik volt aaz a jó szerinted.
2012. júl. 9. 14:28
 7/21 anonim ***** válasza:
14%
A budhizmus jó , de szerintem a kereszténység még jobb( szerintem határozottab) . Gondolom jelenleg te is Magyarországon élsz , itt a kerszténységet könnyeb lenne gyakorolnod.
2012. júl. 11. 23:45
 8/21 Lebannen ***** válasza:
17%
Annyi vele a gond,hogy nem hisz Istenben.
2012. júl. 15. 16:25
 9/21 anonim ***** válasza:
5%
Azért nem jó, mert hamis vallás, nem üdvözít. Tagadja a véres áldozatot, nem ont vért, pedig a bűnre csak a véresáldozat a bocsánat. (Jézus áldozata ezért hat.) Minden vallás, amely nem Jézus Krisztust vallja Istennek, az mellémegy az üdvösségnek, hiszen Isten egyedül Jézus Krisztusban ad kegyelmet. Jézus ezért mondja, hogy én vagyok az út, és az ajtó. Egyetlen helyes út van, és egyetlen bejárat az örök életbe. A buddhizmus nagyon veszélyes, mert szelídséget, szépséget stb. hirdet, és egy szót sem szól Jézusról. Befelé fordítja az embert, ott kutat, az emberben pedig a gonoszság van. Mindenképpen tévelygés.
2012. júl. 15. 21:14
 10/21 anonim ***** válasza:
81%

Nekem a buddhizmusnak az az ága lett megfelelő, amiben Buddha nem isten, hanem tanító. Ezt is ismerem csak mélyebben erről tudok írni.

A hátulütői: egy tanítónak vagy megfogadod a tanácsát, vagy nem. Ha rossz úton jársz, ő maga nem büntet meg. Ezért sokan felfoghatják úgy is, hogy "laza".

ÉS mégsem az! Azért nem, mert alapigazságokat fektet le, amiket ha megszegsz, a közösség úgy is kivet. Nem, nem csak a buddhista közösség. Ezek az alapigazságok mellesleg más vallásokban is megtalálhatóak.

Tehát a magad ura vagy, te döntesz a sorsod felett és te vállalod a következményeket. Bizony, ez is tekinthető hátulütőnek. Hisz nem számíthatsz egy felsőbb erőre, valakinek fontos az Isten léte. És azt is fontos megjegyezni, hogy ez nem minden esetben gyengeség, sokaknak egyszerűen így teljes a világképe.

Tehát vannak benne dolgok, amik nem mindenkinek jók, de valakiknek teljesen tökéletes. Nincs rossz világnézet, csak nem vagyunk egyformák.

Remélem segítettem :)

2012. júl. 15. 22:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!