Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondoltok miért járnak...

Mit gondoltok miért járnak Jehova tani házról házra?

Figyelt kérdés
2012. júl. 2. 16:23
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:

Elhiszed, hogy Jézus és tanítványai nem mentek el kétszer ugyan arra ahol jártak, nem voltak erőszakosak.

Ez amit ti csináltok, már szándékos mérgesítés. Ez nem az Isten szellemétől van. Először is a szentszellem nem erőszakos, mert szent.

2012. júl. 2. 23:54
 12/38 anonim ***** válasza:
0%

Hát kedves, akkor nem olvasol jól, mert maga Pál is és a többiek is sokszor mentek vissza egy területre.

Csak Pálról, hogy amikor újra Jeruzsálembe ment a tanítványok megakarták akadályozni, mert féltették, hiszen ott kövezték meg egyszer Pált, úgy hogy azt hitték meghalt.

Újra meg újra felkerestek területeket, mert ahogy az írás mondja :Változik e világ színtere,) és ennélfogva a gondolkodása is az embereknek. S akik egykor az minket elzavarókhoz tartoztak most vállvetve szolgálnak velünk együtt Jézus munkájában.

2012. júl. 3. 00:03
 13/38 anonim ***** válasza:
Nem azzal van a baj hogy hazalnak hanem azzal,hogy nem az evangeliumot hirdetik hanem a sajat vallasukat meg a vezetoik altal kitalalt hazugsagokat,az embereknek Istenre van szukseguk,a megvaltasra,buneik bocsanatara es orok eletre Jezus Krisztusban es nem egy vallasra vagy elferditett igazsagokra,mert nem veszitek mar eszre hogy ti nem az evangeliunot hirdetitek, nem a megteresrol beszeltek vagy az ujjaszuletesrol hanem egesz masrol.
2012. júl. 3. 00:05
 14/38 anonim ***** válasza:

Az Isten a szívek és a vesék vizsgálója. Szerinted ő nem tudja kiválasztani azt az embert, aki az őrök életre méltó?

Nem kell ahhoz a ti közreműködésetek.

Az Isten nem ember. Magasabbak a gondolatai. Egyébként elküldte a szent szellemét, és annak adja akinek Ő akarja.

2012. júl. 3. 00:38
 15/38 anonim ***** válasza:
0%

Már megbocsáss de miről beszélünk szerinted? arrol hogy mi a következö hét lottó ötös találata?

Hallgattad már egyszer meg az egyik tanút miről beszél?

Többnyire Isten királyságáról mert ez az emberiség egyedüli megoldása.

Vegyük Jézust. Amikor a Szamáriai asszonnyal beszélt, szerinted hogyan kezdte elmondani amit akart?

Bemutatkozott, hogy Én vagyok a messiás , és meg kell hallgatnod?

Szerintem az asszony elzavarta volna, mert különben is egy férfinak akkor nem is szabadott volna nővel leállni beszélgetni. Nem beszélve arról hogy a zsidók kerülték a szamáriakat, gyűlölték őket.

egyszerűen kezdte, egy minden napi kéréssel:"adj innom"

Azért érdekesek az emberek, mindenkinek más a baja a tanúkkal, nem tudom megfigyelhető-e

Egyes embereknek zavaró, hogy a bibliában levő dolgokról beszélünk, ha másról beszélnénk, meghallgatnának.

PL:Jó napot kívánok hoztam Önnek 50 ezer forintot ajándékba.

Szerintem be is hívna, még meg is vendégelne.

Másoknak nem a biblia üzenete zavaró, hanem hogy egyáltalán bekopogtunk, s akármiről is beszélnénk, akkor is elzavarna minket, mert éppen megy az aktuális foci meccs.

Ez nagyon emlékeztet a Jézus által mondott Noé napjaira.

Az emberek elvannak foglalva a saját kis dolgaikkal, nem vesznek észre semmit, amig el nem jött az özönvíz, és mindenkit elragadott, és meghaltak, Noé, és családja kivételével.

Nos akkor ha van sapka rajta az a baj, ha nincs akkor meg az.

2012. júl. 3. 00:44
 16/38 anonim ***** válasza:

Ti Jehova tanúi, akik másként , másként értelmezitek a Bibliát. Jézsu, így, Jézus úgy..csak ezt látjátok, amit látni akartok , elvakult szemetek többet nem lát, mégha téves úton is vagytok.

