Miért nem jó a buddhizmus?
Első válaszoló vagyok.
Köszönöm, hogy leírtad mit gondolsz (nagyjából) a buddhizmusról. Azért kérdeztem mert kíváncsi voltam, hogy mennyire fontos neked egy vallás, vagy egyáltalán miért szeretnél magadnak egy vallást.
A mai világban az emberek keresnek maguknak egy vallást ami tetszik nekik, bele illik a mindennapi életükbe, vagy éppen passzol a világnézetükkel. Ezek szerint te is így vagy ezzel, legalábbis ezt szűrtem le, hogy azért szeretnél buddhista lenni, mert passzol az elvárásaidhoz. Természetesen a te döntésed. Én úgy "választottam", hogy az igazságot kerestem és megtaláltam. Nekem ennyi elég.
Minden jót!
Nekem a buddhizmusnak az az ága lett megfelelő, amiben Buddha nem isten, hanem tanító. Ezt is ismerem csak mélyebben erről tudok írni.
A hátulütői: egy tanítónak vagy megfogadod a tanácsát, vagy nem. Ha rossz úton jársz, ő maga nem büntet meg. Ezért sokan felfoghatják úgy is, hogy "laza".
ÉS mégsem az! Azért nem, mert alapigazságokat fektet le, amiket ha megszegsz, a közösség úgy is kivet. Nem, nem csak a buddhista közösség. Ezek az alapigazságok mellesleg más vallásokban is megtalálhatóak.
Tehát a magad ura vagy, te döntesz a sorsod felett és te vállalod a következményeket. Bizony, ez is tekinthető hátulütőnek. Hisz nem számíthatsz egy felsőbb erőre, valakinek fontos az Isten léte. És azt is fontos megjegyezni, hogy ez nem minden esetben gyengeség, sokaknak egyszerűen így teljes a világképe.
Tehát vannak benne dolgok, amik nem mindenkinek jók, de valakiknek teljesen tökéletes. Nincs rossz világnézet, csak nem vagyunk egyformák.
Remélem segítettem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!