Azért meghallgatnám,h ha szabad akarat van, ahogy mondjátok, a tagoknak mit nem engedtek meg?!!

Mert azt tudom,h van pár dolog amit nem engedtek meg, ennyit a szabad akaratról, ha egy embert megfosztod a szabad akaratától a lelkéd ölöd meg.

Még a Katolikus Egyház ellen is vagytok pár dologban.

A Katolikus Egyház nem engedi a Biblia önálló értelmezését.

Jehova Tanúi azt vallják, hogy az "igazságra csak a hű és értelmes rabszolga által lehet eljutni."

A Katolikus Egyház azt vallja, hogy nincs megmentés rajta kívül

Jehova Tanúi is így vallják. A Túlélés egy új Földre c. könyvük egyik fejezete amellett érvel, hogy Jehova Tanúi keresztségének felvétele nélkül nem lehetséges a megmentés.

S még sorolhatnám, csak viszonyítási alapként hoztam fel a Katolikus egyházat.

Mi az igazság, ki rendelkezik vele?

Kinek van bármiféle joga,h azt higyje,hogy "ő birtokolja a tudás fáját" ??

Azt észrevettem,h minden Jehova csak idézni tud a Bibliából, ismételget, ismételget.

De nem azért vagyok,h hittérítő legyek, hisz szükségük van a Jehováknak a hitre, csak egy példaértékű bizonyítás az agymosásra.

2012. júl. 3. 00:59
 17/38 anonim ***** válasza:
0%

Kedves 14.-es válaszoló.

Nem tudom olvastad e Pál irásábol, hogy az evangéliumot minden egyes magát kerszténynek vallónak hírdetni kell.

Az biztos, hogy nem lenne ránk szüksége ez tény és való, de azt mondja hogy: tetszett az istennek, hogy az Ige hirdetés bolondsága által tartsa meg a hívőket."1korintus 1:21=MERT MINEK UTÁNA AZ ISTEN BÖLCSESSÉGÉBEN NEM ISMERTE MEG A VILÁG ISTENT TETSZÉK AZ ISTENNEK, HOGY AZ IGEHÍRDETÉS BOLONDSÁGA ÁLTAL TARTSA MEG A HÍVŐKET.A teremtő tudja nagyon jól, hogy a világi emberek számára bolondság ez a munka, és azt is hogy ezért sokan agy mosottaknak neveznek.De Ő úgy döntött, hogy ezt a bolondságnak tűnő dolgot fogja végre hajtatni.

Ezenkivül Jézus minek inditotta el i.sz.29-ben ezt az óriási prédikáló, és tanítványképző munkát, az egész lakott földön.Szerinted minek ad ki Jézus ilyen parancsokat. mert ez nem kérés volt...PARANCS

Igen annak ad a szent szelleméből akinek akar. ez a szent szellem ad bátorságot, kitartást, ahhoz, hogy a világon mind a 236. országban hirdetve legyen Isten királyságának Jó híre és ahogy írja akkor jön el a vég.Máté 24:14.

Az előző vers Máté 24:13= aki mindvégig kitart, az részesül megmentésben, nem az aki feladja.

2012. júl. 3. 01:39
 18/38 anonim ***** válasza:
Nagyon mérges vagy.
2012. júl. 3. 01:43
 19/38 anonim ***** válasza:
0%

Mármint Én? Nem, miért lennék az?

Ezt a témát nagyon szeretem. És a biblia írásait, most is szem előtt tartom.

napokat tudnék érvelni meg beszélgetni erről csak az én szemem is fárad már.Ennél szebb téma nincs is a világon. s inkább evvel foglalkozom mint hogy a tévében nézzem, hogy csalják meg egymást, meg hogyan gyilkolják meg egymást

Talán a leírásom haragot mutat?

Akkor bocsi, nincs bennem harag, jogod van nem elfogadni.

2012. júl. 3. 02:00
 20/38 anonim ***** válasza:
0%

A kedves válaszolónak, nem a tanúk tiltanak meg dolgokat.

A bibliában a teremtő tilt meg dolgokat, mi csak szeretnénk betartani, miért baj az, hogy mi nem akarunk paráználkodni, meg lopni, hazudni,stb

Ha nem lenne tilos a keresztényeknek ezek, akkor minek íratta le a Teremtő, hogy halál jár érte?

Mitől tiszta egy keresztény Isten szemében?

2012. júl. 3. 02:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!